MДааааа май май ще трябва да поясня какво съм имал предвид, а така ме мързеше да пиша.... Whatever дет се вика на един братски език.
Тези времена не са онези времена. Тогаз жената е служела за готвене чистене и тези 3 неща, ако ме разбираш правилно. Думички като феминизъм и тем подобни са завършвали с бурни дебати, обикновенно завършващи на кладата.
И ние сме чели история !
да пообясня за днешната ситуация в България.
Първо. Българина отдавна си знаем че е мъжкар. За него професията секретар е Женска работа и следователно унизителна за мъж.
Второ. Значи всеки бизнесмен си има Его, ми той е боса ве човек трябва да гъзарее, трябва да покаже че е Мъж и Българин. Трябва да покаже ... така да се каже нова придобивка, която да отговаря на неговия ранг.
Трето. Народо - психологията е голяма наука. Едно е сега да влезеш в офиса на някой да видиш една засукана млада и пряма мадама, друго е да влезеш и да видиш някъф коч кефалия който се пльоснал зад бюрото и те гледа тъпо. Липсва респекта.
Четвърто. За психологическият профил на Шефа още може да се каже колкото по-стар толкова по млада и красива секретарка. Това следва от все по спадащото му мъжко самочувствие и нуждата то да се приповдига и доказва. А вервайте ми за него е важно да се чува : "ай ай, Ти видя ли му секретарката бе !!!"
Пето. И все пак той гледа на нея като на сексуален обект
Има още много фактори който влияят върху избора, но вече не ми се пише ... както казах мързи ме пък и коефицената на интелигентност не ми достига.
Извод - може естествено да сe вземе и мъж за секретар но никой не го прави, защото предпочита секретарка.