Понеделник, монтира репортажи за наводненията в Пловдив, пак порои, подлезчето на гарата пълно, коли засядат, хора джапат...
Репортерчето дето му монтирам репортажчето ми разправя разпалено (like I care) как сутринта минавал по незнам си кое кръстовище и от колата видял как светофара пламнал от късо съединенние. "И кво? Снима ли го?" "Не бе, тама ме е яд, нямах камера с мене да го снимам... После като отидохме с екипа вече не гореше"
И разправя в репортажа "улица бла-бла, късо съединение бла-бла, светофар изгоря..."
Аз на бъзик му викам, ми чакай, ся ша ти го запалим тоя светофар...
И хващам кадъра на иначе работещия светофар (е, верно че от едната страна наистина беше горяли беше разтопен, ама си функционираше), режа си кадър дето светофарчето не свети и го пускам само него на нисък framespeed, режа и го лепвам в репортажа, после с едно готино plugin-че за SFX му генерирам разни хави отгоре все едно гори, дим и ала-бала, пускам му все едно тече ток по светофара...
"А!!! Супер!!! ОСтави го! ОСТАВИ ГО ТАКА!"
"Човек, ти сериозно ли бе?"
"Да, виж колко яко стана!"
"Абе стига простотии бе"
"Не, не, остави го"
"Абе не се излагай бе, как ще пускаш в новините РЕПОРТАЖ със специални ефекти?!"
"Ама то е като истинско, остави го!"
"Ще се обади после шефа, ша пита кой го е монтирал тва и кой пуска такива глупости в емисията..."
"Спокойно, няма да се обади"
"ОК... оставям го, ама на твоя отговорност! Ако някой нещо каже - препращам го към теб, да знаеш"
Централна емисия новини. Седя притихнал в монтажната, ухилен до уши очаквам всеки миг от апаратната дежурния редактор да изкрещи нещо от рода на "Ква е тая глупост бе? Кви са тия мълнии? Кой го пусна тоя репортаж?"
Вместо тва... "Еййй, егати кадъра! Кой го е снимал тва? Много яко!"
O_O
Бахти... Другия път ще пусна комета над Столипиново
|