@Рима

Те не могат относно имената си да се разберат, камо ли да си дават акъл. Особено по този въпрос - баща ми мисли, че майка ми глези брат ми, а майка ми мисли, че баща ми се опитва да и "изземва функциите", натрапвайки му(на дребното) "оная"(мащехата), т.е., предполагам, че ако баща ми тръгне да и дава акъл (което той никога не би тръгнал да прави, щото "не е по приказките"), тя би го приела като някакъв опит за манипулация/спекулация

Да не говорим, че се държат, все едно са на война, т.е. всеки си мисли, че другия се опитва да го цака с топла бира, а ние сме им съюзниците, за които се състезават

Като в случая аз излизам глупавата, защото вместо да взема каквото мога от ситуацията и да не ми пука(като брат ми), се опитвам да държа и двамата щастливи и неразсърдени.
@Дифендъре
Не решавам кой е крив и кой е прав "отстрани", малко или много съм част от тоя процес и съм забелязала, че като му забраниш да си играе на компютъра, веднага почва да се усеща и да прави каквото трябва, а когато му отправят празни заплахи спира да им обръща внимание.
Майка ми явно мисли по същия начин като теб - и тя си мисли, че ако му откаже нещо, ще я намрази. само дето съм присъствала на 1-2 разговора, когато е нямала вече къде да ходи и му е обяснявала, че не може да му даде пари за еди-к'во-си и той е разбирал, не се е разсърдил след т'ва, нито я е намразил. Т.е., явно тя не се учи и продължава да си мисли, че ако му се забрани нещо едва ли не ще се свърши светът.
А ти много повече опит ли имаш?
За групата фешънчета - ми като не можеш да си позволиш да си като тях, няма да бъдеш и толкоз. Не казвам, че родителите трябва да си пребият детето, защото им е поискало повече, от колкото могат да му дадат, а просто да му обяснят, че им е свръх силите и толкоз, не да се правят на герои и от раз да казват "добре маменце, няма проблем".
Не си спомням и да съм казвала, че само с бой ще се оправят нещата, най-малкото, защото мен никога не са ме били - а мисля, че си правя сметката поне относно това колко пари искам, уча, не пия, не пуша и не се дрогирам. Явно и без бой се е получило.
За училището - разбира се, че го мразят, той какво е виновен, че нищо не прави, че в трети клас едвам сричаше, щото го мързи да гледа (баща ми цяло лято го тормози с няк'ви книжки, че да се оправи), к'во е виновен, че си преписва домашните от отговорите, т.е., нищо не прави (пак) и че си "чете" уроците гледайки телевизия? Последния път като го изпитвах върху текста, който току-що е прочел, ми обясняваше, че Борис Първи бил син на Симеон, а той пък бил син на Крум или нещо от сорта ... Айде стига глупости. Още повече, че даскалото му е ебати анархията и се изкарват шестици с елементарни усилия(каквито той не полага).
От теориите ти нищо не разбрах, би ли обяснил логиката, чрез която стигна до тях?
И без да се засягаме - не давай акъл по въпрос, с който не си наясно. Педофилските шегички не придават на поста ти повече достоверност, колкото и да са забавни

@Силви
Не съм казала, и че оценките са израз на интелигентността, дори напротив - казах, че детето не е тъпо, просто го мързи, а може да е пълен отличник с минимални усилия. Сега не му пука, обаче след ен-годинки ще иска да следва к'вото иска, само че няма да се получи.
Т'ва за наследствеността го казах, за да избегна "хитри" коментари от сорта на "може да е наследствено".
Иначе съм чела само за случая с майката домакиня и бащата тракторист, дето детето им било гений. Не съм чувала за не-мързеливо, но тъпо дете на гениални родители.