Е хайде сега, ще се обиждаме и заяждаме ли? Продължавам да твърдя, че мнението ти е грешно. Ако според теб в 4 "нива" на айкидо не се изисква нищо и е просто някакво си опознаване, значи на теб нещо не са ти преподали както трябва(или ти си го интерпретирал грешно). Дори да приема тезата ти за "базата", не можеш да отречеш, че ако нея научиш фундаментално грешно, нататък ще си гола вода. Дори техниките в 7мо кю изискват много концентрация, правилни движения, контрол, както си му викат. А това без усилия и последователност не се получава. Например дори на вид простата Кататори Икиу е трудна за изпълнение техника (говоря за правилно и изчистено изпълнение, разбира се). Особено когато си 54 килограмово девойче и се гърчиш със 90 килограмов змей. Пък и ако бяха замо опознавателни, надали щяха и да са полезни, а аз лично ги възприемам като такива. То простият хапу ундо иска яко баланс, а аз за бойни техники ти говоря. А паданията? Те сами си стават от първия път сигурно?!?!?! Като за финал. Не ти прави чест да обиждаш, макар и завоалирано донякъде, нито мен, нито доджото, в което тренирам. И се извинявам, може би с думите си си имал желание да впечатлиш с идеята, че ти самият много бързо и безусилийно си напреднал в айкидото. Ако е това, искрени извинения, продължавай да се опитваш да принизяваш и мен, и мнението ми, и сенсея ми и дано с това се извисиш!
_________________ The Queen of tarts, she ate some hearts. The Jack of tarts, he stole these hearts....
psycho gay rapist werewolf!!!!
|