vlqzah s celta da pusna tema po toq vapros a gledam 4e sa me izprevarili
i pitam az sega
kakva utvardena anime kultura ili ob6testvo 6te ima b BG kato se nqkoi 6te izrusi nqkva pulna prostotiq
tuka bulgariq sigurno e durjavata rai na izlagaciite i bezsramieto
men li4no mnogo me e qd
za6toto kato kaje6 manga (ne stiga 4e manga e komiks a pove4eto izpolzvat termina za anime) ili te gledat kato pyn ili ti vikat ei abe ti animaciiki li gleda6 - sramota q se vij na kolko godinki si
e radvaite se anime fenove ve4e ima 3-ti variant
sega kato kajete manga horata 6te vi vikat "a tfa e deto go izmislili bratq mangasarian"
ostanaloto ob6testvo koeto ne e 4ulo tazi jestoka novina puk 6te svurzvat manga edisntveno i samo s yu gi oh i pokemon
az naskoro pusnah openinga na ghost in the shell filma na edin 4ovek i toi kato vidq metalniq skelet na Motoko vika "kvoi tui e Voltron li?"
Ta da se vurna na temata - vmesto nqkoi da izkazva kompetentni mneniq po TV-to i da obrazova vsi4ki to kvo stava - nekvi deto se mislqt za multi razbira4i govorqt kvat glupost im doide na ustata bez daje da q minavat za obrabotka prez mozuka
mi za kva anime i manga kultura govorim kato na ob6testvoto se podhvurlqt super gluposti
nie anime fenovete v bg sme kato nqkvi prokylnati
ide mi da hvana edna debela buhalka i da gi lupam po tikvata dokato stane na piure teq deto si fantazirat takiva bezobraziq
to manga si e qponska duma i dokolkoto znam manga komiksite su6testvuvat ot 1908 godina nqkade...bah teq bratq mangasarian te trqa sa ega ti bezmurtnite vampiri 4e da sa bili jivi po onui vreme puk i sigurno sa upravlvali qponiq 6tom sa im nalojili toq termin