... израз на един съученик, мн печено момче...
Та- какво правиме всъщност ние хората-- по принцип.Като цяло.
Аз ще ви кажа -
лъжем се! Лъжем се Непрекъснато. Не само лъжем всичко околно, но най-вече лъжем себе си!Държа да отбележа, че по-долу написаното от мен, ще са неща, които изучавам(кинотехника и видеотехника, сега и озвучителна техника), така че не си измислям, това е истината
Какво имам предвид:
1. Случвало ви се е да имате дежа-ву(дежа-вю).Такам - за които не знаят, това е, когато ти се струва, че нещо се е случвало и преди и ти е супер познато и почти знаеш какво ще стане в следващия момент.И - какво е дежа-ву всъщност: Ами това е избързване на рефлексите на човек.Научно доказано е, че това не е сила, пратена ви от бъдещето или от извънземни, а прсто моментно избързване на рефлексите на човека - зрение, предимно.Мозъка изчислява информацията и след малко я получавате, както би трябвало нормално да си я получите - ХОП - това ми е супер познато!!!!! -- да, току-що стана, просто първия път си го видял как става на момента, в който е станало, а в следващия си го приел, както нормално би го приел.
Любопитен факт - човешкото око, възмприема образа(отражението на светлината от даден обект) предава го и той бива приет и обработен от мозъка ви за време 0.25 секунди СЛЕД като го погледнете....
2.Какво е образа - образ, който виждаме не е нищо повече, от светлина! Когато погледнеш даден обект ти виждаш "цветовете му".За голямо съжаление на всички ви(вероятно), трябва да ви кажа, че нещото което виждате не е нищо повече от вид материя, поглъщаща лента от спектъра на светлината, отрязяващ само синьо(примерно) - и хоп, колко е синя тая коприна... не - просто поглъща всички други светлини, които попадат на нея.
Хмм- какво имаме до тук- образ, който не е баш образа, който е, и зрение, което закъснява, без да знаем за това....
В киното, кадрите, които преминават за 1 секунда през очите ви, са 24 на брой.25ти кадър вие не можете да визуализирате.Може само да усетите, че има нещо, но мн трдуно.25тия кадър обаче, се възприема на подсъзнателно ниво и е напълно забранен в индустрията, защото това означава, че той е внушителен и след поредния готин филм на кино, може да се окаже, че в главата ви се е забила реклама на нещо си, без вие да осъзнавате това на практика.
Знаете ли, че за тия 24 кадъра има 48 премигвания на екрана.Кино екрана премигва 48 пъти за 1 секунда - вие и половин от тия 48 не виждате, нали...
3.Звук - какво е това звук - механични колебания на частиците във атмосферата, които се взаимопредават докъто стигнат до ухото ви, там те се предават по системата на ухото, която е просто нерви, отговарящи на дадени трептения - треп треп треп на 3 различни места и си чул "йа"

Мн яко....само дето това дето наричаме 'звук' е просто трептене с определена честота.
Мислите ли, че има глухи хора...

Не.. няма

Баба ми беше глуха навремето... само че тогава нямаше такива технологии. Какво значи да си глух - да не ти работи нещо по системата, някои нерви да не реагират...как се превъзмогва - със слухово апаратче.Измерва се кои честоти ухото ти не поддържа и със съответните криви, едно апаратче просто повдига и намаля, където трябва силата на звука за дадена честота и хоп - проблеми нямааа... Друго - ако е напълно повредено ухото.Зад ухото има костица, на която се слага определен вибратор, който преобразува 'звука' в трептения, в резултат на което тези трептенията те дразнят - това дразнение оформя сигнала, който бива дешифрован и хоп - чувамеее
4. Математиката 
Аз не разбирам много, признавам, само че .... майка ми е учителка по математика

И кво прайме с най-точната наука? -
От първи до четвърти клас ти НЕ МОЖЕШ да делиш по-малко число, на по-голямо, не можеш да изваждаш от по-малко число по-голямо, не можеш да умножаваш по нула...... обачеееее, 5ти клас - хоп- дроби, хоп - можеме все пак да делиме по-малко на по-голямо, хоп -отрицателни числа - можеме все пак да вадиме от по-малко - по-голямо.Хоп - университет.Ректора си разправя и тука по правилото 600 по нула си е нула.... "а- ама чакайте.. не може, нямате право.." ///
До тоя извод стигнах преди година някъде и майка ми каза - хората учат по 5 години да стигнат до тоя извод: В математиката всичко е ТОЧНО ТАКА, ама не точно...
5.Просто съм сигурен, но разбирам от биология, ако някой разбира - нека добави... как дишаме, защо усещаме и т.н...
По принцип, мисля, че имам и още аргументи да излгам, но айде нека са само тия, че не ми се и мислят за още....
Та какво ще кажете --- к'во прайме ние в тоя живот - лъжеме се!
Е лъжата не е ли едно от нещата, които най-мразиме и отхвърляме
Каква е целта на живота ни....... -> Да Живеем живота си
Айде отпускам ви темата - да видиме до къде ще я докараме