Meze, Amelia нещо не сте ме разбрали. Не твърдя, че едното е равно на другото...просто твърдя, че шоколад без захар, но с високо съдържание на въглехидрати пак не е съвсем подходящ за диабетици, защото имат да си гонят определена норма от въглехидрати, да кажем примерно от около 12 хлебоеденици на ден (т.е. 144-грама въглехидрати). И нормата трява да се спазва - нито да се прескача, нито да се пада под нея.
Има такава норма и за калориите. (Пропуснах да спомена, че тези "лоши" диабетични шоколади за които говоря са дори с повече калории отколкото обикновената недиабетична Милка.)
Ако шоколадът е с по-малко въглехидарти и калории (сравнението ми с нашите и чуждите шоколади) човекът ще може да си хапне малко повече шоколад...не говоря за тъпкане и злоупотреба...
Не твърдя, че нашите продукти са върха, а просто че нашите вносители и търговци, не знаят какво се търси и какво да внесат, а после се чудят защо им залежава стоката.
Има и други норми - примерно за подсладителя (в случая малтитол...абе може и да бъркам нещо заглавието). Те са тема за по-кенефен хумор...