[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - Аниме и манга анкетка/лексикон

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Пон Юни 16, 2025 2:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 5:24 pm 
Аватар

(Ерм.. Отдавна не съм писала тука и ме е страх да си пусна темата... *плеглът*)
Въпросът е, че пиша една курсова работа за аниме и манга културата и почвата им в Бг и ми се иска освен личните си мнения и наблюдения да вкарам и малко импровизирана статистика. Пуснах такава тема в AnimeS, обаче тука сте си баш ветераните и някак хич не ми се ще да ви пропускам от сметките. Ще съм благодарна на всеки, който отговори на въпросите по-долу, било то тук в темата или на лс.
Слагам темата тука, защото са засегнати и анимето, и мангата и не искам да пускам две еднакви теми в "Аниме: Общи" и "Манга: Общи".

Възраст:

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)?

А с мангата?

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга?

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга?

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)?

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото?

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)?

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо?

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)?

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло?

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост?

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)?

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често?

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.?

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)?

С какво са ви полезни тези срещи и събития?

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.?

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)?

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)?

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора?

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас?

Ако имате да споделите още нещо, давайте, и благодаря за отделеното време! ^^

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 7:07 pm 
Котката на крокодила
Аватар

Възраст: 22

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? ъъъ... бая малка ще да съм била - сигурно по телевизията... ама иначе като да знам какво точно гледам - че е аниме -май беше 2000-та година с един приятел .. и преди тва съм гледала ама тва го смятам за така "първото" :) поне то ми е направило впечатление

А с мангата? сигурно пак тогава...

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? "love hina",за манга не знам

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? много рядко... по няколко на година :) макар че напоследък повечко

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? 2000та?

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? доста :lol:

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? квото дойде.. стига да ме интересува

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? аниме. по-интересно ми е някак май

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? от рисунките до сюжета... просто ми харесват..

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? ами не точно, японската култура винаги си е била интересна...тва е бонус :)

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? май не съвсем :lol:

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? ммне

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? чат-пат, когато дойде и като не забравя..

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? да

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? все изпускам

С какво са ви полезни тези срещи и събития? най-вече срещата с познати

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.? май знам :lol:

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? не особено, освен ако не са фенове по принцип на анимацията...

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? колкото повече - толкова повече

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? ще се популяризират - просто няма как : )

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? да

http://z0r.de/63

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 7:23 pm 
Аватар

Мале - нужно ли е тва с възрастта бе :? И без тва никой нема да ми повярва ама айде:

Възраст: 32 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (ужас и безумие!)

Аниме сблъсък: ми помня ли- май преди повече от година, да не станаха 2 вече...
Загледах се в Нарутото на малката и попаднах на неква сърцераздирателна сцена как Хаку и Забуза умират и дори се разревах и почнах да го гледам от там.... Но аз мн обичам анимация по принцип, така че не беше трудно и аниме да почна да гледам.

Преди тва съм мяркала бегло Хелсинг, но въобще не ми хареса. Затова считам за първото ми аниме Наруто. Със мангата имам по-отдавнашен контакт.Първата ми манга е Cantarella. Много красиво нарисувана - и въобще много обичам арта на You Higuri.

Ми много според зависи - не мога да дам точен отговор. За последната седмица съм изгледала 2 ОВИ - Карас и Голден бой, кат Нодамето съм го зациклила нещо на 12 епизод.....

Наричам се да- отпреди година и полвина да речем, може и повече :wink:

Не.

Интернет.

И манга чета и аниме гледам.И двете си имат предимства.

Всичко.Просто страшно ми допада арта на мангата и анимето.

По-скоро интереса ми към японската култура ме свърза с анимето и мангата.

В клубове не участвам, ни аниме/манга ни дженерал японски - нема време.

Посещавам ама мноооооого рядко.

Мдам,случвало се е да посетя такива срещи...както и Анивенчър...на бункасай не съм била.

Ми както вика Голдън бой - studdy studdy studdy - life is a studdy. Всеки сбъсък с нещо ново е от полза :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 7:36 pm 
Аватар

Възраст:22

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? да речем към 10. купиха ми касетка от видеотеката с Vampire Hunter D, стария. бях много впечатлена тогава :lol:

А с мангата? ммм доста по-късно, към 2001-ва година когато проимах комп. значи на 14 години.

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? Vampire Hunter D за аниме, за манга не съм много сигурна, но май беше Angel Sanctuary

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? Зависи от времето, аниме средно казано гледам през ден в най-лошия случай. Манга по-рядко - на седмица веднъж да има.

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? Още от 10 годишна, защото тогава открих и РТЛ2 и всички анимета дето даваха - ДБЗ, Ранма, Инуяша, Сейълър Моон, Детектив Конан и други

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? Доста.... информация за анимета почнах да откривам чак 2001-ва когат проимах компютър

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? Интернет

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? Гледам аниме повече, защото от много чете на манга (цъклене от близо в монитора) почват да ме болят очите.

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? Трудно за обяснение. Просто всичко.

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? Малко.

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? Да

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? Не

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? Да, два пъти месечно

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? Да, организатор съм :lol:

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? Да

С какво са ви полезни тези срещи и събития?Виждам се с много познати от цялата страна

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.?2003-2004та ли нейде когато започнаха срещите на канал манга от МИРК в софия

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? Зависи си от нагласата на човека.

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? Ох... дано стане по-добре в бъдеще.

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? Не ми се мисли по-въпроса.... надявам се само.

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? Да

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 26, 2009 9:17 pm 
Noble Devil
Аватар

Възраст: - 400

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? отдавна беше

А с мангата? пак беше отдавна

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? ДБЗ

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? много рядко

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? не съм

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? не

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? интернет

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? нито едното, нито другото

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? бой, кръв, черва, цици

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? не

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? май да

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? не

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? вече не

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? само анивенчър

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? да, отиваме да се напием там

С какво са ви полезни тези срещи и събития? с нищо

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.? не ми пука

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? да

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? не ми пука аз пиратствам

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? кахахахах

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? иииии пак не ми пука

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 12:40 am 
Twisted Angel
Аватар

Възраст: 24

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? Видеокасета, на към 10 да съм бил.

А с мангата? на комп, на 19 бях.

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? първо аниме - Танкова Полиция, първа манга - Евангелион

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? - рядко, 1 път в седмицата.

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? - от 2004 насам :)

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? - не

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? - Интернет

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? - много повече аниме съм изгледал отколкото манга.

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? - в анимето, че всичко е цветно, в движение и с музика, в мангата че историята е показана в цялата си красота от оригиналния автор, преди някой аниматор да я усере :)

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? - би могло да се каже

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? - да

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? - не

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? - да, преди години не изпусках среща, сега само на клубните ходя - 1-2 пъти в месеца.

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? - не посещавам, организирам. Без Аниплей де, там посещавам.

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? - да

С какво са ви полезни тези срещи и събития? - окултурявам се по някакъв неясен за мен начин.

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.? - появили са се на малки групички през 2003, предимно благодарение на клубовете в Дир.бг и #manga в IRC. След това и благодарение на Anime.Ludost. А след това, от къде ли не. Иначе аниме фенове в България е имало още от 90-те, просто е било трудно да се намерят едни с други.

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? - да.

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? - отдавна трябваше да се случи, просто на никой не му се рискуваше.

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? - ше станат толко популярни, че кифлите ше си закачат аниме фигурки на gsm-те, а фешъните ше се поздравяват с джутсута от Наруто.

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? - Да, далавера си е :)

Ако имате да споделите още нещо, давайте, и благодаря за отделеното време! ^^ - 2005-та беше най-яката година за българските аниме фенове, и който не е бил такъв тогава е осакатен от съдбата :twisted: :lol: Яко Симпатично!!! Ей!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 11:10 am 
Спор-тистка
Аватар

Възраст: 24

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)?

Не знам точно каква възраст, но трябва да съм била около 8-9, когато по ТВ даваха "Златните градове".

А с мангата?

Ами на 17-18 да съм била.

"Златните градове", предполагам. А първата манга, която сериозно съм зачела, мисля, че беше "Наруто".

По-рядко - веднъж на 4-5 месеца.

От 6-7 години.

Не, никак.

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)?

Интернет.

Не мога да преценя. Последно гледах аниме, но като все още работех четях много манга, защото беше по-лесно на работното място :).

Арт, истории, фантасмагоричност и невинност донякъде. Просто са нетипични.

Доведе, да. Изучавам японски, слушам музиката...

Принципно може и да се водя член на "Накама" :), иначе онлайн участвам в разни форуми.

Не.

Да. Предполагам, че ходя веднъж на 2-3 месеца.

Да, посещавам :).

Аха.

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.?

Първата вълна беше аниме.лудост - не знам откога е сайтът.

Повече хора станаха обаче, откакто го има анимес (колкото и да ми е неприятно :)) и откатко почнаха да дават аниме по англо и българоговорящи канали.

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)?

Никак не е лесно (пък и не е като да съм мисионер в зарибяването) - обикновено хората си мислят, че аниме са просто детски и не им се занимава.

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)?

Вдигам одобрителен палец, макар че това, което съм чела, не ме е грабвало.

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора?

О, сто процента ще се развиват. Америка вече не е толкова интересна.

Удобрявам ги, да.

Успех с анкетата :).

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 2:41 pm 
Аватар

Възраст: 23 към 24

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? Тук не знам как да ти отговоря. Съзнателно - Интернет, на 17. Несъзнателно - телевизия/касетки, още от 10-годишна нататък, защото вкъщи са болни и са ни зарибявали с всичко.

А с мангата? Тук конкретно от Интернет, пак около 17-тата година.

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? Аниме - Vampire Hunter D: Bloodlust; манга - Koi Kaze.

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? Аниме - всеки ден, превърна се във фетиш и хоби. Манга - много рядко, не ми е интересно.

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? От 4 години до сегашния момент - абе откакто вдигнах над 250 изгледани, а сега се целя в 500. :lol:

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? Информация - не, трудно ми беше да намеря тях. :P дата.бг работеше усилено за мен, както и бол.бг, само дета интернетът не беше това, което е сега. ^^

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? Интернет изцяло. Списанието ("Анимания") си го купувам от фенщина.

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? Да гледам. Харесвам сладкото съчетание от картина и звук. Освен това мога да върша още сто неща, едновременно с гледането, което ми се налага все по-често напоследък. Иначе не обичам да чета от монитора, а и като стане дума за "четене" като цяло, предпочитам да е някоя книжна класика. До лична нагласа е. Иначе гледам да съм в кракчка и с двата жанра, де. ^^

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? В анимето. Не мога да го дефинирам ясно. Красиво е, цветничко е, шава там. :lol: Асоциирам се с повече от неговите герои, отколокото с герои от игрални филми, например. Някои са с доста по-дълбока психология, отколкото друг вид медия би могла да ми предложи. Има и друга дума, която обичам да използвам - "изчанчени". :P

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? В известна степен. По-скоро ми разкри още аспекти и твърдо ми спечели интереса.

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? Какво разбираш под "клубове". Ако става дума за онлайн такива - повечето са форуми. И повечето не са български и са доста безизвестни - от тях, мисля че myanimelist.net може да се води като "клуб" и хората го знаят. От българските - главно тук, де по навик, де, щото ми е приятно... 8)

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? Ниц.

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? Тц - падам социопатче. ^^

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? Тая година като никога успях да го посетя, че миналите все бях някъде на майната си.

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? Те пък се падат съвсем в неподходящо за мене време, така че не съм, но при удобна възможност бих.

С какво са ви полезни тези срещи и събития? Най-вече е забавно. Освен това се радвам да си накупя куп джунджурийки.

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.? Ох, нещата са ми размити тука. Форумите са доста отдавна, аз почнах да ги следя преди около пет-шест години. Може би от ирк каналите са ставали някакви сборища, но тогава ползвах слабо мирк. Първият ми слбъсък с "организация" или някакво подобие на нея беше в Пловдив.

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? Към настоящия момент - да. Просто нещата се популяризираха доста, било то и заради "Ю-Ги-Ох!" и "Наруто", а и не само, които вървят от време на време по кабеларките. Освен това интересът към Япония се вдигна доста, сравнено с изминали години.

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? В момента няма с какво толкова да ме впечатли, но трябва са де тръгне от нещо, нали. Така че купувам каквото мога и когато мога. И в повечето случаи оставам приятно изненадана. ^^

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? В момента като че ли има някакъв бум на това нещо, надявам се да се задържи. Чалгата остана ли само за избрани хора? :lol:

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? Разбира се. :D

Ако имате да споделите още нещо, давайте, и благодаря за отделеното време! ^^ Къде е онова джобче на последната страница, където трябва да ти пусна сувенирче? :P ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 4:59 pm 
Аватар

Възраст: 25

според зависи, на 14-15 годишна възраст пускаха няколко анимета по телевизията (волтрон примерно), само че тогава не ги възприемах като аниме, а като анимационно...
в последствие, към 17-18 годишен разбрах, че има разлика и поради това, че анимето беше някак си по-различно (и благодарение на това и по-интересно), почнах да гледам аниме (ах... РТЛ2). Естествено, интернета беше на телефон и не можех да сваля и 1 аниме :/ Истински почнах да гледам аниме, когато дойдох в Германия (към 19) и в университета можех да свалям с невероятните 300кБ/с

А с мангата?
Бая по-късно, просто в началото не ми беше интересна, някъде към 21-22.

Волтрон/ДБЗ и другите неща, които даваха по РТЛ2

гледам 3-4 епизода седмично и чета 1-2 манги седмично

не се наричам аниме фен

в началото - да, благодарение на интернет вече - не

интернет/приятели

аниме - гледам го за докато ям, трудно става да ръчкаш манджата и да сменяш на следващата страница...

кои жанрове?

до някаква степен да

не баш

не

ходил съм 3-4 пъти на срещитете на попа и 1 на анивенчър. бих ходил по-често, ако имах възможност

мда, 1

0

срещаш се с хора със сродни интереси и е добър повод за пиене

не

нямам си и идея, анимето е просто едно мое хоби и гледам да не натрапвам хобитата си върху приятелите ми. от време на време препоръчвам по някое аниме на някой познат и май винаги улучвам нещо, което им харесва. повечето хора го изглеждат, но не се зарибяват само от 1 аниме. за това си трябва целенасочено "подтикване", нещо което не правя.

не ме интересува/не ме интересува

какво означава добра насока?
кои са избраните хора? кой ги избира?
изобщо въпроса е много странен, да гледаш аниме или не е личен избор, тоест няма избрани хора а избраЛи хора.

според мен аниме пенетрацията в БГ е бая висока при младото поколение, тоест ако въпроса ти е дали скоро бабичките ще гледат аниме - отговора е голямо не

всеки е свободен да прави, това в което вярва... тоест не ме интересува/нямам мнение

стана ми интересно за тази курсова работа. я разкажи малко повече за нея. къде я пишеш, как е формулирана темата, каква е целта и тн...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 5:58 pm 
Аватар

Възраст: 17

Кога беше първият ви сблъсък с анимето (на колко години) и под каква форма (телевизия, видеокасета, Интернет, препоръка от приятел и т.н.)? Бил съм на 4-5, Танкова полиция на видеокасета, естествено, не го възприемах като аниме.

А с мангата? на 13-14

Можете ли да си спомните кои са първите ви аниме и манга? Първо аниме - Golden boy после Dokuro-chan, Green-green, Love Hina, etc...

Колко често (към сегашна дата) гледате аниме и/или четете манга? Напоследък рядко.

От колко време се наричате аниме/манга фен (ако се наричате де)? 2006

Трудно ли ви беше да намерите информация за тези жанрове в началото? не

Кои са основните ви източници на информация за тях сега (Интернет, списания, други медии)? интернет

Кое правите повече – да гледате аниме или да четете манга – и защо? аниме

Какво ви привлича в тези жанрове (или в единия от тях)? анимето е шарено, не ми се налага да мърдам страници.

Интересът ви към тях доведе ли до интерес и към японската култура като цяло? да

Участвате ли в някакви клубове с аниме/манга насоченост? не

А в клубове, свързани с японската култура (икебана, оригами и др.)? не

Посещавате ли някакви срещи на аниме фенове (от форуми, сайтове) и колко често? да, винаги, когато мога

Посещавате ли по-големи събития като Aniventure, косплеи и др.? да

А бункасаи (културни фестивали на японската култура)? да

С какво са ви полезни тези срещи и събития? Виждам други като мен, странни такива. Купувам си разни тематични работи.

Знаете ли кога за първи път са се появили по-голям брой аниме/манга фенове в България и кои са били първите им организации – клубове, сайтове, форуми и др.? Не. aln ми е предостатъчно :)

Податливи ли са според вас незапознатите с материята ви връстници на аниме/манга влияния (демек лесно ли се зарибяват хората)? зависи с какво се зарибяват. Повечето - не.

Какво смятате за започналото популяризиране на аниме/манга културата в България чрез по-засилените внос и създаване на „официални” стоки (dvd-та, манги на български и чужди езици, списания като Shogun и Animania)? Интересно, да видим до къде ще стигне.

Смятате ли, че аниме и манга културата ще се развият в добра насока в България или по-скоро ще останат за „избрани” хора? Едно от двете

Въобще, одобрявате ли инициативите за популяризирането им у нас? да

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 6:16 pm 
Аватар

Възраст: 1024

не помня с точност, преди няколко години, предполагам по телевизията.

А с мангата? преди по-малко от година.

първото аниме е или дразнещите покемони, или малоумното Ю Ги Ох.
манга не чета, смъкнах някаква, колкото да видя какво представлява.

рядко, едва ли повече от 1-2 часа седмично.

не се наричам фен.

чак да търся информация - не. ако ми попадне - преглеждам по диагонал.

asdf

манга не чета изобщо => повече гледам, отколкото чета.
защото не знам японски, а да гледам рисунките с английски или български текст ми е отблъскващо, т.е. за мангата нямам мнение и едва ли ще имам някога.

каквото и в другите жанрове - добър сценарий и добра реализация. и двете са изцяло субективни.

не, интересът ми към японски неща се появи много преди аниме/манга.

ако не се брои този форум - не.

не

не, напоследък не остава време за каквото и да е.

не

не

ам, а де - не знам. ще ми е интересно да отида на поне едно.

не

не особено, но причината не е у тях.

смятам, че е добре, т.е. "крайно време беше".

нямам представа. много зависи от това дали някоя финансова групировка ще се заеме с това, подобно на двата символа на малоумието "хана монтана" & "жонас педалс", от които ми се драйфа вече, но не са спрели да ги произвеждат.

този въпрос се поваря с по-по-горния.

въображението ми клони към нула, така че...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2009 11:33 am 
Спор-тистка
Аватар

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2009 11:46 am 
Аватар

За целите на анкетата е хубаво да си пишете все пак реалните години... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2009 7:53 pm 
Силвия
Аватар

да, иначе като ни сметнат средно-аритметично и ше излезем на по 90 години всички

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 28, 2009 8:11 pm 
Twisted Angel
Аватар

Другари пенсионери, ако обичате темата за възрастта на Пръча е сплитната и отворена, оставете тук да се анкетират хората.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]