Анимета,които харесвам:вси4ко на Hayao Miazaki(oсобено Spirited Away & Howl1s Moving Castle);INUYASHA,kakто ли4и и от nick-a ми;вси4ко за Samurai X(Shinta or well known as Rurouni Kenshin );Advent Children;RacXephon(така и не стигнах до него,да му сваля до края сериите а и пълнометражния,но за него казваха май, 4е не бил добър колкото сриите?);RG Veda;The Heroic Legend of Arislan и още много мога да продължа, но мисля 4е няма смисъл...има достатъ4но други въпроси все пак

От аниметата на Миазаки харесвам смелите героини(Mononoke,Chihiro...); силните мом4ета,принцове и магове(Howl,Kohaku,Ashitaka...); и не на последно място неповторимата природа и животни

Техни4еската 4аст във филмите на Ghibli e също много добра, но аз си падам пове4е по живите същества

От Advent Children наи-много(още от тогава, когато играх FF 7)са ми любими Cloud,Vincent & Aeris.В RacXephon - главния герой Ayato,моми4ето на картината(май беше Reika) и дамата, която в на4ало бе пратена да забере Аyato - Haruka.
Роботите са много необи4айни и интересни , като цпоред мен RacXephon е най-добре измисления.Другите ми седят някак незавършени
В Samurai X - Kenshin, Sanosuke & Kaoru

И остана да спомена и за RG Veda( Yasha; този, които нари4аше Ashura - малко прасенце(заради заострените и оши) и арфиската, за която откриха 4е шeстиа лъ4 на звездата, която ще унищожи Taishakuten) и The Heroic Legend of Arislan - наий-много ми допадат Narcis, Darion & Arislan.Има също и доста още интересни образи