http://store1.data.bg/asajjventress/Nenko_bal/
В началото бях заявил съвсем сериозно и категорично, че на бал няма да ида. И наистина щях да го направя, дори за самата идея да покажа на хората, че говоря сериозно, щото много хора не ми вярваха. И тогава и сега мнението ми за тия балове си е същото - безполезно, неоправдано, излишно и граничещо с малоумие хвърляне на пари.
В крайна сметка отидох заради приятелите си, щото се скъсаха да ме молят. Без мене нямало да бъде същото, искали тая вечер да сме заедно, ако мене ме нямало на тях нямало да им бъде незнам си какво, и искали тва преживяване да го сподеят с мене...
Изкараха късмет, понеже бала се оказа на 22 май, неделя, а премерата на Star Wars ЕПИЗОД ІІІ Отмъщението на Ситите беше в нощта 18 срещу 19 май. Ако двете се застъпваха 101% щях да отида на премиерата.
Първото нещо, което трябваше да направя в потготовката си за бала беше да дам да се разбере, че няма да се иптвам да оправдавам ничии представи и ще стане така, както аз съм решил. Дадох лист на приоритетите си. Като имате пари за бал, дайте ги за еди какво си защото то е на ПЪРВО място, а за бала каквото остане.
И така, сдобих се със
(ама леко по-нов модел, не ми се търсеше из нета да е точно същото като мойто, колкото да добиете представа)
За самия бал бях твърдо решен, че ще отида с костюма от премиерата на ЕПИЗОД ІІІ - сиреч издокаран a-la Obi-Wan Kenobi style - с облеклото от ЕПИЗОД ІІ и прическата от ЕПИЗОД І (брадата от ЕПИЗОД ІІ трудно ще я докарам)
За самия бал си купих единствено обувки, щото цяла вечер в ботуши по ресторанти и дискотеки щеше да е зор. Обувките си ме кефят, ама от бала насам да съм ги обул не повече от 2-3 пъти. Трябва да свикна да ги нося, щото аз все си пердаша с маратонки... Всички бяха твърдо убедени че правя грешка, щото "тва не било маскарад" и "всички други ще са с костюми", но думата ми на две не става!
Предварително предупредих - никакви гости. НИКАКВИ! И НИКАКВИ БИЖУТА И ПРОСТОТИИ - пари в брой!!!
Дойдоха само братовчедите, леля ми, още едни братовчеди и семейството дето щяха да ме карат с кола. Аз по принцип си бях решил да ида пеш, щото хотел Тримонциум ми е на 5 минути, ама като се намери една джипка та си викам, айде, ша се возя на джипката...
И така, 22 май, следобед. Лежим с братчеда в детската и гледаме "Самотния вълк Макуейд" с Чък Норис и Дейвид Карадайн. "Айде, обличай се! Ще закъснееш, гостите дойдоха..." оооо, я тихо, оставете ме да си догледам филма! ама в крайна сметка наистина се наложи да ставам и не си го догледах...
Изтърсих се аз там, и взих, че се оказах хита на сезона... Бях потготвен за бъзици и дори подигравки, ама тва ме изненада... Всички супер много се изкефиха такива, идваха даже хора дето не ги познавам и искаха да се снимат с мене. Някои ме гледали и по телевизията преди няколко дена по репортажите за ЕПИЗОД ІІІ. Шоу си беше. От класа всички се размазаха от кеф че съм дошъл така. Имаше един тип в даскало, дето все ми разправяше, че щял да ме издебне и да ми отреже опашката. Аз му казвах, че на мене опашката ще ми порастне пак, обаче аз ще му отрежа нещо дето повече няма да му порастне. И сега като ме видя с джедайския outfit и сплетената опашка "Олеее! Ти затва ли я държиш тая опашкааа! Аааа, баси!" снимахме се и с него, "Айде, внимавай само да не дойдеш на бала като Анакин, пък да си тръгнеш като Дарт Вейдър"
Колана на костюма се оказа супер удобен! Всичко там - пъри, карти, фотоапарата, очила... каквото ти трябва, там е! Много полезно. А самия ми костюм се вписа очудващо добре в цялата официално-наконтено-гъзарска атмосфера.
Бал като бал, на всичките е горе-долу еднакво - ядене, пиене, музика, танци, пожелания, спомени, снимки, смях, сълзи... обичайните емоции. + една неочаквана емоция за мене... но айде, тва няма да го разправям.
дискотеницата, цяла нощ ала-бала, после култовото качване на Альоша за посрещането на изгрева, после надолу обратно - да видиш как въпросните ми ти рокли за по 200-300 кинта и обувки за по 100-150 стават на гъс, а ти си екипиран за всякакъв терен
После ядохме нещо, пица... Поизпратихме се и аз се прибрах. Легнах да спя, следобед се събудих заедно с братчеда и му викам "Абе, свърши дънданията, я да си догледаме филма преди да съм заминал за море"... и си пуснахме пак "Самотния вълк Макуейд" с чък Норис и Дейвид Карадайн