Карла ,тя не е като теб и мен.Има хиляди стотици имена и това е само едно от тях.Денем,нощем тя е около нас.тя и нейните сестри.Невидими те щъкат между нас и вършат свойте дела.Каква е тя.Дори и тя незнае. Вещица,знахарка,шегобийка или изгубена душа.тя всичко и нищо. Усмихната слънчева светлина и буреносен ураганен вятър.Родното и място е Йомвил,града които е и не е.Отделен от нашия свят,тои е дом на пазачите.Кои са те обаче,те са като теб и мен,могъщи надарени с сили извън възприятията с единствената си задача да бдят над нас и над света.
А живеят простичък живот като нас,със свойте проблеми и желания.
А градът им е за чудо и приказ.Съвета на мъдрите ги води в техните дела.А техните дела са и нашите дела,неосъзнавайки ние работим заедно с тях за общата ни цел.Съветът натоварен и с правосъдните дела и повярвай ми Карла е постояния трън в техните очи.А коя е тя.Виждаш я на вид стройна млада с огнена коса а след миг е побеляла оглупяла едва кретаща старица гледаща пронизващо със слепите си невиждащи очи.Възраста и е неопределима.Времето е нейният другар.А мъдростта на дните верния съветник.Там където ти градиш,тя руши,защо го прави ами така,за да живее ще ти каже тя.Където страдаш,носи ти утеха във нечакан час.Как да и се сърдиш.Трудно е нали?!А тя е добра душа.Като изкусителка душата тя ще ти изпепели,като будната ти съвет ще те пстави да се убиеш сам.Това е тя а Йомвил е родният и град.Със сестрите си по улиците му фучи и проклятия с благословии в едно събира.Приятел ли ти е,щастлив си ти за цял живот.А враг ли ти е,откажи се от живота.Опитай се ти име ,възраст да и дадеш и горко ще сбъркаш.Тя е и не е.Наречия вещица и ще си прав.Кажи и вяра или надежда и не ще сгрешиш.Повикай я на помощ и се моли защото ще пропаднеш,но къде ще е въпросът в рая или ада.Бедствие я опреличи и думите ти верни ще звучат във твоите уши.това е тя и това ще бъде.Дори когато аз и ти сме вече прах върнала се при прахта.А яви ли се пред теб,приеми че си беляза от светлата съдба.Това е тя.Със хилядите имена и стотиците лица.Зови я в нужда или гняв.И тя ще бъде покрай теб.Кажи и вещица и ще си прав.сам реши дали е зла или добра.Дори и тя самата не е наясно със това.Духът на пакоста е бушуващия в нея огън.
_________________ trance the world
185,80kg 4erna kosa pronizvashti sini o4i. atleti4no tqlo i prikovavaht pogled. Me4tata na edna jena toi brodehe samoten po sveta dokato.....
|