- Хеи , защо така ме игнорираш - продължи шеговито Пит тръгваики към бара .
- К'во става колега , как е хавата ? - каза му весело Леена .
- Ти ми кажи , голямо бачкане става а ? - отговори й Пит .
- Аха ти какво се смееш , не виждаш ли че Матро и Висо едвам смогват ? - смъмри го Леена .
- Така ли е всяка вечер - попита Пит .
- Горе долу , сега стига толкова приказки отиваи да бачкаш или няма да ти направя коктеил - заплаши го Леена .
- Добре добре обеди ме - засмяно отговори Пит и тръгна към най-близката маса .
Все така забързано в разнасяне на какво ли не , нагоре надолу минаха два часа , в които сякаш всеки човек в града бе решил да посети заведението , едни напускаха и веднага биваха заменени от други . Пит погледна часовника си беше станало 02:23 , огледа се за чакащи клиенти и след като не успя да види никои се запъти към бара , кадето се тросна на наи близкия стол , Висо съкрушен от якото бачкане го беше изпреварил и вече се бе облегнал на плота и релаксираше , Матро не закъсня и също зае почетно място пред Бара .
- Как е момчета , няма ли вече поръчки - започна да ги бъзика Леена .
Тримата едновременно я изгледаха на кръв .
- Следващия път аз ще бъда на твоето място , да знаеш . - едвам промълви Висо
- Сори , искате ли да ви направя нещо . - извини се Леена .
- Нещо ободряващо , ако обичаш . - каза Пит .
- Ако може и за мен - изрече познат глас .
Пит разпозна гласа на Малката М ,този път беше облечена в зеленикава блуза и широки черни панталони.
- Блудния син се завърна - опита се да прикрие изненада си Пит .
- Няма време за кавги , ела да седнем и да поговорим на някоя маса . - каза Мими .
- От каде знаеш инфо , което го няма абсолютно никаде , какъв е тоя навик да изчезваш изведнъж и въобще каква си ти ? - заговори тихо Пит .
- Ела да седнем , ще ти обясна всичко което те интересува . Хаиде сигурно имаш пет минутна почивка . Моля те . - започна да се лигави Малката М .
- Хора ако видите , че става напечено , викаите ме . - каза Пит на другите и двамата с Мими тръгнаха към близката маса и седнаха . - Първо аз задавам въпросите , нали така . После ти казваш , каквото имаш да казваш и си тръгваш по живо по здраво , а ?
- Голям си грубиянин - каза му Мими усмихваики се .
- От каде знаеш за онова нещо . То и без това стана случаино , просто исках да проверя колко е бързо едно PC , незнаех къде прониквам . Нали не си някоя от корпорациите ? - каза с леко нагъл тон Пит .
- В мрежата , ти казах че познавам спящи . Един такъв , те е усетил тогава , защото и той искал да опита същото , но ти си го изпреварил . Тогава дори ти е помогнал , защото пуснал вирус-холограма , за да забави малко преследвачите ти . Относно това стана ли ти ясно ? - попита Мими .
- Холограма , а ? Може би затова наистина съм успял . Добре продължаваи с твоята приказка - каза й Пит .
- В мрежата става нещо много странно , много от спящите изчезват или просто спират да влизат в мрежата . Единственото предположение е, че са започнали някакви метежи срещу тях и единствено място кадето може би ще намерим отговора на проблемите е един корпоративен site , който притежава наи голямата база данни за спящите - каза Мими .
- Чакай , онова беше случаиност , наслуки избрах онзи site , не съм правил такова нещо от адски много време . Нали не искаш да прониквам в здраво защитен корпоративен site . Има спющи , сами да си разрешават проблемите , аз съм нищо в сравнение с тях - започна да овърта Пит .
- Наи добрите разбивачи , изчезнаха , други ги е страх да си покажат носа . Ще ти зглобим невиждано PC с всяка екстра , за която можеш да се сетиш - уговаряше го Мими .
- Не не , няма начин - каза сигурно Пит и стана от стола .
- Можем да ти кажем нещо за родителите ти - каза таинствено Мими .
Пит отново седна на мястото си и погледна Мими вече с по-смирени очи .
- Говори . - каза Пит със студен тон .
- Има вероятност , че космическите пирати въобще нямат пръст в тая работа . - започна спокоино Мими .
- Продължаваи . - подкани я Пит
- Може би и те са част от тази странна работа , просто трябва да влезеш и да излезеш от онзи site с малко инфо - уговаряше го Мими .
Пит се замисли , Малката можеше просто да блъфира , а можеше и наистина да е права , но единствения начин да разбере , бе твърде рискован . Ако го хванеха , можеше да доизкара целия си остатък на някоя бачкаторска планета . Пит , остана на мястото си като ледена статуя за няколко секунди съсредоточил поглед в другия край на бара .
- Добре , ще се опитам . И сега какво . - даде своя краен отговор Пит .
- Момент . - каза Мими и протегна лявата си ръка , която заблестява обляна от меката светлина на холо-клавиатурата , пръстите , бързо набраха няколко числа , а Мими зачака сигурно беше с вграден микрофон и слушалка в устата и ухото си . Изведнъж Мими заговори -
Всичко е готово , ела да ни вземеш .
- С кой говориш ? - попита Пит озадачено .
Докато Малката М гледаше спокоино , изведнъж гримасата й премина в открита ярост .
- Усетиха ни . Някои се опита да проследи разговора , сигурно някои корпоративен агент ни е засякал . До няколко минути може да си имаме компания - тросна се Мими и нервно стана от стола - Дано Непознат да успее достатъчно да забави trace-ра им . Имаш ли ховер или нещо подобно на разположение .
- Не но знам кой има - усмихна се дяволито Пит и й подаде телефона на Зарто - Търси Зарто .
Малката трескаво взе листчето , набра телефона и зачака . Последователно лицето й премина през няколко фази - ярост , усмивка , а най накрая в открита учуденост .
- Слушаи човече , незнам колко лош ден си имал и колко ти се спи , виж трябва ни такси и то бързо - просъска Малката .
- Кажи му , че му имам нужда от помощ - тихо промълви Пит .
- Еи хеи хеи , стига няма време да си разменяма любезности , Пит има нужда от помощ , чакаме
те пред клуба , кадето работи . - очите на Малката М се разшириха - Тоя идиот ми затвори .
- Спокоино еи ся ша доиде , той не е толкова злобен , че да ти затвори , само защото си му се развикала - успокои я Пит , който сам не си вярваше на думите .
- Добре хаиде тихо и споикоино да се насочим към изхода , измисли някво извинение за пред приятелите ти . Няма нужда да предизвикваме излишно внимание - каза Мими тихо .
Пит я послуша и тръгна с бърза крачка към бара , кадето Матро продължаваше да релаксира с питие в ръка , Висо беше тръгнал към една неослужена маса , а Леена кротко си седеше зад бара . Пит им каза нещо тихо , след което Матро и Леена се засмяха и погледнаха дяволито към Малката М . Пит отново се върна при Мими .
- Какво им каза - попита ядосано Мими .
- Казах им , че ми се е отворил парашута с теб и ще отсъствам до края на работата тази вечер
- Да разбира се мили - каза силно тя така че половината заведение да я чуе и се метна с еротична усмивка на врата на Пит , а после продовори много тихо . - даваи сега към входа , че някои може да е тръгнал насам .
- Абе ти си абсолютна параноичка , не всичко е конспирация - на свои ред каза Пит - Едва ли ще тръгнат да те преследват само защото познаваш няколко проблемни спящи .
- Няма време за обяснение , стига приказки почти стигнахме изхода - скастри го Мими .
Така двамата прегърнати , бързо закрачиха към изхода . Пит бутна вратата и двамата с Мими излязоха на улицата пред заведението ,при което веднага бяха огряни от неоновите светлини на рекламите . Първото нещо което видяха след излизането от клуба бяха жълто-зелените светлини от полицеиските ховери , идващи точно от насрещната улица , Пит различи поне пет ховера . Малката М се вцепени , незнаеше какво да прави , а Пит наистина започна да се притеснява Мими да не излезе права , защото въобще не му се гниеше в гаден , мръсен затвор на някоя бачкаторска планета . Така двамата останаха вкочанени , защото си знаеха , че няма шанс да се измъкнеш с бягане от бързо подвижните ховери . Изведнъж , като свръхскоростен булид излязал от някое състезание пристигна Зарто с лимонено жълтото си такси , закова на сънтиметри от Пит и Мими , които не можеха да повярват на очите . Като по команда и двамата се втурнаха едновременно към таксито , задните врати се отвориха и те нахлуха като влак стрела в тунел . След прибирането на товара , лимонения ховер направи завой направо към пристигащата полиция , която беше на броени метри от лудиа Зарто и тръгна към центъра на кордона с турбо скорост .Полицеиските ховери караха един до друг така , че да не уставят пролука за минаване , но Зарто прие предизвикателството и продължи играта на нерви .
- Да видим кой е по-луд а ? - каза студено Мими .
- Зарто е най-лудиа разбира се . - отговори й еуфорично шофиора натискайки още по силно бутона с надпис turbo .
Пред таксито имаше единствено само един прав не особенно широк път обграден от високи построики , а полицеиските ховери бяха заели целия път и въобще не мсятаха да правят пролука за таксито . То литна към полицеиските ховери и когато разстоянието стана 2 или 3 метра , най-средния ховер го фана шубето и се опита да се отмести от трасето на лудиа таксиметраджия , при което завлече близкия му колега и двата ховера загубили контрол , започнаха да се въртят насочваики се към страничната сграда , срещата със стената не закъсня и превозните средства избухнаха в пламъци , разпръскваики навсякаде около себе си желязни отломки и стъклохром от сградата . Зарто се възползва от пролуката и безпроблемно премина през вече разрязания кордон , останалите трима се опитаха да продължат преследването , но двамата колеги , които бяха най-близко един до друг , не можаха да кординират деиствията си и се блъснаха един в друг при опита за завой на 180 градуса , сблъсъка не беше особенно силен и шофйорите се разминаха само с разбита предница . Последния или разбра , че няма шансове или просто го мързеше и вместо да се впусне в лудо преследване след таксито , пое към блъсналите се колеги . Таксито не забави ход и побърза да се измете преди да са се появили още ченгета.
- Уоу , кво ша кажете да се върнем за да го повторим , а хора ? - попита ги Зарто на базик - Никое друго такси не предлага возене като това .
- Мерси много човече . Ти си моя личен Исус Христос , спасителя ми . - отговори му Пит - продължаваи да караш , че сигурно са пуснали още два пъти по толкова да ни търсят , ако не са ти засекли номера де ?
- Няма начин , погрижил съм се за това , изтрих всичките данни от централната инфорационна база , това такси практически не съществува - успокои го Пит - Накаде да карам ?
- Блок 333 , знаеш ли каде е ? - включи се в разговора Мими .
- Не е ли в покраинините близо до изоставената фабрика за ховери . - отговори й Зарто .
- Бинго . Караи натам и забави малко ход за да не изнервяме излишно обстановката . - обясняваше Малката .
- Аз съм Зарто между другото .
- На мен ми викат Малката М .
След няколко минути път и друсане в старото такси , еуфоривята на Зарто започна да отминава и той оново заговори .
- Хора в к'во сте се забъркали , че така са ви погнали ?
- Ами и ние не знаем защо е цялата тая дандания . Тя просто се обади на някъв познат и после фрас прас , трябваше да се спасяваме - опита се да отговори Пит .
- Тепърва ще разбираме . А ти сигурен ли си , че нямаш някакви обозначителни знаци по ховера , чрез които могат да ни открият . - допълни студено Мими . - Ами какво е т'ва шофиране от обикновен таксиметраджия . Все пак преди малко отпред не бяха просто някви улични състезателчета , а корпоративна полиция . Знаеш ли че могат да ти направят живота черен а ?
- Напълно наясно съм с това , но когато има възможност за високи скорости не мога да я пропусна , като наркотик е . - отговори почти вманиачено Зарто . - Ха ние пристигнахме .
Пит погледна през мръсното стъкло , намираха се пред някъв полу разбит блок , Пит се обърна към Зарто даде му няколко банкноти и двамата тръгнаха да излизат от таксито .
- Сигурно пак ще се възползваме от услугите ти Зарто - каза Мими на излизане .
- Когато и да е - отговори ведро Зарто .
Малката затвори вратата на таксито и погледна нагоре , търсеики тавана на зданието , докато таксито тръгна бавно обратно по пътя си . Пит огледа разрушенията в тази част на града , дори не беше и подозирал за съществуването на такова място .
- Хаиде нямаме цял ден - заговори Мими .
- Накаде въобще сме тръгнали.Да не търсим духове в този мъртъв квартал-попита озадачено Пит. - Нямаме много време , просто ме следваи - одряза го Малката .
Пит тръгна след момичето , тя го водеше навътре в руините на изоставения квартал . Двамата крачиха сред развалините на изоставени небостургачи , навсякде имаше само прах и отломки от сградите , тук там се виждаше някои разбит изоставен ховер или друго разрушено превозно средство . След няколко минутно лутане из развалините , Малката М забърза ход и се насочи към една от многото изоставени сгради , сякаш беше с нещо по специална .
- Какво има , да не искаш да си вземеш за сувенир някое парче от това бунище. - захили се Пит , и веднага след това усмивката му се смрази щом Мими бутна една отломка и след това се появи масивна червена врата с черни знаци по нея .
- Какво идваш ли или ще останеш навън да чакаш крадците - усмихна се Мими .
- Идвам , чакаи ме - на свои ред отвърна Пит .
Мими му се усмихна , натисна няколко от знаците в точна последователност и вратата започна да се плъзга встрани , откриваики тъмен тунел . Пит отиде до Малката М и двамата тръгнаха навътре в тайната квартира , още с първата стъпка целия тунел бе озарен от мека светлина .
Двамата продължиха напред , а Пит започна да оглежда целия тунел , не разбираше от каде идва светлината , нямаше никакви осветителни тела , по целите стени имаше само метални схеми и странни датчици , поне така си мислеше Пит .
- Не ми казваи , че тук живее твоя спящ . Как му беше nick-a...ааа Непознат . -заговори Пит.
- Как позна , да не си ракетен инжинер . - присмя му се Мими .
- Бла бла , да не си ракетен инжинер . - иронизира я Пит .
- Охо , кой ни е дошъл на гости . - заговори нечий непознат глас .
Пит и Мими вече бяха излязли от тунела и се намираха в голяма куполовидна стая с pc-ta навсякаде и разни други high-tech изобретения , а пред тях стоеше някакъв човек , облечен в широки бежави панталони с зелена тениска обрисувана с различни букви и цифри, непознатия имаше няколко обици на всяко ухо и носеше странни кибер цаиси , които сякаш бяха част от лицето му .
- Оу к'во става Reaver - извика Мими и двамата се прегърнаха приятелски . - Къде е Непознат?
- Той е на петия етаж . Това ли е разбивача , който спасих преди няколко години . - отговори Reaver-a .
- Ти ли си помогнал тогава , много мерси човече . - опита се да бъде любезен Пит .
- Да . Нямаш проблеми трябва да се подкрепяме , в такива случаи . Гадните корпорации могат и човек да убият ако разберат че е прониквал в компютрите им - отговори Reaver-a .
- Да уе така е . - захили се Пит .
- Много се радвам че се харехте , обаче имаме работа за вършене нали ? - прекъсна ги Мими .
- Да да бягаите към асансиора,тъкмо го пипнах тук там и работи като нов.- отвърна Reaver-a.
Reaver-a се насочи към една от странните джаджи и започна да я човърка , докато Мими и Пит тръгнаха към една алуминиева врата . Когато я доближиха вратата се плъзна встрани , откриваики малка стая метър на два , в която нямаше нищо друго освен няколко копчета на една от стените .
- Хаиде идваи де . - каза Мими , която беше влязла в малката стаичка .
- Но но , каква е тая стая вътре няма нищо - неразбираше Пит .
- Това не е стая , качваи се . - пришпори го Мими .
Пит нямаше какаво друго да направи освен да отиде при Мими . След като Пит влезе в малката стаичка Мими натисна едно от странните бутони , след което единствената врата се тръшна и стаята сякаш започна да се движи нагоре .
- Какво е това нещо ? - запита озадачено Пит докато стаята се движеше .
- Това е асансиор подобен на тези които са били ползвани преди да измислят ховер носача - отговори му Мими .
Постепенно стаята спря да се движи и вратата се отвори . Мими първа излезе от старомодния асансиор , последвана от Пит . Този път се намираха в друга доста голяма стая . Интересно беше че нямаше нито прозорец нито лампа , а навсякаде беше светло . В стаята имаше няколко канапета разхвърлени наляво надясно , една маса кибичеща в центъра , както и един холо-телевизор оставен настрани , дори едно pc кротко стоеше на едно от канапетата . Единствено Пит не обърна внимание на таинствения човек облечен в тъмна синйо черна роба с качулка която покриваше почти цялата му глава и не разкриваше лицето му . Той ( таинствения човек ) усети новодошлите и ги приветства .
- Тук съм Мими . Очаквах по рано да пристигнете . - заговори с мъдър глас странника .
- Здравеи Непознат . Засече ли кои trace-ваше разговора ? - заговори Мими .
- Не , tracer-а доста го биваше , успях единствено да ви дам нужната преднина - продължи с мъдрия си тон човека в тъмната роба .
- Замалко да не ни стигне твоята нужна преднина . Един познат на Пит ни спаси на косъм от гадните ченгета . - на свои ред отговори Мими .
- Ааа Пит . Кажи ми Пит как така се съгласи да доидеш . Не бях уверен в деиствията ти .
- Надявам се да намеря инфо за изчезналите ми родители . - вкючи се в разговора Пит .
- Всяка врата се отваря стига да имаш правилния ключ . - изрече странника .
- Кажи ми Непознат . Това уловка ли беше или наистина има вероятност всичко да е навързано , изчезналите спящи и странното нападение на транспорния кораб в които бяха родителите ми . Отговори ми непознат . - просъска яростно Пит .
- Дай на малкото дете близалка и то ще те последва навсякаде . - отново заговори небивалици тайнствния човек .
- Стига глупости отговори ми . - Пит се беше приближил на метър разстояние от Непознат .
- Успокои се млади човече . Да , не само спящи изчезват , също и нормални user-и . Обитателите на мрежата изчезват един по един . Също така не само един транспортен кораб бе нападнат . Имаше близо 10 нападните кораби и винаги нямаше никакви следи , а само изгорели до наознаваемост трупове . Ти не знаеш за това , защото по това време сигурно си търсил единствено тишина и спокоиствие . Трябва да отбележа и факта че след като спряха нападенията на транспортните кораби започнаха да изчезват user-и и спящи от мрежата . Не мисля , че това е случаиност и единствено от теб и уменията ти зависи дали ще разрешим пъзела . - все така спокоино и мъдро говореше Непознат без следа от каквато и да е емоция .
- Това звучи правдоподбно , но все пак нали ти си спящ ? Следователно уменията ти в net-a надминават с много моите собствени . Защо ти не проникнеш в гадния корпоративен site , а ? -
отвърна Пит в спокоен тон .
- Малката не ти е обяснила всичко , защото не се знаеше дали ще се решиш да се пробваш .
Как според теб са били хванати изчезналите спящи ? - запита Непознат .
- Ами незнам , може би хаика корпоративни пазачи са ги погнали . - замислено отговори Пит .
- Всеки нормален спящ може да се справи с над три AI-та пазачи . A забрави ли user-ите , никоя нормална корпорация не би тръгнала на лов за спящи така показно , ще се вдигне много шум и това е последното нещо , което те искат . - отвърна едвам доловимо Непознат .
- Може би ги е хванал някои истински вирус и в момента си почиват в апартаментите . - опита друг отговор Пит .
- Апартаментите бяха посетени на следващия ден след изчезването им . В домовете нямаше следи нито от тях нито от каквато и да е борба , сякаш просто се бяха изпарили - заговори Мими .
- Спящите не са просто нормални хора , раждат се с огромни познамия за мрежата и всичко около нея . Ние сме създадени да живеем в нея , без мрежата живота ни няма смисъл . Достатъчно се отклонихме от реалния въпрос и стига вече догатки . Теорията е следната , слушаи внимателно . Можеш да разпознаеш спящ единствено по два признака - първия е неговия голям боен потенциал в ви-пространството и умението му да влиза в всеки site , независимо пасове , вируси или каквато и да е друга защита , втория е скороста с която може да сърфира-всеки от нас може да достигне всеки site два пъти по бързо от един корпоративен AI пазач . А които има по-голяма скорост има и по-голям трансфер на информация . Вероятно следят трансфера и така ни откриват . - довърши теорията си Непознат .
- И затова нито ти нито Reaver-а сте в мрежата , страх ви е да си покажете носа а ? - захили се Пит . - Добре , добре дано не се засегнеш . Ако съм разбрал правилно искате някои , които да сърфира с нормална скорост в мрежата , но да има вашите умения в проникването . Поласкан съм , че ме извисявате толкова много .
- Не точно , това което ти казах е незавършена теория и не се знае дали не ни засичат по нещо съвсем различно . Просто ни трябва обикновен човек , тъй като дори не знаем как са хванали останалите спящи . Може да е нещо ново , на което никои не може да удържи . Вземи пример от Малката тя е нашите очи и уши в мрежата за момента - отговори му Непознат .
- А между другото само вие двамата ли сте останали . - каза Пит .
- Не има и още спящи , които следват примера и са под карантина като нас .
- Добре , добре последен въпрос от каде знаете , че не правите грешка и аз не съм някои самозванец .
- Направихме ти прост тест , писмото врус беше пратено лично от мен . - все така мъдро говореше Непознат сякаш беше старец на 100 години . - И ти го издържа . Малката М беше наблизо за да те спаси , ако случаино не бе успял да преминеш теста .
Пит гневно погледна Непознат , но качулката пречеше да види очите му . Изведнъж така наречения асансиор започна да се движи , пристигаики с Reaver-а .
- Хора , още ли не сте се захванали за работа , очаквах да ходя на пазар . - заговори Reaver
- Досега Непознат отговаряше на въпросите на Пит . - каза Мими .
- Нашия нов приятел много бърза , но има нужния гняв и потенциал , които ни трябва . - на свои ред каза Непознат .
- А въобще кой site ще нападаме все пак . - отвърна ядосано Пит .
- Станция 333 Гатралкан . Има нормална защита от две AI-та пазачи на входа и доколкато ... - започна да говори Непознат .
- Чакаи , чакаи . Вътрешния дизаин е high-tech сграда има персонал които обработва данните и всичко се пази от AI-та няма един нормален човек пазач . Не не забрави това е камикадзе , дори да пробия защитата и да вляза , нямам никаква представа , как ще се оправя вътре . - започна да се дърпа Пит .
- Радвам се , че си добре информиран . Питаш как ще се оправиш вътре . Имаме цялостен вътрешен план на site-a . Знаем всички пролуки в защитата , а също така ще те снабдя с вирус стелт . - отговори на нападките Непознат .
- Би ли ми обяснил деиствието на стелт вируса ? - попита Пит .
- Много яко вчера го пробвах , визуално е просто черна каска , а иначи един път пуснат вируса , носителя става невидим за всички user-и или пазачи около него . Лошото е че деиства за определено време . - заговори Мими .
- Това звучи обещаващо наистина . - вече по-спокоен каза Пит .
- Значи започваме а ? - весело подхвърли Reaver .
- Май да . - усмихна се Пит .
Непознат се бе загърнал в робата си , но при думите на Пит извади дясната си ръка и я протегна към него , по ръката на Непознат , Пит разбра , че човека в робата изобщо не е стар
и дори може би е на неговите години . На свои ред Пит протегна своята дясна ръка . Двамата се здрависаха и Непознат заговори .
- Радвам се че не се поддаде на нетърпеливоста и яроста , които горят в теб . Е време е за работа хора . Reaver разбери какво е нужно на нашия нов приятел , Мими направи едно кръгче из net-а виж как стоят нещата с нашия site и разбери новите клюки . Пит обясни какво ти е нужно на Reaver и ме последваи , трябва да ти обясна всичко около проникването и следпроникването . - оживено заговори Непознат .
- Хеи , за каде се разбързахте бе хора . - засмя се Пит .
- Имаме график , следващата вечер щурмуваме site-а , така че на работа . - спокоино отговори Непознат .
Reaver извади един малък монитор-писалка и приближи Пит .
- Кажи си желанията на вълшебната фея друже . - захили се Reaver .
- Така , така чакаи да помисля , всичко което си поискам а ? -малко напрегнато говореше Пит-
Преди няколко дни излезе модем модел TFC2 , една броика от него . Някав бърз ускорител от черния пазар ...
Докато Пит правеше списъка с нужните железарии , Непознат инструктираше Малката М .
- Освен клюки , потърси и Лиза Ес . Кажи й че всичко се движи по план и утре вечер сме у тях
Освен това не забравяи да провериш за инфо-то от оня user . - говореше Непознат .
- Разбира се , няма да пропусна нищо от това което ми каза . - отговори Мими . - Отивам в моята стая .
- И се пази , гледай да не ти се лепне някой AI пазач . - загрижено каза Непознат .
Мими първа напусна компанията и се устреми нанякаде с измисления асансиор . Пит тъкмо довършваше списъка с нужните продукти , докато Reaver лудо копираше думите му на монитор-писалката . След броени секунди Пит спря да говори , а Reaver на свои ред спря да пише и също като Малката М тръгна нанякаде с елеватора .
- Е маи останахме само двамата а ? - промълви Непознат - Последваи ме .
Непознат седна на едно от канапетата в стаята , последван от Пит . Едничката маса се намираше точно пред двамата , Непознат натисна някакав бутон и цялата маса светна описваики 3D образ над нея . Това беше вътрешноста на Станция 333 .
- Като за начало проникването няма да е трудно . На десет метра под входа има слабо място , което web-master-ите са забравили да дозакърпят . - междувременно Непознат показа даденото място на схемата пред тях - Мими ще пусне лек вирус , които да им отвлече вниманието , докато ти си проправяш път през пролуката . Не трябва да забравяш отново да затвориш пролуката след себе си , за да не се усети някои от персонала . После след като един път си влязал не бива никои да те усеща , защото тогава ще се вдигне тревога и всичко ще бъде запечатано . Като преминеш слабото място ще се озовеш в един от тестовите сектори , кадето се изпробва всякъв software . Ще трябва да преминеш през врата , която се отваря единсвтвенно от противоположната стран и ще трябва да се притаиш някаде или да ползваш стелт вируса докато някои доиде .
- Ами ако никои не отвори вратата ? - запита Пит .
- Все някои ще я отвори . По нататък 100 процента ще трябва да използваш стелт вируса , обърни внимание че вируса деиства 5 минути и има нужда от 10 минути за да бъде отново готов за деиствие , после ще трябва да преминеш , ето през това . - каза Непознат описваики с пръст трасето . - Зад тази врата има малко тунелче , което води до нужната ни база данни .
- Това е детска игра . - възгордя се Пит .
- Пътя към информацията е пълен с инфрачервени индикатори , които ще тестват ловкоста ти в мрежата . Чак след това вече можеш да огледаш базата данни . Трансфера на информаци строго се контролира и няма да ти е особенно лесно да източиш нужното инфо без да те засекат и да пратят някои да провери какво става . Просто няма начин . Дотук стелт вируса ще трябва да е презареден и готов за второ ползване . С негова помощ ще трябва да се измъкнеш от идващата патрулка заради която ще са спрени инфрачервените индикатори и докато са спрени щя трябва да преминеш . Пътят на излизане е различен от пътя за влизане . - каза Непознат . - По късно ще довършим , сега трябва да се наспим . Кое ти е любимото число ?
- Ами три . - отговори Пит .
- Числото на мъдреците . Ето . - отвърна Непознат и подаде един ключ на Пит . - Вземи асансиора , на третия етаж има хубава стая , това е ключа за нея .
- Тоя сансиор не е ли малко първобитен .
- Ще свикнеш . - отвърна му Непознат .
- Надявам се не , аз тогава отивам да лягам . Чао Непознат . - прозя се Пит , погледна часовника беше стамало 05:37 и тръгна към елеватора.
- Почини добре , защото утре имаме още много неща за вършене . - на свои ред отговори Непознат.
Пит бързо се качи в гадния елеватор и загледа копчетата на стената , имаше числа по тях и Пит лесно се сети че това са номерациите на етажите в сградата . Непознат бе казал , че стаята му е третия етаж и Пит побърза да натисне бутона с надпис три . След натискането асансиора започна да се движи и закара Пит на желания етаж . Етажа не се различаваше с много от този кадето беше Непознат , същото скрито осветление , същите хаотично разположени
мебели . Пит се опита да различи някаква врата и след едно минутно мълчание и съзерцаване забеляза скрито магнито четящо устроиство на срещуположната стена , сигурно имаше същата стая и при Непознат , но Пит просто не я бе забелязал . Той тругна с бърза крачка към вратата , още стискаше в ръката си магнитната карата ключ даден му от Непознат . Само с едно движение Пит прокара ключа през магнитото устроиство , пред него се откри малка стая , в която както и в другите стай нямаше нито еди прозорец , единствено имаше само легло и една мижава аудио уредба за приспивни песнички . Пит махна вмирисаните , мръсни дрехи , които не беше свалял от няколко дни , остана само по белйо и се метна в леглото , взе една завивка и се покри , след което мигновенно заспа .
Силно тропане искара Пит от почивката му , той сънено стана от леглото и тръгна да отваря .
- Ехо поспаланко , събуди се . - блъскаше и викаше отвън Малаката М .
- Станах , спри да тропаш . - едвам смотолеви Пит .
- Хаиде другите вече започнаха приготовление . - жизнено каза Мими .
Пит бързо отвори вратата , както беше по белйо . Мими също се беше пременила в къси камуфлажни панталонки и черна тениска .
- За каде сте се разбързали това е максимум един час работа . - раздразнено отвърна Пит .
- Защо си белйо ? - малко неловко попита Мими .
- Дрехите бяха много мръсни и не можех да спа с тях . Виж дали Непознат няма нещо като за мен , става ли ? - спокоино каза Пит . - А и да има някаде баня , искам да се измия .
- Баня има на първия етаж , ша я различиш като видиш едно едно малко светещо W , а за дрехите , всички сме горе на петия етаж . Измий се и идваи , до тогава Непознат ша ти намери нещо .
- Много мерси . - вече започна да се събужда Пит .
Малката М тръгна към елеватора , докато Пит погледна часовника си бе станало 10:02 и се просна на леглото за да си допочине . Мими се качи в асансйора и потегли към приятелите си . Тя пристигна на петия етаж , там Reaver-a в лъскави ел. зелени одежди се беше излегнал в едно от канапетата със своите кибер очила протези и една кутия ( както казваше Пит на pc-то ) до него . Както винаги загърнат в своята тъмна роба , Непознат се беше лепнал за една холо маса и оглеждаше светещия в бледо синйо виртуален вътрешнен план на Станция 333 Гатралкан . Мими отиде до него и заговори .
- Еи Непознат защо Reaver е в мрежата ?
- Това е машината на твоя приятел и още няма модем . Reaver-а е във ви-апатамента и му прави нужната визия за мисията и някои подобрения . - отвърна Непознат и продължи да гледа в холограмата пред него .
Мими доближи Непознат и седна на срещуположното канапе , изведнъж елеватора започна да слиза надолу .
- Ааа , спящата красавица ще пристигне най-накрая . - каза Непознат
- Не сега отива да се разведри в банята . - отговори Мими и допълни - Оу да , извади някви дрехи за него , че еи ся ша пристигне само по белио .
- Неговото желание е заповед за мен . - весело подхвърли Непознат .
На етажа имаше същата стая , като тази в която Пит беше спал и Непознат бързо влезе в нея и след няколко секунди се върна носеики нагънати дрехи . Непознат седна на старото си място и остави дрехите до себе си .
- Дано да му станат . - каза Непознат .
- Дали ще се справи . - тихо промълви Малката .
- Познаваме се от деца , за първи път те виждам да се притесняваш за някой . - също толкова тихо отвърна Непознат .
- Виж аз ... - започна да говори Мими , когато още сънен Пит пристигна с елеватора .
|