Специално гледах къде е темата за това, а то тя била отгоре.

Някой все пак изгледал ли го е до край?
Стра-хот-но беше. Не съм предполагала. Бях му хвърлила око, заради всички тези определения в анидб - Angst, Demons, Fantasy, Horror, Magic, Seinen, Tragedy. И с ръка на сърцето мога да кажа, че покрива и седемте признака.

Има и луд арт - през цялото време самата картина е направена все едно намачкана или остаряла хартия - с чупки и бледи петна. И цветовете са супер ярки, това определено ме впечатли - адската шарения.

Много добре ги използват, за да акцентират върху разни неща. Имаше епизод, в който всеки герой ставаше само от време на време цветен, когато нещата се въртяха около него, а всичко друго наоколо беше черно-бяло. Особено култово е и например, докато вали сняг - снежинките всъщност са цветя, които правят някакви Г-образни движения из въздуха.

Вятърът, например, е полъх, от който отново излизат някви цветчета. Навсякъде, където имаше кръв, не излизаше кръв, ами отново цветчета. Гаси старнното.

Освен това злите герои наистина са нарисувани зли, тъпите - тъпи, а няколкото неоправдани от живота мацки, които се появиха, бяха страхотно направени. Обаче що цялото нещо почна от нищото и свърши в нищото, не можах да си обясня. Нито дума за главния герой, който наистина е от Ayakashi Japanese Classic Horror мо-тамо, па и на всичкото отгоре става мощен от време на време. Историите са култови, ма са само пет, като две от тях са на някви злободневни теми - не ми харесаха кой знае колко, осатналите три обаче са си баш олд скуул легенди и са супер-дупер. Жалко, че е само 13 епизода. В тоя дух можеше да кара още 13.

Непретенциозно е и в никакъв случай не е скучно.