Vanitas no Karte ep. 2 - бързото темпо не намалява и зрителят бива заринат с нови и нови персонажи и събития. Хареса ми дори повече от първи епизод.
Tsuki ga Michibiku Isekai Douchuu ep. 1 - от малкото изключения, когато формулата за over powered главен герой в исекай и пародийните елементи сработват. Не мога да кажа какво точно ми харесва, обикновено съм силно отблъснат от такива заглавия, но това тук успява да е забавно в първия си епизод. Надявам се да продължи в същия дух.
D_Cide Traumerei the Animation ep. 1 - не от най-добрите употреби на 3D CGI, а сюжетът понеже е по игра е връх на суката. Засега го следя заради персонажа на Аои Юки и сцените с бързо движещи се неонови светлини.
Peach Boy Riverside ep. 2 - и втората серия ми харесва. Хем е смешно, хем е мрачно.
Getter Robo Arc ep. 2 - продължавам да го гледам, защото е толкова кретенско.
Shinigami Bocchan to Kuro Maid ep. 2 - нулев прогрес по историята, но ни запознаха с някои нови персонажи.
Meikyuu Black Company ep. 1 - елементарна пародия на исекай, но засега ме забавлява.
Tantei wa Mou, Shindeiru. ep. 2 - това сюжетно е пълен боклук. Дроп.
Detective Conan ep. 1011 - аркът, който почна е по манга, но за разлика от обикновено визуално е доста претупан. Забележителното е споменаването от Конан на "urusei yatsura", което уж е за хлапетата детективи около него, но всъщност е препратка към това, че сеютата на Ямамура и Уакаса изпълняват съответно ролите на Атару и Лъм в анимето Urusei Yatsura. Още по-големият майтап е, че Конан казва същото и в мангата. Аояма-сенсей обича такива шегички с актьорите играещи персонажи от мангата му.
Otome Game no Hametsu Flag shika Nai Akuyaku Reijou ni Tensei shiteshimatta... X ep. 2 - скука.
Scarlet Nexus ep. 2 - това сюжетно и визуално е пълен боклук. Дроп.
Motto! Majime ni Fumajime Kaiketsu Zorori 2nd Season ep. 11 - някак нестандартен епизод, защото фокусът не беше върху Зорори и глиганчетата му, но пък пасва на света и атмосферата в него.
Biohazard: Infinite Darkness ep. 1-4 - за среднистите 3D CGI стандарти на аниме частта на Biohazard поредицата изглежда сравнително прилично, а дизайните на Леон и Клер са по-близко до тези от Resident Evil 2 Remake. Сценарият обаче е пълно безумие. Историята се опитва да върви в няколко посоки едновременно и в настоящето, и в перманентните флешбеци. Оставам с впечатлението, че оригиналната идея е била значително по-мащабна, но накъде насред продукцията се е оказало, че няма пари да реализират повече от 20%. В последната минута отчаяно са закърпили вече анимираните сцени.
_________________ Vila: Die? I can't do that! Avon: I'm afraid you can. It's the one talent we all share, even you.
|