[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - GINTAMA

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Нед Юли 06, 2025 8:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: GINTAMA
МнениеПубликувано на: Сря Мар 31, 2010 6:52 pm 
Warrior of Love and Justice
Аватар

алшу, горният ти пост свършва в нищото. Ако за куулнеса на гласа си имал предвид Казуя Накай (Хижиката) - съгласна съм. Тоя е създаден да озвучава Велики Мъжествени Бишонени. Тук понеже на Хижиката му се случват и унизителни простотии за разлика от на Зоро (или Муген, всъщност той Муген го играеше по-различно, щото Муген не се опитваше да е твърде куул), тоя сею този път има много повече материал с който да борави и се справя страхотно.

Кеничи Сузумура - тоя на Окита също ме кефи колко индиферентно блее. Ма и той като Шинпачиевия сею страда от еднотипното поведение на персонажа си (макар че има моменти, в които си ръмжат с Хижиката и е толкова яко).

В тоя ред на мисли Юкино Сацки (сестрата на Шимпачи, Отае) ми е една от любимите женски сею, но нейната най-добра роля си остава като Чидори от ФМП за мен. То тука в тази има много от Чидори. Много се кефя като се вбеси и закрещи - тая мацка изиграва едни от най-добрите скандали евър! Оф, да вземе да върже на Кондо вече - ще строи Шинсенгуми в две редици за броени минути. Отиват си много, дано накрая да се сдвоят, че ми писна.

Но да, сеюто на Гинтоки за мен беше новост. В смисъл, гледала съм го в главни роли преди и изобщо не го помнех, щото не ми е направил впечатление. Тука тоя човек прави чудеса, влюбих се в този глас! Мисля, че никога няма да го забравя вече - той е и бая характерен. А е доста млад пича и даже някви сею награди е взимал. Кагура също е много готина. На Хасегава също толкова му отива гласа! И на Кондо. И на Кацура. Бе гениално подбрани и гениално изпълнени. Няма слабо там.

За Оцу-чан - има си нататък дълъг арк за фенклуба й, който е още по-як от тоя, в който се изживяваше като капитан на Шинсенгуми. Много е болен, ще го видиш. Някъде към 150-ти епизод.

За Кюбей - точно този арк имах предвид с абсолютно великия епизод на 4-мата олигофрени в кенефа (и шкурката). Бойното комбо Окита/Кагура там ме уби от кеф и смях - ебати колко са яки заедно като се изтезават един друг! Много са болни - това е един от малкото моменти, в които гаднярчето Окита си взе наистина хубаво.

Бтв, не знам доколко си запознат с историята на реалните Шинсенгуми. Запазили са някои неща там - предаността на Хижиката към Кондо. Неприязънта между Хижиката и Окита. Много е яко. В уикипедия има даже снимки на истинския Кондо и истинския Хижиката. Кондо е супер достолепен, а Хижиката е тотално биши. Нямат на Окита за съжаление - той е умрял много млад от туберкулоза. Ма понеже е бил все още хлапе, наистина си е играел с децата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 10:56 am 
Аватар

Амиии...аз обикновено пиша от бачкането и постовете ми са писани, недописани...всъщонст най-убер-кулнес гласа за мен е бащата на Кондо...ако не се лъжа сеюто е Norio Wakamoto (Charles zi Britannia в Code Geass...пък и съм останал с впечатлението, че участва с малки роли във всяко трето аниме).
Ама пак бързам и не ми се проверява...пиша наизуст...

Satsuki Yukino е страшно добро сею, и тук играе върховно...но се съгласи, че не блести толкова, колкото във FMP или дори, колкото в generic ролята си на Кагоме от InuYasha.

Tomokazu Sugita...ами без неговия спецефичен отегчен тон, Кион щеше да е някакъв досаден загубеняк и The Melancholy of Haruhi Suzumiya нямаше да е толкова забавно (е втория сезон успя да утрепе всички добри точки на първия, ама това е отделна тема).
Грешно е да пиша само "отегчен". Точно това ме впечатли - колко много неща може да изрази този актьор само с нюансите на гласа си.

Аз си мечтая за самостоятелен спин-оф сериал в алтернативния свят на Гин-сенсей (поредния готин "отегчен" глас на Tomokazu Sugita). За съжаление в Gintama има твърде малко от него. Как е в мангата?

Rie Kugimiya - след Кагура (с идиотската и интонация и фалшиви диалекти) ме кефи най-много, като Тайга от Toradora.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 6:54 pm 
Аватар

В мангата не съм видяла нищо от 3z клас, но аз и не съм чела много.

Иначе за Мацудайра си напълно прав, как можах да го забравя!!! Той не е баща на Кондо - шеф му е. Нали е полицейският суперинтендант. Баща е на дъщеря си и знаем кво прави с нея. :lol:
Великански глас! Озвучава Меказава в Кромарти, където точно с това се ебаваха - какъв му е могъществен гласа. Ти гледал ли си Кромарти бтв? Ако не - хвърли му един поглед, там също е гавър след гавър. Озвучава и Вишъс в Бибопа, ама там не се лигави така. И Андерсън в Хелсинг ОВАта. Много е мощен и винаги се забелязва - като Джоджи Наката (на Алукард сеюто, имаше и няколко дребни роли в Гинтама) или пък Такехито Коясу (в Гинтама той е оня откачилия бунтовник - ходи с превръзка на едното око и се познават отпреди с Гинтоки и Кацура).

Харухи съм я гледала и ми хареса много, но нищо не ми е останало от гласовете на главните. Трябва пак да я видя - втория сезон така и не го гледах. Но Гинтоки наистина има ен на брой отегчени гласове, отделно и в останалите му прояви показва доста богатство. Бахти колко е як!

На Кагура сеюто озвучава Алфонс от ФМА. Изобщо не си прилича - може би щото оня говори през металната си броня и гласът е променен от ехото и кънтенето...

Бтв, вчера гледах епизод, в който Гинтоки си размени тялото със Садахару. :lol: :lol: :lol:
Беше епично и много, много болно...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 04, 2010 6:57 am 
Аватар

Свърши... :sad: :sad: :sad:
За неопределено време уж. Уж щяло да има още някога. Ще подхващам здраво мангата, видя се, ама без тия гласове няма да е същото.

Велико аниме. За 201 епизода качеството не падна. Тъпите епизоди се броят на пръстите на едната ми ръка. Останалите граничеха с гениалното. Искам още. Не искам никога да свършва. Тия двете с Уан Пийс мога да ги гледам цял живот, да не говорим, че и в двете сме стигнали точно доникъде със сюжета и има да се види още толкова много. Ще чакам филма с нетърпение, макар че вече съм гледала арка в сериала.

Всъщност, Александър почна да гледа Гинтамата след мен, та сега ще го мина още веднъж с него.

И да споделя - много Сити Хънтърско е тва аниме. Гинтоки ми мяза бая на Рьо и като куулнес, и като глупости, които му се случват. Особено на междукрачието - на двамата с Рьо явно им е слабо място. В последният по-голям арк на анимето беше особено брутално. :lol:

И като музика ми харесва много - сега ще пусна ОСТс да се свалят. Напоследък ОП и ЕД темите изтъпяха, ама в началото и те ме кефеха, колкото и стандартен джей-поп/рок да представляваха. И като дизайн персонажите бяха толкова добре направени. Гинтоки се превърна в един от най-любимите ми любимци. Драматичните епизоди бяха доста клиширани и в тях клишетата не бяха ебавка, но пък ми бяха от най-любимите клишета в едно 90% от времето. Явно аниме индустрията не се е сринала съвсем още, след като все още се намират толкова хубави дълги заглавия.

алшу, бахти как ти завиждам - имаш да гледаш още толкова много, което не си видял от Гинтамата. Макар че аз пък покрай Александър с огромен кеф гледам повторно епизоди и си забелязвам нови неща в тях.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 04, 2010 6:55 pm 
Аватар

На 5ти епизод съм и е меко казано мЪЪка.... ще помъча още малко...все пак така беше и с Блича доколкото помня... :roll: Бая влачих началото.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 04, 2010 7:13 pm 
Аватар

Е, не. Безпредметно е да го гледаш сега - наистина нищо няма да усетиш от хумора, ако не познаваш аниме клишетата и глупостите, на които са способни японците. Яко е и да знаеш някои неща от японското битие, кви празници и как празнуват и т.н.. Няква идея от езика също е хубаво да имаш. Аз имам колкото да усетя като преминат от един начин на говорене на друг и като се заиграят с хонорификс и т.н., но иначе не го знам и така губя страшно много от каламбурите. Бе за тва аниме трябва или да си японец, или японист, или аниме нърд с огромно количество изгледано аниме. Аз не съм нито едно от трите, уви, и не можах да му се израдвам съвсем пълноценно, но от квото хванах, се накефих на макс.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Апр 04, 2010 7:18 pm 
Аватар

Бе Гинтоки ме кефи много.

Зарад него ще подрапам още малко. Ако не отпуши някъде напреде, ще го отложа за по-нататък :mrgreen:

Японски съм почвала да вдявам дори и без да го искам :shock: :lol: :-3 Нещо са ми се набили в главата там познатите вечни фрази, а и другото леко полека...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 06, 2010 12:39 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 06, 2010 1:25 pm 
Аватар

ПП
Естествено най-тясната връзка между Рию Саеба и Гинтоки, е моделът на героичното им поведение. Първоначално се правят на абсолютни несериозници/идиоти и чак към края на арка се проявяват, като благородни рицари, на които не им пук за личния интерес (при Гинтоки това се случва доста по-рядко)...обаче това не е ли едно от клишетата дето ги има във всяко "мъжкарско" аниме? Ето вчера догледах новите ТВ серии на Cobra и всеки арк звършваше точно така...
(А защо гледам тази кретенщина Cobra The Animation е друг въпрос...просто си падам по адски шарени и лустросани картинки...както и по футуристични превозни средства от далечното бъдеще, които изглеждат ретроградно.
Бе адски красиво е, стига де не се заглеждаш в гигантските размери на женските задници :shock: Не искам да кажа, че има нещо лошо в големите дамски задници, но просто прекаляват с този фетиш към блондинките в стил Мерлин Монро, а и сценаристите прекаляват с това "Идеалните пропорции на Мерлин Монро" във всяка втора реплика на Cobra.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 06, 2010 7:32 pm 
Аватар

Има нова Кобра???
Аз съм фенка на старото Кобра - много е готинко! Принципно, обожавам олдскуул шонените - тва Кобра, тва Лупин, тва Сити Хънтър - вече не правят такива, уви...
От Лупин и аз съм гледала малко, понеже се намира трудно - някои филми, Каглиострото е велик, наскоро си го купихме та ще го преизгледам пак. От сериалите съм гледала малко от първи и малко от втори. Трябва да се разровя в мулето да видя дали ще го открия. Там примерно намерих цялата Урусей Яцура, ама още не съм я изгледала.

На мен Рьо и Гинтоки са ми подобни в това, че са супер куул, супер силни и способни, но са мързеливи мръхльовци с някакъв порок (Рьо - жените, Гинтоки - хазарта). Изпадат в малоумни ситуации постоянно и чаталите им доста често го отнасят. :lol:
Това, с което се занимават също е подобно - решават житейските проблеми на хората (е, Гинтоки не дискриминира мъжете поне) в отделни дребни аркчета. Имат тежко минало. Понякога има много мелодрама от най-евтината и наивната, дето правилно направена е бахти яката. Редуват се смешни аркове с драматични такива и т.н. Формулата е доста сходна. Атмосферата наистина е различна, но в едното имаме стрелец с пистолети и съвсем ясна романтична нишка, а в другото - самурай и извънземни + яко пародиране на какво ли не. Та в този смисъл разправям, че си приличат. Лупин, примерно, е различен от тях. Стандартните шонен герои от сегашните шонени - и те.

Иначе, моята методика на гледане е - гледам бързо, обаче по няколко пъти и така забелязвам разни неща. Много съм лакома - като нещо ми хареса, не мога да го спра просто и го поглъщам в огромни количества. Сега второто гледане ми съвпадна с първото, заради АлДим. Той бтв се кефи доста на Гинтамата. Отне му време да я хареса, но пък и аз хитро взех да му пускам лична селекция от по-гениалните по-късни епизоди и той прилапа покрай тях. След което си го хвана от началото и вече е видял над 70 епизода. Вечер си лягаме в леглото с лаптопа и гледаме няколко епизода заедно - снощи така изкарахме до 2:30 сутринта. :lol:
В момента чета и мангата, когато не гледаме заедно анимето. Докъм 50-та глава съм, появи се 3з клас, само че само веднъж - онази сценка с откраднатата свирка на Отае (дето Кондо идиота я беше свил). Оттам насетне, Гинтоки вече го няма като даскал, но ги има въпросите към мангаката и неговите отговори, от които са взимали материал за 3з клас. Интересно е да се види поредния фенсъб - в мангата някои неща са различно преведени от анимето. Не знам на кое да вярвам повече - трябва да си взема няколко томчета с официалния превод и да сверя с него. Има разлики определено - в анимето има повече гагове, като, обяснимо, тези дето не ги е мислил мангаката са по-тъпи. Но има и много повече препратки към анимета, шоута и реални личности. А Ониуабан кунойчито поне до момента изобщо не е проявила мазохистични наклонности в мангата. :shock:

Та така. Много гадно за тормоза в училище. :(
Аз се спасих от тази благодат въпреки наднорменото си тегло като набих в първи клас най-големият побойник от втори клас така, че майка му дойде да се кара на моята майка. lol: Това ми осигури спокойни старини в прогимназията, а в гимназията всички бяхме отявлени нърдове и не сме се тормозили много един друг. Имахме си някви по-неприятни лица в училището, но основната опасност там идваше от местните селяндури от Лозенец. Те мразеха НПМГейовете и ни уреждаха засади по маршрутите, по които се прибирахме, за да ни бият. :lol:
Емоции, емоции. Сигурно ми е толкова весело, щото все пак мен не са ме били поради женски пол. Пред мен са ступвали някои приятели обаче.

За Шадоуденс - готвят се два броя с типичната за нас почти отрицателна скорост. Единият ще е Анимания спешъл, в който ще изкараме материалите, написани за последния брой. Много ни се иска да го направим с всички планирани материали, но всички взехме да се офлянкваме и не пишем. Аз не съм си написала Берсерка примерно. Нямам грам вдъхновение за него, а това е последният материал, който трябва да се пише без вдъхновение нали. Берсерк ми е толкова любим - не ми се пише посредствена статия за него само за отбиването на номера. Та по-скоро ще пуснем броя без него. Иначе и от Алексис чакаме материали там и от Роланд за РаЗефон, че старата му статия в Шадоуденс е абоминация.
Иначе, брой 66-ти на Шадоуденс е списан отдавна и сега чакаме някой да се сети да го качи. Междувременно се добавят материали за по-новите неща. Та все е на финалната права до пускане и все не го пускат. Аз нямам материал в този брой - да приключим с Аниманията и планирам едно ударно завръщане в Шадоуденс с Нодаме Кантабиле, че то таман ще е свършило цялото. За Гинтама сигурно също ще драсна някога, но няма да е за следващия брой.

Я да те питам Алшу, а Ексел Сага харесваш ли? Или Пинг Понг Клуб? Или Гуу?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 11:50 am 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 5:59 pm 
Аватар

Еми, виж са, то не е задължително във всички заглавия да имаме развити персонажи, човещина и прошка. Различните заглавия имат различна цел и това е много хубаво, иначе ще си гледаме едно и също аниме цял живот. Някои като Ексел са просто направени за злата ебавка и ебавката е зла и това е най-важното. :lol:

За Гуу не съм много съгласна - там героите си имат доста ясно изразено персоналити. Не го развиват във времето (ма те и тия в Гинтама не търпят някво особено развитие) и не са куул като Гинтоки или Рьо, но са си съвсем яки човечета. Харе например е най-якият стрейт мен в историята на анимето. Шинпачи не може да му стъпи на малкия пръст просто. :lol:

В Пинг Понг Клуб също има готини персонажи с персоналити, нали, че даже и романтична история развиха към края (разкошна бтв). На мен това ми е най-любимото аниме с кенефен хумор - там изродщината е ненадмината.
А ги слагам в един кюп с Гинтама, щото това са ми любимите "анимета с простотии" или "анимета-гаври". Аз имам слабост към тези. Към тях добавям и Detroit Metal City. Как го забравих преди малко, срамота! :lol:

Renkin San-kyuu Magical? Pokaan и Love Pheromon не съм ги гледала още, трябва да ги погледна. И тая новата Кобра ще я преслушам. То аз точно заради тези елементарни 80-арски сюжети и разните еднакви фам фаталс я обичам. Някво носталгично ми е такова. Нищо, че циклизира яко в един момент.

Бтв, мазо-кунойчито си прояви мазохизма и в мангата. Засега не е истерично като в анимето, ма може и да стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 1:36 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 9:51 pm 
Аватар

Ебати, са на жена ли ще се обиждаме. :lol:
Ако анимето не е САМО малоумен фенсървис с котешки ушички, панцу и младеж, отглеждащ някоя неможеща да приказва девойка, няма да ме отврати толкова. Аз наистина съм всеядна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 09, 2010 10:39 am 
Аватар

Ми не са само фенсървис има и доста МОЕ :lol:
Има и разни други неща, като точно те ме кефят, но не мога да ги изразя с думи...силно подозирам, че няма да ти харесат...то и не знам защо ги групирах, това са две доста различни заглавия.

Renkin San-kyuu Magical? Pokaan е МОЕ slices of life комедия със сладка графика - просто колекция от гегове/абсурди от типа "необичайна личност в обичайна ситуация" - примерно вампирка кръводарителка (защото си падна по един от санитарите). Протагонистките са едни от най-изтърканите МОЕ клишета в жанра (принцеса - вампирката, слугиня - андроидката, мъжкарана - въркулачката и хлапе - вещицата), но си ме кефят.
Ааа...има и още нещо - интрото е тотално заблуждаващо. В него се намеква за някакви шоджо-ай отношения, но всъщност няма такива...хуморът е много по-чист и невинен (не че нямаше сексуални референции)

Love Pheromon е пародия на разни mecha vigilante warriors и разни махо-шоджота, но не стига до дълбините и сарказма на Ексел. Просто стандартна nonchalant подигравка с клишетата в жанра. Разделено е на две части, които уж са отделни заглавия, но се развиват в един и същи град и понякога героите им се срещат и общуват по между си (самите интрота са бъзик с връзката между двете заглавия).

Като съм тръгнал да пиша за любими комедии, няма да е зле да спомена най-смешните неща, които съм гледал от година-две насам: Hyakko и Natsu no Arashi (два сезона). И двете са доста по-качествени и амбициозни от Renkin San-kyuu Magical? Pokaan и Love Pheromon.

Hyakko е slapstick комедия...най-добрата, която съм гледал.

Natsu no Arashi е с шантава визия, шантав хумор и комбинира двете по много забавен начин. Съдържа и доста пародийни елементи. За жалост във втория сезон формулата малко се изтърква.

И двете са доста незангажиращи и разпускащи. И в двете сеютата играят страхотно (според моите представи, де).

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]