Има нова Кобра???
Аз съм фенка на старото Кобра - много е готинко! Принципно, обожавам олдскуул шонените - тва Кобра, тва Лупин, тва Сити Хънтър - вече не правят такива, уви...
От Лупин и аз съм гледала малко, понеже се намира трудно - някои филми, Каглиострото е велик, наскоро си го купихме та ще го преизгледам пак. От сериалите съм гледала малко от първи и малко от втори. Трябва да се разровя в мулето да видя дали ще го открия. Там примерно намерих цялата Урусей Яцура, ама още не съм я изгледала.
На мен Рьо и Гинтоки са ми подобни в това, че са супер куул, супер силни и способни, но са мързеливи мръхльовци с някакъв порок (Рьо - жените, Гинтоки - хазарта). Изпадат в малоумни ситуации постоянно и чаталите им доста често го отнасят.
Това, с което се занимават също е подобно - решават житейските проблеми на хората (е, Гинтоки не дискриминира мъжете поне) в отделни дребни аркчета. Имат тежко минало. Понякога има много мелодрама от най-евтината и наивната, дето правилно направена е бахти яката. Редуват се смешни аркове с драматични такива и т.н. Формулата е доста сходна. Атмосферата наистина е различна, но в едното имаме стрелец с пистолети и съвсем ясна романтична нишка, а в другото - самурай и извънземни + яко пародиране на какво ли не. Та в този смисъл разправям, че си приличат. Лупин, примерно, е различен от тях. Стандартните шонен герои от сегашните шонени - и те.
Иначе, моята методика на гледане е - гледам бързо, обаче по няколко пъти и така забелязвам разни неща. Много съм лакома - като нещо ми хареса, не мога да го спра просто и го поглъщам в огромни количества. Сега второто гледане ми съвпадна с първото, заради АлДим. Той бтв се кефи доста на Гинтамата. Отне му време да я хареса, но пък и аз хитро взех да му пускам лична селекция от по-гениалните по-късни епизоди и той прилапа покрай тях. След което си го хвана от началото и вече е видял над 70 епизода. Вечер си лягаме в леглото с лаптопа и гледаме няколко епизода заедно - снощи така изкарахме до 2:30 сутринта.

В момента чета и мангата, когато не гледаме заедно анимето. Докъм 50-та глава съм, появи се 3з клас, само че само веднъж - онази сценка с откраднатата свирка на Отае (дето Кондо идиота я беше свил). Оттам насетне, Гинтоки вече го няма като даскал, но ги има въпросите към мангаката и неговите отговори, от които са взимали материал за 3з клас. Интересно е да се види поредния фенсъб - в мангата някои неща са различно преведени от анимето. Не знам на кое да вярвам повече - трябва да си взема няколко томчета с официалния превод и да сверя с него. Има разлики определено - в анимето има повече гагове, като, обяснимо, тези дето не ги е мислил мангаката са по-тъпи. Но има и много повече препратки към анимета, шоута и реални личности. А Ониуабан кунойчито поне до момента изобщо не е проявила мазохистични наклонности в мангата.
Та така. Много гадно за тормоза в училище.
Аз се спасих от тази благодат въпреки наднорменото си тегло като набих в първи клас най-големият побойник от втори клас така, че майка му дойде да се кара на моята майка. lol: Това ми осигури спокойни старини в прогимназията, а в гимназията всички бяхме отявлени нърдове и не сме се тормозили много един друг. Имахме си някви по-неприятни лица в училището, но основната опасност там идваше от местните селяндури от Лозенец. Те мразеха НПМГейовете и ни уреждаха засади по маршрутите, по които се прибирахме, за да ни бият.
Емоции, емоции. Сигурно ми е толкова весело, щото все пак мен не са ме били поради женски пол. Пред мен са ступвали някои приятели обаче.
За Шадоуденс - готвят се два броя с типичната за нас почти отрицателна скорост. Единият ще е Анимания спешъл, в който ще изкараме материалите, написани за последния брой. Много ни се иска да го направим с всички планирани материали, но всички взехме да се офлянкваме и не пишем. Аз не съм си написала Берсерка примерно. Нямам грам вдъхновение за него, а това е последният материал, който трябва да се пише без вдъхновение нали. Берсерк ми е толкова любим - не ми се пише посредствена статия за него само за отбиването на номера. Та по-скоро ще пуснем броя без него. Иначе и от Алексис чакаме материали там и от Роланд за РаЗефон, че старата му статия в Шадоуденс е абоминация.
Иначе, брой 66-ти на Шадоуденс е списан отдавна и сега чакаме някой да се сети да го качи. Междувременно се добавят материали за по-новите неща. Та все е на финалната права до пускане и все не го пускат. Аз нямам материал в този брой - да приключим с Аниманията и планирам едно ударно завръщане в Шадоуденс с Нодаме Кантабиле, че то таман ще е свършило цялото. За Гинтама сигурно също ще драсна някога, но няма да е за следващия брой.
Я да те питам Алшу, а Ексел Сага харесваш ли? Или Пинг Понг Клуб? Или Гуу?