И така...Steins;Gate и Tiger & Bunny приключиха.
Вчера догледах Tiger & Bunny и впечатленията ми са малко смесени.
Не че не ме изкефи много и не че няма да чакам следващия сезон. Заглавието е шарено и скъпо. Механичният дизайн е як, а бекграундите красиви. Сеютата са добри, а музиката епична.
Проблемът е малко на ниво сюжет - темите са наистина интересни: застаряващ герой се опитва да се адаптира към новите модни тенденции в геройските риалити ТВ шоута (всъщност не опитва много усилено

), младеж обсебен от миналото си (a la Batman) се опитва да се отърси от него, корупция, раздаващи собствено правосъдие психопати (Lunatic-ът ми е любимият Next

), лоши ТВ рейтинги, корпоративен диктат и пр. и пр. Проблемът е, че всичко това е развлачено прекалено дълго за 25-те серии. Примерно финалът наистина е мнооого разточен и времето е запълнено с монолози и "маморваници". Вътре в самия сезон имаше много пълнежни епизоди. Под предлог, че уж ни запознават с останалите герои (а, аз наистина бих харесал това), ни пробутаха някакви нелепи и изстискани от пръстите истории (примерно тези с Розата, Драконката, Бизона и Циклона...спомням си и един глупав "рожден ден" на Заека...).
Друга слабост е лесният начин по който биват побеждавани злодеите. Не че е лесно за зрителя - арковете с тях се точат дълги серии, което обаче не са тъпкани с битки и събития, а с речи и злорадстване

.
Т.е. по-интересни персонални истории и по сбит финал (24, а не 25 серии) биха подобрили шоуто значително
В крайна сметка шоуто се крепи на идиотията на Тигъра (която създава и част от проблемите

), но за съжаление тя не винаги е достатъчна и на моменти писва.
Може би изписах твърде много критики за едно иначе качествено и скъпо шоу с добре замислен и богат свят, но точно това му е проблемът - на фона на лъскавите сгради, луксозните интериори и гигантските съоръжения зрителят би очаквал малко по-амбициозни сюжети. Е, за мен шарените картинки бяха достатъчни, за да го харесам