Dimension W ep. 12 - ми шарени картинки, плоски герои и абсолютно стандартен сюжет. Гледах някакви документални шортове и примерно за екипа е голяма гордост, че звукът от автомобилите - двигател, врати, отваряне и затваряне на фаровете е записан от истинските модели. Лошо няма, но абсолютно излишно усилие. С тази маргинална история, ден-два след края на излъчването никой вече няма да помни анимето.
God Eater ep. 13 - до края вбесяващо тъпо. Особено с това как насред битката имат време да обсъждат такива важни неща, като чувствата и личната си мотивация.
Единственият плюс за мен - абсолютно нелогичният (камара от желязо, която героите държат и размахват все едно букет с цветя) и извратен механичен дизайн на оръжията и трансформациите им.
Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns 2nd Season ep. 22 - странно. Очаквах да има повече серии, затова финалът на сезона ми дойде малко изненадващо.
Последната арка май беше най-логична и с мотивацията на убиеца, и с относително по-осъществимите трикове в сравнение с всичко видяно от Киндайчи досега.
Durarara!!x2 Ketsu ep. 12 - общо взето рестартираха статуквото. Единствения прогрес беше, че един-двама от лошковците си намериха майстора.
Не съм особено изненадан. Краят на Baccano беше нещо подобно.
Разликата е, че там ми пукаше за повечето герои, а тук само за част.
Ако наистина цялата бъркотия беше довела до по-драстични и интересни промени или пък беше разкрила някаква по-голяма схема на нещата - цъ.
Едни и същи персонажи се носят хаотично, като найлонови торбички в бурята.

Планът на Изая, за който събра такива яки съюзници така и не го видяхме.
Планът на Такаши за управление на Шузио беше пълна глупост.
Микадо въобще успя ли да унищожи Доларите? (Не, естествено.)
В този сезон трябваше да се случи нещо по-голямо, като резултат от трупането на напрежение и противници през предните...но не се случи.
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu ep. 12 - мдаммм, убердраматичното развитие за което знаехме още от началото, но поне сега е ясен контекста му. Не я знам, коя е тази Haruko Kumota, но за нея жените са ултимативното зло

.
Или пък е някаква джосей мода?
Dagashi Kashi ep. 11 - репететивно безумие, както обикновено.
Soukou Kihei Votoms: Pailsen Files the Movie - с една позната гледахме филма с цел да и спестя времетраенето на OVA-то, но се оказа грешка.
Първо историята е орязана на лоши места и резултатът често е нелеп и безсмислен.
Второ музиката е разположена по-дървено и за капак бяха вмъкнали гадните j-rock парчета от OP-то и ED-то няколко пъти, а пък те са мъчение за ухото.
Soukou Kihei Votoms: Koei Futatabi - от най-добрите Votoms и сюжетно, и анимационно, но за съжаление доста прибързано.
Друг негатив е, че излиза 2011-та, а по-добре е да се гледа преди Soukou Kihei Votoms: Gen-ei Hen, което идва през 2010-та.
Koei Futatabi всъщност е предисторията на Gen-ei Hen. Разказва как Кирико се среща с Кокона, Ванила и Гото. Обяснява и липсата на Тейтания по-късно.
Някак недовършено е, защото се случват много неща, но са обяснени съвсем повърхностно. Мисля, че OVA-то е било планирано, за по-дълго времетраене.