Приключих тоталния си риУотч на Бличо, този път с дублаж, много внимателно следейки историята дума по дума.
Трябва да призная, че си има своите големи предимства за представяне на гъдела на историята, закърпих някои сюжетни дупки, които не бях разбрала зарад бъгав превод в съба и мангата.
Друго си е профи превод.
Времето наистина е най-добрия кантар за всичко.
Не съм подозирала колко съм се била сраснала с Блийч Вселената и колко много всъщност обичам историята и многобройните герои- протагонисти, антагонисти и дори филърни герои. Всеки носещ своя почерк, уникатност и харизма. Станали са ми като екстеншън на съзнанието.
ОГРОМНО благодаря на създателя му Кубо и на аниматорите, които свършиха прекрасна работа - дано да я вършат и за в бъдеще.
Признавам, не беше любов от пръв поглед и имах своите проблеми със стартирането на анимето,части от историята и хода на събитията...но консистенцията му беше плътна като цяло. Спечели ме незабележимо и прогресивно и ме накара да го заобичам до там, че да не давам шанс на други епични по репутация многоепизодни шонени, а да се връщам все към него. Пример Уан Писа- за него имам чувство, че годинкте ми изиграха лоша шега и пропуснах подходящия момент да го почна, щото запецнах и първоначалния ми хайп се изпари. Но детето компенсира и за мен, щото се е смахнало по тва чудо.
Влюбвала съм се да речем и в други шонен анимета , но и те са прекосявали небосклона ми като комети, светещи за определено време, а после рано или късно отминаващи- да речем първата ми шонен любов бе Наруто,но тя безславно увяхна и безвъзратно ме разочарова.
Форевър обаче в центъра на тоз небосклон си остава да грее като слънцето един БлИйЧ.
А ГримжоУ наистина като един К И Н Г оглавява класацията ми на любими герои от как гледам аниме и нема кой с топ да го мърдане от там.
П.П. Чакаме продължение и дотогава си ближем сладоледа.