Продължавам на вълна самураи и нинджи......явно съм влезнала в такъв цикъл.
Та -за мен това е едно аниме с изключително дълбока и тъжна психология. Даже го гледах с англ.дублаж, щото събовете предават общо смисъла,но се губят и ценни моменти.
За разлика от други анимета , тук битките са само фон за истинския психологичен пейзаж.
Историята и начина на представяне са отлични. Графиката е изпипана,само дизайна на характерите малко ме издразни.
Геноске - сравнение с него,веждите на Рок Лий от Наруто изглеждат тънки и изписани като вити гайтани. И със спиралата са се уляли.
Внучката са я изпляскяли с лоли личице,ама ъглите на очите и бая надолу са ги смъкнали- хич не ми хареса. И дразни откровено с прекалено невинното си и наивно поведение. Вс др мацки беха с класи над нея.
Най- ме накефи Тензен - голям изрод и ще го добавя в списъка ми с любими злодеи. Криви ги направи и двата клана, да постигне своето.
Психологията ми е що годе ясна,само едно не можах да разбера:
Защо аджеба оня Кога утрепа жена си и извади бебето Тензен?
....некакси не можах да му сфана първичния мотив да я предаде- нали уж любов, или е клекнал пред старейшините?.....Ако се погледне от тази гледна точка,наистина Кога са запалили първичната омраза и отключили жаждата за отмъщение в Ига.И действията на Тензен на този фон ми изглеждат оправдани.
И друго - как в крайна сметка Тензен хвърли топа? ..нали очите на малката можеха да развалят само нинджутсу,а това си беше паразит:духа на майката жадна за отмъщение--- как напусна тялото? Може би в крайна сметка успя да прости ли, кво ли...малко ми е мътно тукаСтранно, но не можах да се разрева докрая. Някакси вс. ми беше много логично и нямаше драматични обрати,дет да ме разтърсят.Всичко водеше именно към този край.
Както небето е синьо, а водата е мокра , в крайна сметка любов между нинджи от два силни клана е възможна само в отвъдното. Както и да се борят, каквото и да се опитват,както и да го извъртат: ни стаа и туйту.Вари го,печи го - ЙОК ! Целата рода ,барабар с ансесторите им е на главата,плещите и помежду им: мн японски елемент.Теа са роби на семейните догми още от раждането...бррррр
And you can't do a shit about it !
Поука: да са гледали кат са се влюбвали!

или влюбвай се в подходящи или любов в Япония= череп с кости...
П.П. ОСТ-а рулЗЗ отвсекъде!