ПфЮ !!

Приключих анимУтУ
Сега да започнем с хубавото в разбора:
1. Интензитетът на събитията и като цяло замисълът на история може да се каже, че един от най-добрите в шонен жанра. Толкова става интересно,че след определен период нататък, не щеш да пускаш анимето(респективно мангата) Имаше няколко гениални туиста в плота.
2. Целият каст от male герои-антагонисти/протагонисти като цяло е един от най-LIKEBLE каст в пакет... От керъктър дизайните, до персоналните качества и умения на героите. Много от тях търпят и порядъчно развитие. И Вонгола- 1ва и 10та генерация , и Вария, и Black Spell и вс.
Най-много се кефех на Ямамото , но също адмирации за огнения дух на Скуало и неговото VRAAAIS, слънчевата харизма на Дино и Примо, свирепия поглед на Xanxus, кулнесса на Гамма, нърдщината на Спанер и Шоичи, антисоциалния Хибари+неговото KAMIKOROSU и разбира се: къде без мазния тембър на Бякуран и лоялаността на Генкиши и Кикио и т.н. Човек дори свиква и с бебетата в един момент. (Риборн го чакам да излезе от бебшки моуд в мангата...)
След средата вече не ме дразнеха, което не можех да го повярвам.
Въобще наистина прекрасни герои и едно много добро развитие.
Анимето след Future Arc дори изглежда идеално завършено!!! За разлика от Soul Eater примерно дет му лепнаха баси лейм края...
3. Арт/анимация/музика - не мога да се оплача, всичко ми беше по вкуса.Отлични опенинги/ендинги.
4. Бойни техники и оръжия - техниките на Тсуна, наистина бяха впечетляващи.
Допадна ми също това с пръстените и кутиите. Изпълнението обаче-> друга хава.
5. Имаше много забавни моменти

, Ахо-Ши както ме дразнеше в началото после много ме веселеше: особено с неговото : AHO-DERA, BAKA-DERA

1. Самия формат на анимето: нарочното разводняване на историята. Кат се орежеше цялата плява със смешките накрая(дето ни една не гледах) и рекапите : я се събира 50 епа история, я не...Да не говорим, че самите епове бяха реално 10 минутни
2. Цензурата!!!! и няколкото промени от мангата, например с моторите

. Аджеба кво им пречеха оргиналните мотори

3. Изключително лейм началото

Най-неатрактивните и по детски направени 30тина епа. Трябваше да се измисли по-хитър начин да ни въведат в историята, щото този е пълен фейл, особено за порастнали фенове.
4.Реалният шоненски елемент- тупалките : ми нещо не ми се насити гладът за зрелищност. А имаше маса потенциал. Две-три битки да ми задоволиха апетита и тва е. А очаквах да се размазвам от епичност.

По този показател ще го поставя зад Наруто, Блийч, Грей-Мена и Соул Ийтъра. Нещо се поизложиха откъм наситеност на хубави,завършени битки. Но имайки предвид ,че жена е авторът... може да се прости.
5. Всички тея лейм женски персонажи спокойно можеха да мрат в кофите

Само Лал Милч и Юни ми бяха по-симпатични и тва е... Киоко, Хару,Кром и т.н. ама нямаха никав смисъл да съществуват в сериала. Damsels in distress с големите навлажнени очи, готварските престилки и черпаците.
И ква е тая идея за тройка дет пробутваха през цялото време. Тсуна да не става многоженец после

Та кат говорим за Тсуна ->
6. ТСУНАААА - през цялото аниме, единствения момент, в който не ме дразнеше беше в Dying Will Mode и тогава си беше убер кУл, ама... Още не мога да свикна с идеята лузъри-сополанковци да ми спасяват света И ако си беше загубил хаповете: тогава кво... Трябваше да може до края сам да се включва в DyingWill. Всичките му guardians можеха, само той 'апове пие

Правя някви аналогии с Наруто, ама Наруто го поднесоха много по-смилаем и имаше консистентност.
А Тсуна се трансформираше от лузер в пич и после пак в лузер и не можах да му свикна , а и идеята не ми харесва особено...

Отделно женският глас ,който го озвучава- не ми пасваше, както например женските сеюта на Едуард и Наруто...Само в dying will докарваше тембъра.
Затова може би съм фенка на Блийча, поне Ичи кат за главен герой се различава от стандартния сополанко... И нема женско сеЮ за озвучител ..
Много се терзах ква оценка да му дам. По толкова показатели превъзхожда останалите, но толкова плява са му вкарали,че ми се реве. И с битките трябваше да се справят идея по-добре.
Определено ми влиза в топ 5 на шонените де. А по история и развитие ми е направо на челно място.

Сега към тези дето се двоумят дали да го гледат: стискайте зъби там първите 30 епа, докато дойде Вария арката. Напъна определно си заслужава.После може да се пропуснат филърите, макар че на мен Аркобарело арката ми беше ок.
Генерално: стабилен шонен, който след определен момент те кара да залепнеш , а и има завършен вид.
9/10
Мангата определено ми стана сред любимите шонен манги и там оценката вече е 10.