Значи ще го напиша много накратко и на бързо ако някой се интересува може и снимки да приложа и линкове и по-подробно инфо.
Значи почваме от логото в началото на филмчето, всички виждаме как то е в растафарски цветове, и как зад буквите шаман кинг искачат листа които много наподобяват тези на марихуаната, + това, Някъде в първите 20, епизода непомня къде точно, но ако има интерес може и да се поразтърся Йо Асакура, се завива с одеало което е видимо с листенца от марихуана, но това далеч не е всичко
Йо -> значи доста неща, но с Канджито с което се изписва, значи ЛИСТО,
Аса Кура -> Аса -> значи сутрин, но с канджито с което е исписано (което може да се види от вратата където живее йо, някъде там беше изписана фамилията АСА КУРА, с 2 канджита, (мога и скрийн шот да дам) та първото канджи се оказа че наистна е АСА, но не АСА като сутрин, ами АСА като КОНОП, а КУРА е канджито за склад. хм
Добре де... Ами нататък
Духчето на Лизерг Диетил, се казва Морфин, А самия Лизерг Диетил се пише Liserg Diethyl което доста прилича на Lisergic DiethylAmide (LSD) хехех , ами мексиканеца който се казва ПЕЙОТЕ (пейоте е халюциногенен кактус исползван от индианските шамани за видения (съдържа психоактивния алкалоид мескалин)
Ами и ЧОКО, там намерих един сайт, за HEMP CULTURE in JAPAN, i най отдолу имаше жаргонни думи за марихуана, хехе една от тях беше CHOKO (съвремена street дума)...
Според мен има и доста още но просто не съм ги открил а и това го гледах доста отдавна , ако сега се реча пак да го гледам може и повече да намеря...
Ами да каква шаманска история би било без Ентеогените....
хахах
Хайде : ) пийс
_________________ p.s. не съм <outworld> от IRC и forums.data.bg !
|