Баси кога си станах и аз фейтче, ей така, неусетно
В интерес на истината , интересът ми се възобнови след едно ревю на любимия ми аниме ревюър, youtube co-lateral damage.
Та така, изгледах 3те най-известни поредици в препоръчания ми ред и направих ОГРОМНА грешка. Що ли слушам и аз разбирачите :bash:
Та, Фейт Светът трябва да си се подхване точно както си е излязъл на пазара:
1/ DEEN F/SN (Route1)
2/ F/Zero (Prologue)
3/ F/SN - UBW (Route2)
4/ Heavens Feel ( Route3 )
Само в този ред максимално ще да извлечете емоцията от тази огромно симпатична и задължителна поредица.
Единствено visual novels предполагам бие този порядък, но нямам огромното време да ги чета/играя, така че ще се задоволя с квот са анимирали по основната сюжетна линия.
Разбирам, защо светът е толква раздухан и Насу дрънчи с касичката; има какво да предложи във всичките си измерения.
На пук на хейтовете около DEEN F/SN ,които не знам на какво точно се базиран ,тамън в този симпатичен формат на олд скул арт, сюжет и анимация ми се понрави в пъти от зализания и лъскав UBW. И само заради фактът,че светиха маслото на най-дразнещия Мастър, да не казвам кой,( вие ще се сетите) как да не се влюбиш в тоз route1.
И емоционално ме захлупи повече от F/Z именно заради комплексното и балансирано развитие на всички герои,плот и доволното количество битки. С две думи - зарибявка голяма! Уж по задължение трябваше да го гледам, а то се засмуках в биндж уотч моуд.
Затова дадох на презряното първо отроче на Фейтовете 9-ка и може би му е малко.
Ф/З - 8ца и за Its all about Archer UBW остана 7.
В F/SN- DEEN Широ и целият му симпатичен харем от мацки много ме забавляваше.
Артът и дизайнът на героите е по-ми допадна от този в UBW .През цялото време имаше мекотата и уюта на remastered олд-скул аниме. Фен-сървисът беше дозиран в прилични граници, макар че нямаше да откажа още една сцена със Сакура в кожено черно костюмче
Баси тази Сакура, най-сладурестата , а най-много чакане за нейния route да го анимират.
Ще гледам филмите, но като излязат всичките.
Арчър, за съжеление нямаше много екранно време в първият route; Суабето не се спря да словоизлиява във втория (UBW) за компенсация, но все пак си предпочитах дизайна му от първия сериал, както споменах.
Сейбър, която ми беше супер безлична в Зерото, във F/SN ми стана симпатична и дори накрая бях много хард/кор шипър на Широ/Сейбър. Ама ко да се праи, жуот! Не било писано
Краят беше всичко онова , което трябваше да бъде и нямам никакви оплаквания. Нашто момче има много момиченца да се развива, така че аз бях хеппи.
РИН ми остава любимата комплексна героиня от анимето. Както знаете мразим женски персонажи в повечето случаи, но тя беше просто върха. Можеха в UBW поне една романтична сцена да и измислят, но незнам що ни спестиха романтиката с един от най-готините герои на сериала. Ако трябва да я шипвам с някой, Арчър до гроб.
В Сакура има много хляб, дано не се хайпвам напразно. (Heavens Feel, waiting for you)
От Мастърите Райдърката както беше мега-яка и на Пегас във F/SN така само намина да каже здрасти, без дори да си покаже Благородния Фантазъм в UBW :bash: Същото се отнася за Кастърката. Орязаха ги много двечките , за да може Суабето да дърдори със секси-гласът си. Не ,че имам нещо против ама...май имам.
Сега,ако съм честна, битките в UBW бяха пауа, всички битки с Арчър,без изключение. И полето с мечовете беше...
Но аурата и бруталността на Черния Рицар от F/Z си остават ненадминати за мен. Най-бадасс персонажа
Първият Райдър пък беше герояt, който изпълваше екрана с присъствие, сила и чар и ме фана яд, че не му развиха битките по-добре. Абсолютният сладур и фаворит за най-likeble character.
Гил си е Гил, class of his own. Не мога да си представя анимето без него.
И последно да покоментираме малко Широ. И той отнася незаслужен хейт понякога, а за главен герой,макар и ученик, не беше дежурния лигльо, ревльо и запъртък. Беше готин пич, доста мъдър за крехката си възраст: с идеали и ясна представа какво да прави, за да ги следва. Не му беше лесно да избира от целия харем, но може да се явява на поправителен ако си иска(демн тоз връзкар)
Моят любим шипинг може би ще бъде със Сакура.(ще видим) А голям Широ си е с Рин.
Великата фраза: people die if they are killed e //мо-та-мо// преведена от японски и предполагам на японски си има смисъл и не звучи смешно. Така,че да не го обвиняваме, ами да си насочим критиките към тъпите преводачи за раждането на таз крилата фраза. Която впрочем, вече е поправена в съба.
И за последно оставих ВЕЛИКИЯ ОСТ на Ф/СН. От трите анимета, музиката на първия сериал ме смаза. Велик ОСТ, прибавка в колекцията ми.
П.П. Тва ревю трябва да се види: fate guide за begginers =))
https://www.youtube.com/watch?v=wnVwcUhxt1k