Абе чудя се аз... жените сериозно ли взимат всички тия неща с красиви смели нежни принцове (често обратни), които веднага са готови да се жертват за главната героиня и винаги да я защитават (без особена причина) в shoujo аниметата.
Трудно ми е да повярвам че това е любовта-мечта за една жена. Звучи изключително едностранчиво, наивно и... как да кажа, скучно.
Цитати като този направо ме спукват от смях: "The boy, Tamahome, was worried about the wounded leg of the Priestess of Suzaku, and began to tend to it. His eyes, bright with concern..."
BRIGHT WITH CONCERN!
Или пък:
"Stop trying to be so brave. When you feel like crying, you should just cry. And if you need a big brother, I'll be one. On the house."
Някак си романса в shounen или неутралните анимета често е интересен и за двата пола, докато това в shoujo-тата поне мен ме изкарва от нерви без изключение. Като ги видя изчервени с едни замечтани лица и мокри влюбени очички направо лошо ми става. Иначе тъпо е че в много shounen-и жените ги третират само като смирени сексуални обекти, това също не го одобрявам.
Отварям въпроса защото сега загледах Fushigi Yuugi, което ако не беше пълно с shoujo романтични клишенца би било много приятно според мен...
Та нека женското присъствие във форума се изкаже

(особено Еликс, знам я че е навътре в нещата

)
п.п. За цветенцата и т.н. няма да отварям въпрос, прекалено е болезнено
п.п.п. Единственото shoujo което ми е харесва е Fruits Basket. Сигурно основната причина е че не взима shoujo клишетата насериозно. Многото му добри страни ме правят склонен да си затворя очите дори за тълпата гейове, красиви принцове и cross-dressers.