Little Witch Academia (TV) ep. 17 - надявах се с Аманда да изкарат нещо по-интересно. Напразни надежди, тя дори не прояви способностите си на крадла. Грабежът го свърши Акко при това под ръководството на Кроа-сенсей. Доста тъпи развития и обрати в този епизод. Абе, как бащите бяха толкова наблизо? Тези хора нямат ли си по-важни занимания от това да бдят денонощно над синчетата си? Какви важни и влиятелни политици са това?
Uchouten Kazoku 2 ep. 4 - Бентен-сама хич не беше ядосана. Уредихме големия брат...който не че не беше уреден, но му трябваше един последен тласък.
Най-комичен момент: как майката изюрка Ясабуро да свърши работата.
Турнирът по шоги, като всяко събитие изискващо сътрудничеството на група танукита, беше пълен провал.
Atom: The Beginning ep. 3 - може да се каже, че беше детективски епизод от вида "Намери изгубената котка!". Разпускащ и приятен.
World Fool News (TV) Part II ep. 5 - малко по-тъп епизод от обикновено.
Tales of Zestiria the X 2nd Season ep. 13 - краят на историята.
Голяма скука е втори сезон. То и първият не беше особено интензивен, но беше малко по-поносим. Там героите бяха JRPG клишета, а тук преляха в пълен идиотизъм, особено Розе дето и първоначално не ми беше особено симпатична. Тя дори накрая заби принцесата.
Re:Creators ep. 4 - тук се опитаха да ни кажат нещо, ама какво... Този имал мотивация, онзи имал друга.
Абе скука.
Granblue Fantasy The Animation ep. 5 - много лесно я биха "вятърничавата" мацка. Въздушния кораб маневрира по-бързо и от реактивен самолет.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul ep. 4 - не ме кефи този сезон. Изпадат в циклични сблъсъци. Азазел, като протагонист ми е антипатичен. Кайзер не прави нищо друго освен да се оправдава. Жана Д'Арк е в пандиза и най-вероятно няма да е активна част от историята (Микаел-самааа!). И защо в Нина да имало нещо бахамутско? Това е съвсем нелогично, но явно единствената причина да го има в заглавието.
Seikaisuru Kado ep. 4 - горката Япония, вечно под международен натиск, пък тя винаги е готова да споделят хляба си (Само не и пипай ориза!).
Дългокосата мацка нещо се цундероства. Що така, това я изкарва непрофесионалист. Нещо не ме кефи от какви основи авторът почва да гради историята си.
Renai Boukun ep. 4 - ъъъ, докарахме се до садистката.
Май ще го дропвам, щото голяма скука взе да идва.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 4 - неочакван upgreade на един от злодеите.
ID-0 ep. 3 - ъх. Това с всяка серия става все по-идиотско. И естествено тялото на новата мацка по мистериозен, но подозрително удобен начин беше съвсем наблизо.
Natsume Yuujinchou Roku ep. 3 - най-накрая малко по-интензивен епизод. История в стил Ghost Hunt.
Mobile Suit Gundam Thunderbolt 2nd Season ep. 2 - концертът беше губене на време, но пък битката в сняг, лед и вода беше страхотна.
Корабът клас "Пегас", пред-Gundam-ските mobil suit-овете, пригодени за подводни действия и най-вече зеонските подводни техники, всичко това силно им напомни за следната част на историята на оригиналния Gundam.
Mobile Suit Zeta Gundam: A New Translation III - Love Is the Pulse of the Stars - затвърди се мнението ми, че Томино има страхотни крупномащабни идеи - политически процеси, фракции, индустриални интереси, военни сблъсъци, но в микро план драмата между персонажите му е пълен идиотизъм.
Дори се чудя, как феновете на Code Geass не са надушили, че старите Gundam-и са точно за тях.
Mobile Suit Gundam 0083: Stardust Memory ep. 1-5 - в рамките на френчайза е доста добро заглавие. Друг плюс е, че визуално прилича и на друг продукт на Surise - Votoms (особено локациите ми напомнят тези в Kikou Ryohei Mellowlink). Битките са интересно замислени и прекрасно анимирани.
За жалост героите, както и отношенията между тях са безумни клишета, при това не от най-добрите. Нина Пърпълтън е сигурно най-лошо написаният герой в цялата поредица (дори ако броим тъпизми, като Gundam Wing и Turn A Gundam).
Общо взето става за гледане, но само заради пата-кюта детинщините.