Genius Party Beyond - пак идейно, като първия набор от short-ове. Пак си харесах само някои. Това с търсенето на съкровище на Луната, с чудовищата в плюшените играчки и Dimension Bomb-ата, която силно ми напомни Beyond сегмента от The Animatrix.
Kaiketsu Zorori (TV) ep. 2-52 и Majime ni Fumajime Kaiketsu Zorori ep. 1-4 - както вече споделях много е сладурско, но свестните му идеи се свършват някъде след първите 10 серии. Нататък се крепи само на сеютата. Като видях, че вторият сезон не прогресира зарязах поредицата. Може би трябваше да го направя още в първи.
Gundam Build Fighters: Battlogue ep. 1 - серийката беше тъпа, битката нищо особено и пълна с досадни декларации (Амуро пък какви претенции има за Лала?).
Zaku дори модифицираното на Шар срещу Gundam с реактора и щитовете от Gundam 00 е безсмислица.
Teekyuu 9 ep. 4-5 - стандартните кретенийки. Юри се оказа в неочаквано добри отношения с идиотката от клуба по журналистика.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki-hen ep. 18-19 - все по-интензивно и брутално. Голям клифхенгър в края на 19-ти.
Made in Abyss ep. 5-6 - най-хубавото в това аниме е разглеждането и обясненията за странния свят на Бездната, но ме притеснява, че с това иначе добро темпо няма да стигнат доникъде само за един сезон.
Vatican Kiseki Chousakan ep. 5-6 - ъх, това не се развива, а по-скоро деградира. Вече се замислям дали да не го дропна. Да видим какво ще стане в африканската арка.
Natsume Yuujinchou Go Specials ep. 2 - обичайното за Нацуме. Тази поредица почва доста да ми доскучава.
Knight's & Magic ep. 6-7 - обичайният треш. Направо съм изненадан, че не ме дразни чак толкова.
Detective Conan ep. 869-870 - този AO беше с една идея по-поносим от останалите, но пак си е зле.
Fate/Apocrypha ep. 6-7 - горе-долу става ма нито историята е смислена, нито битките са битки. Една малка част от героите са интересни, но това се губи, защото останалите са доста противни.
Aho Girl ep. 6 - стандартните гегчета.
Mahoujin Guruguru (2017) ep. 5 - не само идеята е добра, но и се развива добре.
Gallery Fake ep. 1 - малко по-различно, но нищо особено, а и почти няма анимация. Чудя се дали да продължавам с него.
Majokko Shimai no Yoyo to Nene - оказа нещо подобно на това, което би се получило, ако Studio 4°C бяха направили Mahou Shoujo-tai Arusu с по-голям бюджет и по-близко до Little Witch Academia...но пък реално е заглавие на ufotable. За съжаление интересната концепция е изпортена и сюжетът е кух и лигав. Язък им за шантавия арт и няколкото добре анимирани крупни сцени.
Ако има нещо, което да ми хареса безусловно това е бабата на главните героини.

Както и сестра и.