Sasuga DiaDora, само по тотални перверзии си падаш.
Beatless ep. 1 - кухо и елементарно. Поредният учтив и безполезен младеж. Поредните свърх сексуализирани лоли роботи, които тероризират града, но всъщност били мнооого добрички. Поредната зла корпорация с абсолютно неадекватен план (не че корпорациите не са зли, просто правят така, че да печелят, а не сами да се прецакват).
Дроп.
Dagashi Kashi 2 ep. 1 - толкова безсмислено е, колкото го помня, но напълно изкукалите рекламни тиради на Хотару са все така забавни. Нямам логично обяснение - просто ме кефи тази идиотка.
Има и една промяна, вече покрай обичайните неща рекламират и продукти, които не са произведени от сладкарската промишленост...но пак са фрашкани с въглехидрати.
Darling in the FranXX ep. 1 - ъъъ, някаква евангелионщина е това. Светът е интересен, но героите и сюжетът преливат от прекалено много емоции. Досадно е да ги филтрираш, а след процеса не оставя много.
Някои от дизайните на механизмите, света и чудовищата се вижда как идват от Trigger/Gainax и са добри, но почвата да ми писват да ги гледам все същите насам от Nadia: The Secret of Blue Water или примерно Magical Shopping Arcade Abenobashi. Още повече, че наскоро rewatch-нах FLCL. Без завладяваща история и герои вече ми доскучават.
Grancrest Senki ep. 2 - върви си тъпо, като в началото - напълно идиотски сюжетни обрати. Не съм гледал Лодос, което е по същия автор, но съм зачитал мангата и някаква подобна глупост беше.
Hakata Tonkotsu Ramens ep. 1 - в ядрото си идеята е интересна, но всеки герой да е карикатура на убиец, най-лошите да са толкова елементарни и всичко да е разиграно като цирк, се оказва напълно мизерен начин да се реализира.
Донякъде прилича на Durarara, но може би повече на Hamatora.
Дроп.
Hakumei to Mikochi ep. 1 - това е SOL и DL в приказен свят населен с говорещи животни и други същества от японския фолклор. Засега ме кефи, защото е сладурско и разтоварващо.
Mobile Fighter G Gundam ep. 1-2 - почнах го и това. Оказа се по-нелогично и безумно отколкото очаквах. Мъжкареене, пози, спорове които могат да се решат само в двубой: всички бойни шонески клишета и докато се бият извън мековете (включително боксов мач), и докато се млатят с тях.
Механичния дизайн определено не ме кефи, а и анимацията е под нивото характерно за Gundam поредица от 90-те години на 20-ти век, но да видим нататък.
Подобно на по-старите Gundam заглавия зрителят е хвърлен в ситуация, която не разбира с персонажи, които не познава. Обяснението е чак във втора серия...и е доста странно: колониите използват Земята, като арена за бойните си състезания

.
Обаче за моя изненада аз познавам главния герой. Той е учителят на Секай и Джуния от Gundam Build Fighters Try по бойното изкуство Джиген Хао и евентуално ползва същото тук. Ако не друго машината му се казва Shining Gundam и техниката която ползва е Shining Fingers.
Detective Conan ep. 887-888 - нелош арк с Кайто Кид, който обаче бях забравил, че го има в мангата - не е чак толкова впечатляващ, като другите с него.
Следващият път анимето продължава с адаптацията на оригинала - появата на новата даскалка.
Mobile Suit Gundam Thunderbolt: Bandit Flower - за разлика от предишния филм, този съдържа повече допълнителни сцени спрямо ONA-та на която е базиран.
Някои неща са малко по-добре обяснени, примерно отношенията между пилотите на борда на Спартан, повечето ненавиждат Йо

. Още битката върху и под леда беше по-дълга и Йо срещна по-голяма съпротива, но пък изби повече народ и вкара в действие ново оръжие.
Определено си заслужава, колкото и да са кратки добавките.
Lupin III: Part II ep. 52-56 - обичайните несвързаности. Камео от Емануела, която тук са я направили внучка на Поаро (което пък е невъзможно, защото той си остава ерген до последната книга с него, където се самоубива). За мен е изненада, защото досега гостуваха персонажи от заглавия доста по-подходящи за семейна публика.
Камео и от някакъв детектив, който явно е доста популярен в Япония.
Може би най-забавни бяха петимата крадци в стил кабуки театър, но пък историята с тях беше тъпа и изкарва Гоемон пълен идиот.