Overman King Gainer ep. 18-26 - след средата имаше няколко по-мизерно изглеждащи епизода, а и сюжетът им беше дори по-безумен от този на останалите.
За финала се върнаха към стандартното.
Историята не приключи, но поне бяха разрешени някои от основните конфликти...малко прибързано и с известна доза ass pull, но поне беше динамично и забавно. По-второстепенните персонажи получиха възможност да блеснат.
Ще запомня Overman King Gainer с абсолютно шантавите идеи, динамиката, екшъна и кретенският хумор сложен в най-напрегнатите моменти.
Fantastic Children ep. 1-8 - това шоу е от 2004-та, но е с визията, бавното темпо, озвучаването, музиката и темите на 80-тарско заглавие. Вложени са допълнителни усилия, за да се постигне точно такъв ефект. Годината на производство личи само по някой 3D CGI елемент тук-таме.
Историята е разказана атмосферно и с големи скокове назад и напред във времето.
Загадката се разкрива постепенно - парче по парче и дори още по-бавно за главните герои отколкото за зрителя.
Митологията около това, какво се случва и с какво се борят въпросните Фантастични деца е странна и мрачна.
За мен най-силното нещо тук е атмосферата, за която помагат ретро арта, осветлението на сцените, звуковия дизайн (примерно многозначителното мълчание в дадени моменти е подчертано със звуци от естествения фон на съответната локация) и музиката, която хем е с подходящи теми, хем е използвана много правилно.
Nanatsu no Umi no Tico ep. 1-6 - още едно псевдо ретро заглавие емулиращо по-ранни десетилетия, въпреки че е произведено през 1994.
От типажите на героите и арта, през анимацията, до музиката и наивитета с който се решават сериозни проблеми, това шоу е носталгичен поглед към детските анимационни сериали от 70-те и 80-те.
Бих казал, че сюжетът е твърде семпъл и нелогичен дори за детско заглавие, но прекрасната игра на сеютата (измежду които титани от типа на Shuuichi Ikeda, Megumi Hayashibara, Kenichi Ogata и Yuuko Mizutani) продава сцените на зрителя. Нещо, като ефектът на Lupin III, ако добавим и шантавите приключения.
Beastars ep. 1-4 - всъщност типична гимназиална тийн драма...но с фърита.
Не бих казал, че е заглавие за мен, но ме радва странната 3D CGI визия и дизайнерските решения около нея. Добавя нещо приятно сюрреалистично и комично, към съдържанието.