Odd Taxi ep. 13 - разпространената теория, че не светът на шоуто е населен с антропоморфни животни, а просто главният герой ги възприема така, се оказа вярна.
Множеството сложни схеми, в които се оказаха набъркани главните герои най-накрая се разрешиха. За съжаление едно от тези решения е фатално за Одокава...и то точно в момента, когато се отърси от миналото и постигна нормалност в живота си.
Финалът идва мрачен, но и донякъде очакван. Опасностите понякога идват от посока, от която дори и най-съобразителният таксиджия не може да се предпази.
Е, две от загадките останаха без обяснение...или пък аз не съм внимавал достатъчно...
Хареса ми това шоу. Множество персонажи опленени в мрежа от лъжи, престъпления и самозаблуди. Черният хумор и карикатурният дизайн помага грешките им да изпъкнат по-добре, а също да видиш света през техните очи и дори да им съчувстваш донякъде. Гротеска, която говори повече неща за реалния свят от документалистика.
Mars Red ep. 13 - почна добре, разви се среднисто и завърши като пълна глупост. Светът има потенциал, героите са интересни, но авторите просто нямат нищо интересно за казване във връзка с тях.
Itazuraguma no Gloomy ep. 12 - мрачният му кървав хумор не е нещо оригинално.
Темата е един вид, че хората никога не се научават. Вечно си играят с някаква опасност, която са приели като част от живота си (в случая домашен любимец мечка
). Очакват нещата да се развият по някакъв техен си оптимистичен сценарий, но реалността винаги им разбива физиономията, изподира или сдъвква.