Зачетох напоследък това манго на един от любимите ми мангаки - Ryoichi Ikegami.
Обожавам арта му. Автентично-азиатски.
И историите, които заплита в него.
Всичките му творби са за дърта аудитория като мен. Те са или изцяло реалистични или като тази тука: с много умело вмъкнато фентъзи, което не се натрапва и не дразни.
Действието също така е в любим тайм сет - самурайски Джапан, период Bakumatsu.
Зъл сейнен.
Много mature,с много извратен секс и естествено:черва и накълцани крайници на килограм.
Накратко сюжет:
Главният е роунин, издънка на раса, потомци на 'любов' между човешки жени,оцеляли сношението с чудовища.
Така наречените SAISHI.
В тях тече отровна кръв. Поради тази причина при интимни сношения партньорът им се инфектира, тялото му постепенно се покрива постепенно със зелени петна и когато кръвта им напълно се отрови- умират. Саишите били ценен коз при войните на шогуната, но когато те приключили, расата им била подложена на гонение и изтребление като прекалено опасни. В едно такова гонение, още като дете Ген Тсукиноске бива разделен от по-малката си сестра. 12 години по-късно, той все още не губи надежда някой ден съдбата да ги събере отново заедно. По пътя си Ген открива, че не е единствения оцелял саиши. Натъкваме се и на обичан исторически персонаж и герой в хода на историята - Окита Соужи, но в тоз тайм сет, щеше да ми е чудно да пропуснат някой от прословутите шинсенгуми.
4 тома - завършена, мангата не е преведена изцяло и малко бавно се точи сканирането, но поне 2 тома са преведени. Има RAWS online.