На E3 пресконференцията гледах какво ще представлява играта и си казах, че няма да е нещо специално.
Наскоро, когато я пуснахме, останах приятно изненадан. Играта изглежда добре, протагониста е грозен, но, from the bright side, има костюм, който да краси лицето му през цялата игра. Има силно развита мускулутура в краката, защото - НАСТЪПВА - за да отделя крайниците на извънземни и тела, които може да мутират в - извънземни.
Всъщност не разбрах много от историята, защото предварително гледах комиксите и ми се стори простотия. Отказах да знам повече, нито по-малко. Намесиха и някакви религиозни булшитс, които започнаха да ме дразнят.
Играта е точно това, което искам да е. Сървайвъл хорър. Тичаш напред, стреляш, на малко кръв си, използваш разни умения, някои по-силни звуци ти бъркат в здравето, други направо ти го отнемат...
Управлението на PC не е гадно. Пък и върви с джойпад. Докато беше пуснат джойпада, клавиатурата работеше също. В моментите, когато се нуждаех от повече точност, използвах мишката. Иначе играта не е направена с остър хардкор, задължаващ играча да стреля като снайперист от специален отряд, а просто си правиш кефа, като пръскаш телата на - каквото излезне на пътя.