Starship Troopers Invasion - за съжаление заглавието ме разочарова.
Който е гледал 3D CGI анимации от сорта на Vexille и Resident Evil: Degeneration ще разбере, какво имам в предвид. Някои от персонажите са със странни физиономии и неадекватни лицеви изражения, движенията и жестовете са странни и прекалени (примерно всички жени кимат интензивно с глави, като коне

), диалозите са отвратителни и изиграни с ужасен апломб, а сценарият понякога няма никакъв смисъл и вкарва героите във все по-абсурдни и невъзможни ситуации. Е, нямаме чак толкова идиотски ситуации, като в Resident Evil: Degeneration, където хората винаги се изненадваха от зомбитата, въпреки че вече знаеха за тях.
Ако не друго, можем да кажем, че Invasion се вписва добре в света на филма Starship Troopers, дори са добавили успешно леките mecha костюми от книгата, но нивото на историята е по-скоро, като за fanfic. Вкарани са познати герои, вкарани са горе-долу успешно и нови герои. Обаче опитите да се създадат отношения между тези герои, да се опише войнишкия живот (според авторите - непрестанни fist fight-ове, безплатен стриптийз от дамите и бързи свалки между двата пола

), както и основната сюжетна линия, бяха пълна мизерия. Един-два от сюжетните twist-ове също не оставят добър вкус в устата. (За малката заемка от Half Life 2, може да си затворя очите.)
Към отрицателните черти мога да добавя и анимациите по време на битките. Не всяка от тях изглежда лошо, имаше и прилични моменти, но поне 1/3 от тях са дървени или представени в някакъв ужасен каданс.
Добре де, ще кажете имаше ли нещо хубаво?
Да, за мен това бяха механичният дизайн и декорите. Mobil Suit-овете, оръжията, мостиците, engine room-ът, безкрайните коридори, корабите, орбиталната станция и безбройните малки и големи техно-джади. Всичко това е замислено, проектирано, нарисувано и анимирано с голям труд и внимание към детайла.
Битките между корабите в космоса също доста ми харесаха.
Voice acting-ът на места беше поносим, а на места отвратителен. Особено лоша комбинация се получаваше по време на бой - отвратителни диалози (нима тогава хората имат време да говорят така

) съчетани с преиграване.
Но пък sound design-ът беше перфектен.
За съжаление Starship Troopers Invasion не беше епичното екшън продължение, което очаквах и което net-журналистите бяха описали.
Не че не е интересно заглавие. Аз определено се зарадвах на голяма част от усилията хвърлени по него, но останалите части са хвърлени в грешна посока, а част от работата по анимациите изглежда претупана (ограничено време и бюджет?).
Гледам че доста японски и китайски студия са се борили с материала, определено се вижда и добре свършена работа.
Дори не съм сигурен японска ли да я водя тази анимация или не.
Понеже е по западен френчайз и сценарий я слагам тук.