Nushinka! Как можеш така да богохулстваш против идола на няколко поколения екшън маниаци!!!
(които изкаха да скочат да бият Братята, когато Matrix: Reloaded не беше more of the same) Това, че ти не намираш нищо хубаво в него може да говори само за личните ти качества!
(честно казано нямам идея за какво трябва да става дума, ама звучи хубаво). Както и да е...
Всъщност аз също не харесах втората Матрица, когато я гледах, защото не разбрах нищо, а и битките не бяха нищо революционно ново. Но след това ми обясниха филма. Гледах го пак. Зацепих половината неща. Обясниха ми го отново. Казаха ми за какво да внимавам. Гледах го за трети път. И останах изумен.
Много хора може би се чудят какво толкова славно има във прословутата virtual cinematography. Дума, която трябваше да определи Втората матрица като култова по свой начин. Мога да ви кажа, че като схванете идеята и ви обяснят къде са точните моменти, в които трябва много да внимавате, за да различите истинското от компютърно генерираното. И ще останете изумени от невероятната прилика между двете и как само със много внимателно взиране ще видите разликата.
Другото хубаво е историята, която наистина внася нова нишка. По този повод не искам тези, които са гледали третата матрица да пускат spoiler-и тука (т.е. да разказват филма), защото аз лично останах със много силно впечатление от втората матрица и вярвам, че историята в третата ще потвърди предположението ми. Но дочух думи, които не потвърдиха твърденията ми и затова се страхувам...
Айде стига съм плямпал... Някой да има филма на дискове с добро качество?