Voltron Legendary Defender S01 01-05 - тъпичко е сериалчето, дори във волтронския контекст, ма картинките са интересни и най-вече дизайните на извънземните кораби, замъци, технологии и т.н.
Някак от 3-та серия почна да ми става интересно, точно защото героите се борят с проблемите без техните mech-ове и без нуждата от типичния super robot crap, но предполагам, че това ще е за кратко...и а силата на принцесата са разумни телепатични мишки...
Voltron Legendary Defender S01 06-11 - бе никак не става по-умно. Дори е особено досадно, в определени моменти, когато се опитват да обяснят някоя глупост или логическа дупка. Все пак имаше и няколко готини момента. Примерно целият 10-ти епизод и епичния сблъсък от 11-ти.
Най-интересна е изглежда загадката около магьосниците и целите им. Същите са абсолютни badass противници.
Другото стандартно радващо са футуристичните технологии. В 11-та серия примерно се вижда гигантски инженерен проект, който обхваща няколко планети.
Та ако не друго за картинките и кютека си струва. Примерно битката с второто кайджу дори беше рядко интересна за този вид сблъсъци, на които не съм фен.
Ръкопашните боеве и космическите престрелки също са добри особено към края.
Накратко - обичайните привлекателни черти на space opera-та.
Историята естествено приключва с clifhanger, оставяйки зрителя в очакване на втори сезон, където героите трябва да се намерят след неочакваната раздяла.
Бройката на епизодите е леко заблуждаваща. Първи е с продължителността на 3 стандартни, затова може да се каже, че сезонът е от стандартни 13 серии.
Между другото чета, че някакви нърдове са открили препратки към Macross/Robotech.
То за Рой Фокер и аз си го помислих, но другите персонажи тотално съм ги пропуснал, въпреки че са доста очевидни камеота.