Хванах се да изгледам нещо, което не харесвам - Justice League.
Както и подозирах - пълен шит и безумие...но неочаквано 1-2 от арковете ми харесаха (с идиотията си

).
Всъщност си струва да се гледа само заради лафовете на Flash и one liner-ите на Batman. Hawkgirl-ката също си я бива в една-две сцени.
Изненадата дойде в продължението на сериала - Justice League Unlimited.
Шоуто е доста преобразено: сериите са по-динамични, кастът доста по-обширен, а тематиката по-разнообразна. Доста ми хареса.
Не че нямаше откровенно тъпи аркове в стил първите сезони и не че баш аркът The Cadmus Prject (с който продуцентите на шоуто се гордеят много), хич не ми хареса. Пък и най-очакваният от мен арк - този със събирането на Black Canary и Grean Arrow беше и най-тъпият

.
Просто покрай тях имаше готини серийки с Flash (най-любим епизод Flash And Substence), Question, Supergirl, Hawkgirl и Grean Arrow.
Връзките с шоуто Batman Beyound също ми харесаха.
Толкова ми харесаха, че ще се опитам да го изгледам и него.
Апропо, в Unlimited Morena Baccarin е гласът на Black Canary, а Nathan Fillion е гласът на Vigilante.
Освен това последния участва в Wonder Woman (като Steve Trevor), а Summer Glau в Superman/Batman: Apocalypse (като Supergirl).
Голяма любов към актьорите от Firefly!
Междувременно изгледах 8-ма и 9-та серия на Young Justice - доста са добри.
Последният арк от Star Wars Clone Wars беше адски як. Фрашкан е с екшън, съспенс, битки на закрито, битки на открито, космически битки и референции към класичеки елементи от оригиналната Star Wars - системата за сигурнот на "Звездата на смъртта", замразяването в карбонит, дружбата между Вейдър и Тарки и пр. и пр. Имам чувството че поне 1/3-та от бюджета на сезона е отишъл в тези 3 серии.
Лошата новина за тези две шоута по CN: следващите серии ще се излъчат чак към средата на Април...може би...информацията е непълна...