не, но просто не мисля, че са гейове:)...за Гакт не знам..не съм запозната с него...и мисля, че някои от тях не горят от желание да го правят..не съм много запозната с известните групи на Япония, но защото някои от тези ,които ме интересуват са били в Орикон..си мисля, че ако това се иска...не е ли нормално това и да се предлага...попринцип така седят нещата с бизнеса....изглежда ми просто, че са решили да се жертват:):)...което много не ми допада...но:) в крайна сметка музиката на някои от групте ми харесва и заради това ги и уважавам и не ми харесва да бъдат наричани вижуал гей:):)...много ги генерализирате..има си готини неща в него....а и има такива, които и да се гримират не приличат на гейове...ама ни най-малко...примерно Хиде...може да е нагримиран...но просто не ми прилича на гей, нито на травестит, нито на жена
не са всички като Гакт:)
всъщност се опитвам да защитя честта на неща, които харесвам и са част от вижуал кея...

..по ми харесват от комерсиалната американска музика...(бе в началото ми трябваше време да свикна с вокалите, но инструменталите ми харесват много)...а някои си ги харесвам точно колкото западните групи си ми харесват..и Кали Гари са ми номер едно в момента...нищо, че не са точно вижуал кей...ма пак са вижуал...и пак ще кажете, че са гейове...макар че те по-приличат на такива на някои живи изпълнения >_>; ма при тях е изродско, не е гейско...ах...все едно...това е загубена кауза:)
п.п.: мисля, че Акио може просто да си копира горния пост:):)