Сайтът на гръцкия магазин е
http://www.cineshop.gr/ , но първо - на гръцки е, и второ - не мога дори да разбера какво е показано точно на него. Оня ден имаше и някаква ценова листа, но тя не беше вярна.
Всъщност магазинът там не е за аниме, а за всякакви филми, и доколкото успяхме да се разберем с човечеца, който продаваше, нямат специализиран магазин, нито в Солун, нито в Атина. Просто в момента имало търсене на такива неща. Не правят и доставки извън страната, жалко.
Не продаваха никаква манга, но не разбрах защо, макар че оня се опита да ми обясни с ужасен акцент - някакви проблеми с някакви лицензи или нещо подобно. А и нямало търсене. Ма то и джунджуриите не бяха кой знае колко многобройни - Блийч, Наруто, Дет Ноут, съвсем малко от Уан Пийс и Драгънбол, още по-малко от Ю-Ги-О и Нана. Това беше.
Иначе имаше плакати, календари, лепенки, онези тестета карти като на Ю-Ги-Ох-то, дето ги продават на една сергия на Славейков... Имаше и фигурки, да, обаче бяха супер дребни и направени от нещо меко и огъващо се. И всичко беше супер скъпо - фигурките почваха от 30 евро, а плакатите и календарите бяха огромни, ма и с огромни цени - от 50 евро нагоре. Имаше и тетрадки, което ме изуми. Такива тетрадки за писане, с някакви геройчета от гореспоменатите фанимета. И те от 30 кинти нагоре, макар че много се колебаех за тетрадка тип "дет ноут", която вървеше с някаъв диск, май със саундтрак...
Най-продаваните неща всъщност бяха: супер много ключодържатели, около 10 евро, както и висулки, те около 20. Значки видях също, падове за мишки... Всъщност с това се върнах от там, защото така и така нямах много пари, а и видях магазина към края на пътешествието:
http://i74.photobucket.com/albums/i244/ ... mage10.jpgДвата пада общо бяха 12-13 евро, двете висулки - 40, ключодържателят - 10. Общо 70 евро.
Както и да е. Идеята ми беше, че най-боклучестите неща - висулки, химикалки, тетрадки, лепенки и т.н. - ще вървят най-много и ще привлекат дори и незнаещи за какво става дума хора. Там поне ставало така. Веселият чичко каза, че фигурките и плакатите почти не се купували - само от "заклети фенове". Календарите също имали известна продажба, а най-много - ключодържателите, въпреки че не видях голям асортимент, защото ги били взимали всякакви хора, дори и само за спомен от Гърция...