пфуууууууууууу са трая и да обяснявам.... после ше ме черпиш кафе или водка
Как мога с тази програма да изрежа определен момент от анимето и да го сложа примерно с определен момент от друго аниме? - тва му се вика маскинг прави се от pan/crop ( тва е малкото правоъгълниче накрая на видео стрийма и като го цъкнеш ти отваря меню, откъдето може да увеличаваш или намаляващ размера на картината, което е перфектно да скриеш субдитри например ), отдолу има едно правоъгълниче, където пише mask, чекваш го и почваш да си изрязваш картината, оттам нататък всичко е експериментация.
Как мога към сцените да добавя ефекти? - първи начин - накрая на видео стрийма има едно зелено хиксче/крисче, цъкаш го и оттам избираш какъв/какви ефекти искаш да сложиш ; втори начин е от самото меню да си отвориш ефектс контрол, де се намират до медиа генераторите и проджект медиата.
Как да заредя аниме (филм) в програмата? - wow wut - ми или от фаил - импорт и си задаваш анимето или там квото искаш или от менюто в експлорер влизаш и оттам си намираш тва дето ти трябва и го мяташ на таймлайна или в тримера.
Как да озвуча определено аmv , което вече съм направил без да чувам за фон самото озвучение на amv-то? - значи отваряш амв-то в тримера оттам го селектваш цялото с двоен клик върху него и с десен бутон после цъкаш и му даваш - select video only, оттам го мяташ на таймлайна и вече е без аудио и си слагаш квото аудио си искаш ; друг вариант е да използваш 2 аудио стрийма като махнеш звука на първият и на вторият сложиш новият звук.
Как след като съм направил amv да го запиша във филмов формат? - отиваш на рендер и оттам му даваш да кажем ави, след което има един прозорец преференс или квото там беше откъдето ти се отваря ново меню, на първият прозорец даваш - бест куалити, а на вторият имаш опция да избираш кодек за рендването, даваш дивекс да кажем на 2000 kbps, insane quality, home theater profile и рендвап.
Как мога да вкарам надписи на фона на самото аниме , което корегирам? - отиваш от менюто на медиа генераторс и оттам.
...
50 лв са !