Да, пръче. Ние непушачите нямаме никакви други теми за разговор и интереси освен забраните за пушенето. Само това си говорим в кръчмите, само за това се събираме с приятелите си. За това пишем по форумите си и блоговете си. За това мислим. С това си правим кефа. Нямаме хобита, нямаме знания, нямаме личност, нямаме нищо.
Ей затва хората пропушват. За да добият личност, да станат куул. Да сдобият теми да си говорят в кръчмата. Да станат завършени индивиди.
Чуваш ли се изобщо кви ги дрънкаш?
За онова със стреса - изобщо не ми излизайте с некви такива глупости. Аз може да си боря стреса като пищя фалцетно в края на работния ден, танцувам около масите в заведението, пеейки Харе-Кришна или пък одимявайки там, където седя, с някаква зловонна арома-терапия простотия. Ти ще желаеш ли да изтърпиш това ми поведение. Ми то ще ми редуцира стреса и ще ме направи по-здрава - що не се съобразяваш?
Не можеш да се съобразяваш с всичко. Има си поведение, което е социопатско - някой може да бори стреса като пребива или убива хора. Ще го търпим ли? Няма. Като си стресиран, намери си отдушник за стреса, който не пречи на останалите, щото никой не е длъжен да ти търпи проявите - всички работим и всички сме стресирани и уморени. В смесено заведение, както казах, простата математика е, че ти си един човек, който излива миризма върху много хора. Следователно, ТИ трябва да направиш нещо. Това, което ще направиш, няма да наруши психическата ти цялост - вервам ако излезеш да пушиш навън, няма да добиеш кой знае колко допълнителен стрес от това. Елементарно усилие изисква - излизала съм навън с пушещи приятели да им правя компания и да им поприказвам за забраната за пушенето, щото няма за какво друго, нали, и да ти кажа не усетих да ме затрудни особено. Не ме заболя изобщо. В по-студено време съм била клинци, но за такъв кратък период от време то по-скоро освежава от жегата в кръчмата и жегата в главата от изпития алкохол. За сметка на това, както казах, аз от дима вътре не мога да избягам по никакъв начин. Иначе, ето, борим се - активността ми във форума по този въпрос е израз на моята борба. Повишавам ауеърнеса у околните пушачи и им показвам колко аргументите им са фул ъф шит и логически неиздържани. Щото няма защитен аргумент тука. Нито един. Това е положението.
За много нещастните тютюнопроизводители, които с пот и кръв от поколения произвеждат тютюн за жълти стотинки, но въпреки потта, кръвта и жълтите стотинки не искат да се преквалифицират, щото от поколения го правели - някак опитвам се да им съчувствам, но не се получава. Ето, сега се напънах почти до наакване - не става.
За великите печалби на държавата от тютюна - някой плз да ми направи сметка колко пари потрошава държавата за лечение на заболели от тютюнопушене хора и да съпостави това с великата печалба от великия акциз. Не мисля, че ще сме особено на зелено след изваждането.