[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4688: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4690: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4691: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4692: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3823)
anime.ludost.net • Виж темата - забрани и други простотии (self-split)

anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 12:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 167 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 2:58 am 
Twisted Angel
Аватар

Ха, имала си късмет болшинството ти приятели да не пушат, ама ГОЛЯМ. М/ду другото до към края на пубертета детската психика е доминираща, а децата се впечатляват от възрастни, околни, стереотипи, филми, реклами. Смятай как съм се опазил от пушенето при 99% от околните пушачи. Помниш ли рекламата на Марлборо, с каубоеца с голямата шапка? Спряха рекламите, ограничиха филмите, сложиха некролози на кутиите с цигари, ефекта какъв е? Между другото нашите некролози за слаба ракия, в други страни слагат снимки от напреднали фази на рак на белия дроб, на устата, на кожата, изпопадали зъби с кървящи венци, увредени зародиши и всякви подобни красоти. Не знам ефекта обаче какъв е.

Както и да е, ти говориш че пушачите са малцинство, защото винаги са били малцинство в твоя опит. Както казах по-горе, който е малцинство - да се съобразява, и това важи и за двете страни. Когато са мнозинство и не искаш да ти димят, казваш им "чао" и си занимаваш, ако пък много държат на твойто височайшо присъствие, ше загасят, не? Смесените заведения са кофа с лайна, съгласен съм, но като ще се забранява пушенето на обществени затворени места, що да няма и "фас кафета", дето да са с по-особени санитарни изисквания, да се допускат само люде над 18 и примерно да си купуват цигарите само от там или някви подобни условия. Дали няма да имат достатъчно клиентела, навита да се изръси повечко, но да си пуши на масата с приятели.

И в крайна сметка защо не се правят нещата с превенцията на пушенето като хората в зародиш? Ми защото тютюнопроизводителите печелят милиарди от тая индустрия, как ще я оставят току-така? Все едно да се произвеждат ефективни лекарства без пристрастяване и странични ефекти, или някой да спре доставянето на портокали за ескимосите. Замисляла ли си се колко хора по земята се изхранват с отглеждането на тютюн и живота им зависи от него?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 3:47 am 
Warrior of Love and Justice
Аватар

Да почнат да отглеждат билки. Или ГМО царевица, памук и картофи. Квото там ги кефне - у Бг могат да се отглеждат сякви неща. Колкото и да са производителите, все са по-малко от болните от най-разни неща поради канцерогени от тютюневия дим. Колкото и да е печалбата, все е по-малко от разходите в световен мащаб по лекуването на разни тежко болни. За фас-кафетата съм за. Това, което ме притеснява е, че поради абсолютно болното отношение към пушенето в Бг и грешното мнение, че пушенето в заведението им прави оборота, ще ги направят всичките такива. И тогава непушачите кво ще правим? Иначе сме болшинство в национален мащаб, само дето не сме толкова нагли и борбени - всичките сме дишали миризмите на 2-мата си напушливи приятеля, щото да сме заедно нали. Интересното става като поискаш и те да се съобразят с теб по някое време. Пушачите в Бг са под 50%, следователно - са малцинство и трябва се съобразяват. Да сте залебезали нещо такова? Аз не щото. Което ми е много странно - чисто логично погледнати, ПУШАЧЪТ може да направи нещо за контрола над дима си, като си го издими навън. Аз не мога да направя НИЩО, за да избегна дима в задимено помещение - кво, да се опитвам да отсявам молекулите във въздуха си с ноздри ли, кво ли? Следователно контролът е в ръцете на пушачът и е комън сенс, дет се вика, той да си го упражнява. Аз съм на неговата милост. Не мога да избягам. Той е ДЛЪЖЕН да ме пази и е ДЛЪЖЕН да си наложи някви морални задължения, след като се е захванал с хоби, което може да замърси въздуха, който всички дишаме. Той има избор в случая, аз - не. Мнозинство съм и съм ограбена от избора си и съм подложена на няква малцинствена диктатура. ВТФ?! Тва е като да ти излеят кофа отрова в язовира, от който всички пием - някъв почти екотероризъм, деба!

В западна Европа и в Америка от години има активна кампания против пушенето и пушачите са по-малко и по-послушни от тези в България. 12-годишен пушач няма да видиш там за всеки случай. Аз мога да ти кажа от живота си тука в Канада и пътуванията си по Европа, че такъв ужас като в Бг не съм виждала НИКЪДЕ. В Канада за почти 2 години откакто съм тук, ми е замирисало на цигари няма и 10 пъти, на улицата. В НИТО ЕДНО ЗАВЕДЕНИЕ, ИЛИ ОБЩЕСТВЕНА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА не се пуши. В блокът, в който живея си има клауза, че е за НЕПУШАЧИ и аз се разписвам всеки път като подписвам лийз, че НЕ пуша и НЯМА да пуша в него. От всичките ми познати тук, а те не са кой знае колко много, но все пак, няма НИТО ЕДИН ПУШАЧ. Нито един. Наскоро излизахме на кръчма с колегите на Александър - повечето са с по 5-6 години по-малки от нас. Нито един от тях не излезе да пуши, щото нито един от тях не пуши.
По Европа съм ходила в Италия, Франция, Германия, Австрия, Финландия, Швейцария, Словения - еми в нито едно кафе или ресторант, които съм посетила, не се пушеше. По улиците пафкаха - е там нека си пафкат. Навън има достатъчно атмосфера да разреди миризмоча, все пак. Та ако и в Бг стане така, ще съм много щастлива. Това е едно от нещата, които най-мразя в страната ни.

Иначе съм съгласна, че прекаляват с психозата около цигарите - не знам как точно броят труповете и как точно определят кой е умрял от фърст или секъндхенд смоукинг, но според мен силно драматизират и преувеличават. Така че не мисля, че цигарите са наистина чак толкова убийствено вредни и за самия пушач и за непушачите около него, колкото ги изкарват. Обаче ВОНЯТ. И не ми трябват научни изследвания и статистики да ми докажат, че ВОНЯТ, носът ми е достатъчен. И да се налага насила тази воня на хора, които не я искат - айде не, а?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 10:41 am 
Лакпром терорист
Аватар

В Германия се пуши по заведенията, може би зависи от щата.

he stole these hearts....

psycho gay rapist werewolf!!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 11:32 am 
Twisted Angel
Аватар

Да отглеждат билки :lol: Не съм по-агроном от теб, но айде пробвай някой дето от 10 поколения отглежда тютюн да го накараш да сади картофи... Тези хора всъщност не печелят, те отнасят къртовския полски и домашен труд, щот тютюна не се бере като ябълки, има си процеси на зреене, ферментация, сушене и т.н. и накрая им го изкупуват на толкова ниски цени, че ако сами свиват цигари и ги продават биха изкарали 20 пъти повече. Тея които печелят са Булгартабак и държавата, щот нали парите от акцизите уж отиват в хазната. Аз пък не мога да се сетя как след като ежедневно прибират милиони (при 2 милиона пушачи и 5 кинта за кутия, при средно пушене половин-една кутия на ден) пицата е малка, няма пари за тва и онова и трябва да се режат осигуровки и кви ли не други работи. Пушачите може да са арогантни за навика си, но са едно от най-стабилните финансови пера на държавата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 2:23 pm 
Аватар

ами айде кажи ми къде е логиката?? Като се изискват толкова много усилия и тея хора на практика се бъхтат като грешни дяволи, що верно не сменят културата с някоя друга? Имаме доста плодородни почви - нека развиваме био земеделие, от него поне пари се вадят. Още си спомням като четох "Тютюн" навремето как през цялото време сякаш нещо лепкаво се изливаше от тая книга....

Българският косплей портал -
AniBG.info - гледай анимета онлайн

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 3:03 pm 
Аватар

Значи и аз съм абсолютно за това да има специални заведения за пушачи и такива за не-. Може би ще е най-добре да са на принципа на кофи-шоповете в Холандия. Много пушачи и аз включително подкрепяме изцяло подобна идея, щот така влизайки някъде ще знаеш какво да очакваш и няма да има препирни с приятелите ти-непушачи. Аз лично винаги се съобразявам когато съм малцинство и не паля на масата. Дори съвсем наскоро бях на вечеря сам с 3 непушачи и след вечерята адски ми се пушеше, питах имат ли нещо против, получих отговор да и това беше - оттук нататък решението си беше мое дали да изляза да пуша навън или не, но когато си малцинство винаги трябва да се съобразиш независимо представител на кои си - това най-малкото е възпитание и уважение към хората с които си. Смесените заведения са просто една смешка... Обаче това е въпрос на законова уредба и не са ти виновни пушачите, че пушат в тях - кат не ти харесва пиши петиции, събирай подписи, оказвай натиск и въобще искай промяна - бори се за правото си да седиш в заведение където не се пуши. Но не може да искаш от пушач да не пуши в заведение където пушенето е разрешено, само защото не ти харесва... Ако влезеш в някой кофи-шоп например и заявиш, че докато твоя светлост огрява заведението с присъствието си не трябва да се пуши трева, щото видиш ли не ти харесва, как мислиш че ще реагират хората? А колкото до комън сенса и здравния въпрос - ми пушача също след тежък ден в работата е седнал да разпусне и да попуши, (цигарите се използват и затова - за намаляване и справяне със стреса) откъде-накъде трябва ти да го нервираш и стресираш изисквайки да не пуши в твое присъствие - и то в заведение където се пуши - ти що не мислиш за неговото здраве, стресът също убива все пак, що вместо да разпусне човек трябва да е подложен на още стрес от нахални непушачи и той да носи последиците от поредната законова неуредица - бакшишите викаха пред парламента и получиха каквото искат, шофьорите също, а само затова че вие, непушачите не можете да се организирате и да отстоите правата си, трябва ние да ви търпим изблиците - откъде-накъде? Бтв ако се организира подписка за разделянето и обособяването на заведенията на такива за пушачи и не-пушачи, то аз съм сигурен, че много от пушачите ще ви подкрепят, ама вие все пак трябва да си я организирате, пушачите нямат причини те да се борят за вашите права... А докато има позволение в едно заведение да се пуши, никой не може да изисква от никого да не го прави - единственото което може да направи е да помоли учтиво, но това също не значи автоматично да се съобразят с него - може да получи отказ и човека който му е отказал, ще е абсолютно в правото си да откаже...

Хммм Еликс, според теб с каква точно култура да сменят хората тютюна? Какво друго може да вирее в Родопите, на над 1000 м надморска височина?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 3:35 pm 
Аватар

на Непушачките някак не ви изнася да прочетете какво съм ви написал най-горе. така важната за вас забрана за пушенето ще бъде въведена - българското управление винаги е тръгвало с разтворени задни бузи напред. само не забравяйте след това да побързате да позлорадствате, защото ще доживеете въвеждането на ненужни забрани относно неща, които харесват и на вас.

както вече казах, и без това съм свел кръчмите до минимум поради горепосочените причини. ако забранят и пушенето, то кисненето на кръчма тотално се обезсмисля - не виждам за какво бих разговарял с група егоистчета, чиято основна тема за разговор в продължение на около една календарна година ще бъде колко е добре, че не се пуши. скука, скука и скука.

съвсем отделен е въпроса за силно завишената вреда от пушенето, подобно на желязото в спанака и мускулите на не безизвестния Попай. това въобще не го обсъждам и нямам намерение да споря по сектантски въпроси - би било все едно да се опитвам да убедя група вегетарианци, че месото не е вредно или евангелисти, че господ няма и Исус-ът им е разработка с тълпата за целева група.

@Мезе: вентилация в повечето заведения има, но не се включва. бизнесмените най-обичат да пестят от дреболии. два-три пъти съм попадал в добре продухвано заведение - зима, пълни маси, пуши се яко и като се прибереш не смърдиш. факт е, че това е рядкост, но дори да не беше, непушачите пак щяха да реват колко рака на килограм ще завъдят всеки момент.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 4:53 pm 
Аватар

Ми то вишните се отглеждат до 1500 м. надморска височина, сега няма да седна да ровя още колко полезни растения могат да заменят тютюневите насаждения, ама със сигурност не са 1 и 2.

То всеки е изморен след края на работния ден, ама дай да му скапем съвсем състоянието и накрая да го боли глава, да му се повръща нали и т.н... щото ни мързи да излезем и да си изпушим цигарата пред заведението. При условие, че ти създаваш некомфорт на съседа си в заведението, не мислиш ли, че ти си този, който трябва да направи нещо по въпроса??? Щото ако аз взема да ти блъскам по масата, или да ти крещя в ухото, няма да ти е приятно и ти със сигурност ще негодуваш нали?

Българският косплей портал -
AniBG.info - гледай анимета онлайн

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 5:30 pm 
Аватар

Хаха вишни... Да, и те дават плод всяка година, ама докато новите вишневи насаждения пораснат достатъчно, че да дадат плод, колко години трябва да минат? С какво ще живеят тия хора през това време? А и след като семейството ти е отглеждало N-поколения тютюн, как изведнъж ще се специализира в отглеждането на каквото и да било друго? Да не мислиш, че само се хвърлят някакви семена и всичко останало става от само себе си?
И пак за заведенията... :roll: Ми ти като си изморена що влизаш там, дето знаеш че ще се пуши и от това ще ти е по-зле? Пак се повтаряме - трябва да има заведения за пушачи и такива, в които пушенето е абсолютно забранено - така всеки ще може да седне в това в което иска! Защото и аз по същата логика за некомфорта мога да попитам: а ти защо пък искаш да ми създадеш на мен некомфорт, като ме караш уморен да стоя прав отвън след работа, когато аз искам да седна, да запаля цигара и да пийна бира, а? Пушачите не могат да са уморени (не да ги мързи) и да не искат да стоят прави навън, особено пък ако е и зима - точно когато в заведенията е най-задимено? Пак поватарям - щом в едно заведение е позволено да се пуши, то и ще пушат хората, те затова са влезли, а не пушат отвън! Ти просто не влизай в заведения за пушачи - влизай в тези в които не се пуши! А определено създаването на подобни заведения е крайно наложително - колкото и да е добра вентилацията някъде, има хора на които им става лошо само от миризмата на цигара, не е нужно да вдишват дима, (на мен, като малък точно тъй ми ставаше) - а те също имат право да излезат и да седнат някъде с приятели...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 5:37 pm 
Спор-тистка
Аватар

Хаха, ебаси, егоистът вика "хвани егоиста". Извинявай, пръче, ама като си такъв неегоист, к'во ти пречи да станеш за 3 минути да си изпушиш цигарката навънка?
Идеята да ходиш на кръчма, за да пушиш ми звучи супер безумно. Аз лично ям и пия там. А то реално заведенията трябва да се по-хитроумни - в крайна сметка вместо хората да консумират, консумират цигари - и то в заведенията много повече отколкото биха изпушили нормално.

И който се самозаблуждава, че цигарите успокояват, евалата. Цигарите успокояват наркоманията и нищо повече.

В кое заведение не се пуши? Бас ловя, че и след забраната пак ще се пуши. И съм сигурна, че няк'ви прости пушачи ще се злобят и ще агресират като в Турция.

散って行く風とともに memories

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 5:49 pm 
Аватар

Society can and does execute its own mandates: and if it issues wrong mandates instead of right, or any mandates at all in things with which it ought not to meddle, it practises a social tyranny more formidable than many kinds of political oppression, since, though not usually upheld by such extreme penalties, it leaves fewer means of escape, penetrating much more deeply into the details of life, and enslaving the soul itself. Protection, therefore, against the tyranny of the magistrate is not enough: there needs protection also against the tyranny of the prevailing opinion and feeling; against the tendency of society to impose, by other means than civil penalties, its own ideas and practices as rules of conduct on those who dissent from them; to fetter the development, and, if possible, prevent the formation, of any individuality not in harmony with its ways, and compel all characters to fashion themselves upon the model of its own. There is a limit to the legitimate interference of collective opinion with individual independence: and to find that limit, and maintain it against encroachment, is as indispensable to a good condition of human affairs, as protection against political despotism. (p. 9)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 6:15 pm 
Аватар

Последна промяна magnitar на Сря Апр 07, 2010 6:38 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 6:23 pm 
Twisted Angel
Аватар

После се оправдавайте че не сте непушачески фанатици :lol:
М/ду другото знаете ли че след спирането на Кремиковци радиационния фон в София спадна с една десета микроСиверта?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 6:25 pm 
Warrior of Love and Justice
Аватар

Да, пръче. Ние непушачите нямаме никакви други теми за разговор и интереси освен забраните за пушенето. Само това си говорим в кръчмите, само за това се събираме с приятелите си. За това пишем по форумите си и блоговете си. За това мислим. С това си правим кефа. Нямаме хобита, нямаме знания, нямаме личност, нямаме нищо.
Ей затва хората пропушват. За да добият личност, да станат куул. Да сдобият теми да си говорят в кръчмата. Да станат завършени индивиди.
Чуваш ли се изобщо кви ги дрънкаш?

За онова със стреса - изобщо не ми излизайте с некви такива глупости. Аз може да си боря стреса като пищя фалцетно в края на работния ден, танцувам около масите в заведението, пеейки Харе-Кришна или пък одимявайки там, където седя, с някаква зловонна арома-терапия простотия. Ти ще желаеш ли да изтърпиш това ми поведение. Ми то ще ми редуцира стреса и ще ме направи по-здрава - що не се съобразяваш?
Не можеш да се съобразяваш с всичко. Има си поведение, което е социопатско - някой може да бори стреса като пребива или убива хора. Ще го търпим ли? Няма. Като си стресиран, намери си отдушник за стреса, който не пречи на останалите, щото никой не е длъжен да ти търпи проявите - всички работим и всички сме стресирани и уморени. В смесено заведение, както казах, простата математика е, че ти си един човек, който излива миризма върху много хора. Следователно, ТИ трябва да направиш нещо. Това, което ще направиш, няма да наруши психическата ти цялост - вервам ако излезеш да пушиш навън, няма да добиеш кой знае колко допълнителен стрес от това. Елементарно усилие изисква - излизала съм навън с пушещи приятели да им правя компания и да им поприказвам за забраната за пушенето, щото няма за какво друго, нали, и да ти кажа не усетих да ме затрудни особено. Не ме заболя изобщо. В по-студено време съм била клинци, но за такъв кратък период от време то по-скоро освежава от жегата в кръчмата и жегата в главата от изпития алкохол. За сметка на това, както казах, аз от дима вътре не мога да избягам по никакъв начин. Иначе, ето, борим се - активността ми във форума по този въпрос е израз на моята борба. Повишавам ауеърнеса у околните пушачи и им показвам колко аргументите им са фул ъф шит и логически неиздържани. Щото няма защитен аргумент тука. Нито един. Това е положението.

За много нещастните тютюнопроизводители, които с пот и кръв от поколения произвеждат тютюн за жълти стотинки, но въпреки потта, кръвта и жълтите стотинки не искат да се преквалифицират, щото от поколения го правели - някак опитвам се да им съчувствам, но не се получава. Ето, сега се напънах почти до наакване - не става. :|

За великите печалби на държавата от тютюна - някой плз да ми направи сметка колко пари потрошава държавата за лечение на заболели от тютюнопушене хора и да съпостави това с великата печалба от великия акциз. Не мисля, че ще сме особено на зелено след изваждането.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 07, 2010 6:58 pm 
Аватар

Ма никой не казва, че не искат да се преквалифицират - само че за това са нужни субсидии, за да могат да живеят тия хора докато се научат да си изкарват прехраната с други култури. А тези субсидии зависят от същите дебили, които измислиха смесените заведения. Според теб какви са шансовете да ги получат? Много е лесно да говориш, ама защо ти не зарежеш всичко, което си постигнала до момента и не отидеш ти да отглеждаш био-култури, а?
Кой определя кое е социопатско поведение? Законът, нали? Позволява ли законът да се пуши в заведенията - да - значи не е социопатско, или поне не е, докато не се промени този закон.
А за това чии аргументи са фул шит - ще ти кажа, че няма по-фул шит аргументи от тия, дето започват с "аре у лево", "длъжни са да се съобразяват с мен" и "ако не правят каквото искам, ще почна да вдигам скандали" лол
Ти не виждаш в нашите аргументи смисъл, а аз не виждам при теб аргументи - виждам едно глезено момиченце, което е свикнало, че най-силния и логичен аргумент е да тропа с крак и да вика: "Няма пък, ще стане както аз искам!" Когато порастнеш малко и разбереш истинското значение на аргументите в една дискусия и защо обиди и квалификации нямат място в подобна, защото не убеждават отсрещната страна, а само я карат да те съжалява, тогава може би ще успееш да убедиш някого в твоята гледна точка.
Бтв, ти сега си в Канада, тъй ли? Е, ако не си взела още гражданство тичай да си го искаш, защото вече си усвоила идеално най-идиотските им черти, и с гордост можеш да се наречеш жител на Северна Америка!

Последна промяна magnitar на Сря Апр 07, 2010 7:14 pm, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 167 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]