силвенце, обич моя ненагледна, ти добре си преписал цитата от уикипедиа, и е ок че на мен не ми вярваш, ама вярвай на доказани източници поне. обаче да беше ПОМИСЛИЛ над цитата, а? "...трайно отклонение от нормалната жизнена дейност на организма..."... нормална жизнена дейност.... с други думи нарушаване на метаболитни процеси, аномалии в сетивни, двигателни и регулаторни функции и процеси и прочее... факта че някои болести се преодоляват само благодарение на имунитета не значи че не са болести. грипът примерно ето ти цитат : 1918-1919 г. - най-голямата документирана в историята пандемия - т. нар. Испански грип. Обхваща целия свят и за по-малко от две години от грип и последвалите типични за него усложнения загиват между 20 и 40 милиона души - няколко пъти повече отколкото по време на бойните действия през І-та световна война (1914-1918 г.). ето и изтояника - .... та, траен е ефекта, а болестите които се преодоляват само заради имунитета отминават бавно, често стават хронични или спастични, или и двете... обаче медицината не е в центъра на тоя разговор, нали!
да казваш че Фройд е адекватен днес, е като да смяташ лекуването с пиявици е адекватно. вече се обосновах, но явно си го пропуснал. и да, не е адекватен защото хората не са същите. може би ти се иска да вярваш че са, защото ти никак не си отлепил от ония времена, обаче ти си прецедент, не обиждай останалите като ги сравняваш със себе си. няма толкова спрял човек като теб... щото жените вече не са домакини. дори феминистки не са. вече могат да гласуват. могат да ходят и на работа... културата е друга. сега гершуин е класика а не съвремие. да не говорим за рок, джаз, фънк, пънк, поп, реге, р&б, хип-хоп и тежък рап, метъл, транс, техно, амбиент и чил аут тенденциите само в музиката. да ти разкажа ли какви са тенденциите в другите изкуства? а да споменавам ли че киното вече не е глухонямо? и че медиите не се свеждат до ежемесечно списвани вестници? да ти обяснявам ли как това влияе на хората? а да говорим ли за динамиката на живота? хората били същите... по жремето на Фройд мъжа е губел девствеността си средно на 20-23, а жените - по-късно... не е имало предбрачен секс, поне не "морално" неосъждан... сега момченцата си губят девствеността средно на 14, момиченцата - 12-13... кое му е същото? че тогава момченцата са си мечтали само бащите им да им намерят не просто богата жена, но ако може и красива, а сега си мечтаят да не се разболеят от спин?
що се отнася до животните, те нямат съзнание. имат една форма на "протосъзнание" ако термина е уместен, която представлява всъщност купчина неосмисляни и нерегулирани реакции и рефлекси, грижливо преплетени в инстински като този за самосъхранение и продължаване на рода. основата разлика между улично куче и човек в сексуално отношение се свежда единствено до това че при хората сексът не е функция на инстинкти, което следва от факта че няма периодичност на размножителни периоди а за сметка на това има целогодишна фертилност на полово-зрелите индивиди. както и от факта че възприятието и въздействието на феромони е сведено до изключения с характер десет на милион, примерно. което трябва да си разбрал от личен опит, ако си се излъгал да си купиш парфюм с феромони. съдейки по нуждите ти и коефициента на полезно действие на сивото ти вещество (сиво ли е наистина, все още ми лъха на кафяво?), не бих се учудил ако си си взел флаконче...
питаш кое право ми е нарушено? ми правото ми да бъда различен, без умствено ощетени индивиди като тебе да ме съдят, обиждат и квалифицират. нека сме ясни - ти нямаш право на подобно отношение към никого в тоя свят освен към себе си. обаче не спираш да повтаряш като скапана латерна на италиянски чикиджия все едно и също - "парадиране", "ненормално", "болест"... нито си карнавален артист че да те приемам като авторитет в парадирането, нито си общественик, естествоизпитател или естество-изследовател за да ми говориш какво е нормално, нито си лекар за да ми говориш за болести... отричаш ми правото на пълноценен живот като изискваш да не показвам различната си сексуалност. това е като да накараш негър да се боядиса бял за да не му личи че е негър (и тва ако го повторя ше ми е за пръв път!) искаш да не държа мъжа си за ръката на улицата щото било парадиране. а ако ти държиш жена си (опазил бог жените от подобна грешка!) за ръката на улицата тва не е парадиране на хетеросексуалност, а? е да ти имам двойния стандарт...
проблемите на тебе са ти няколко и ми писна да ти намеквам кви са, та за тва ше споделя директно, дано си направиш верния извод. първия проблем ти е в омразата. в следствие на безумно многото си, и все обосновани комплекси, си се намразил до полудяване. лошото е че си инатлив като магаре и вместо да се предадеш и да промениш не-доброто в добро, ти си се запунал да докажеш че проблема не е в тебе а в света около теб. изпитваш подтискаща нужда да си прав, да те смятат за авторитет, да се съобразяват с теб. за това вървиш след хората и им обясняваш колко са криви, а ако успеят да докажат че не са, започваш да извърташ просто за да си отгоре. за да запазиш и малкото останало ти его. в противен случай ще е като да признаеш че си боклука който дефакто си.е аз не съм виновен че си на дъното и това не е причина да злобееш срещу всеки, с една идея или повече над теб. казано на достъпен за тебе език - опитваш се да летиш а после света е виновен че падаш и боли. е, проблема е че нямаш крила, Силве, вината не е твоя ама не е и на другите. шанс, някои просто сте родени да бъдете пълнеж... като скапан епизод в Наруто...
втория ти проблем е в лицемерието. в това че за теб 2+2=4 само и единствено ако е в твоя полза. в противен случай започваш да доказваш как 2 не е 2 а дефакто е 3, как равенство от тоя вид е ненормално и само болни хора могат да мислят иначе... като лисицата в баснята на Езоп, която приела гроздето за кисело, защото не могла да го достигне. е тя поне е лъгала само себе си, и не е обяснявала на мечката че гроздето е кисело, щото мечката е можела да го достигне и е пробвала.
най-страшния ти проблем е че си безпросветен и неспособен на елементарни умствени действия. като не знаеш - да беше опитал да научиш. като не можеш да мислиш извън собственото си осакатено его, поне да беше прочел какво мислят другите хора с други гледни точки (не визирам собствената ми гледна точка), ей-така, най-малкото за да си огледал проблема от всички страни... тъп, упорит, лицемерен... и грозен... в други обстоятелства бих те съжалявал....
P.S. наистина благодаря че те има! нямаш представа какс е отразява на собственото ми его твоето съществуване... сега не ми се налага да се доказвам, за да се харесвам. ти си достатъчен пример за това колко ниско можех да съм. You make my life complete!
_________________ Anata no ketsu wa kusa da oyobi ore wa shibakariki da. --------------------------------------------- Приятелите са свине!
|