хем си викам да не се намесвам ама не устоях.
Познавам хора,дето искаха да учат в НБУ,ама не могат да си го позволят.
Такива,дето бачкат за по 400-500 кинта на месец, които имат да покриват разходи и които посмъртно не могат да съберат 2500~ кинта на година за такса :") Смятали сме го.
Определено има хора които не могат да си го позволят тва НБУ.
Лекарите не взимат чак толкова кинти, особено ако си нямат частни кабинетчета. Не всяко лекарче се е уредило.
А иначе за мен лично СУ си е най-добре,щото има специалностите които искам. В НБУ ме приеха на първо класиране, с доста добър резултат, точно Психология,обаче реших да чакам класиранията изобщо в СУ докато ми излезнат резултатите. Просто ми се учеше, а НБУ не ме предразполага към учене. Освен това е на пичка си лелина и на всичкото отгоре хората, които познавам и учат там, тва което са ми разказвали...ами не искам да уча в такава среда и по такъв начин. То аз мога и иначе да ходя на лекции и да слушам ако искам и да си чета от библиотеките. Просто мнението ми за НБУ е за място,където даваш кинти и ако искаш може да не си мръднеш гъза дет се вика,ама да си получиш дипломата. Така че за мен НБУ беше последна резерва, даже след УНСС,а аз хич не исках чак толкова икономика.
Вярно че в НБУ са добрите даскали.Ама например за база и прочие - имат кинти,направили са си стаите яки.Ама че и моят факултет в СУ си е слънце! Честно казано не знам много много как стоят нещата, все пак съм първи семестър ....
Якото на СУ е,че няма заверки ( освен в Биологическия факултет.И Юридическия факултет и то там отделни специалности доколкото знам),и като цяло само на Упражненията някои искат да се присъства, така че разполагаш с времето си.
А,в НБУ Актьорското ви е под всякаква критика :") Една приятелка се рехвърли от НАТФИЗ в НБУ тая година, просто положението е плачевно по думите й.
За УНСС ми се вижда много баламска работата - програмата им е най-голямата шитня която съм виждала евър. Супер тъпа е.Тия хора ти имат времето за нищо. Не знам с ученето как са, сигурно все пак като икономически университет трябва да са добри.Иначе са ми преподавали хора от УНСС и ми харесаха....

Ама ако искаш да учиш и да работиш с програма като в УНСС това няма как да стане,освен като не ходиш на лекции :") Макар че там пък можеш и да не ходиш доколкото знам.
За ТУ и УАСГ не знам също как е.Аз с точните науки така или иначе не се набутвах.... много зор тая математика. Макар че имам познати там и си учат. Един приятел учи Топлотехника в ТУ и си го учи стабилно. Поне той си учи де- поне аз такива впечатления имам... над други хора нямам поглед особено :")
Във ВТУ знам че специалностите като цяло им са слабички, освен Пътното строителство ( което е еквивалент на Транспортното строителство в УАСГ мисля,или е пътно в УАСГ,транспортно във ВТУ...все е тая ), което е на доста добро ниво.
А Лесото е супер яко! Не знам как се учи там,не знам как стоят нещата реално. Една приятелка я приеха миналата година, та като я виждах тогава обясняваше че й харесва, ама по-подробно не сме си приказвали. Само че има специалности които мене лично много ме кефят :")