Значи когато тази тема се разгорещи наскоро по новините, казаха за опити с мишки, които са били хранени с ГМО храна и как много бързо след това се разболявали. Ето го 1вият негативен резултат. После една доктора, занимаваща се с изследвания на рандом селектирани храни от пазарната кошница на българина каза, че по принцип са разрешени до 2% съдържание на ГМО нагоре не може, защото "проектираното" ДНК на храните няккак си се свързва с това на човека, погълнал ги и води до промени вДНК-то!!! Това е много сериозно.
В днешно време, ще ме прощавате, ама аз НИКАКВО доверие нямам на етикетите на хранителните подукти. Ето един прост пример. Отвам аз лятото във Фантастико, намиращо се в Младост4 и искам да си купя сладолед. Грабвам някакъв български не съм сигурна вече за марката, но май беше нещо от рода на ФЕНИКС, но може и да греша. На него е лепната едно етикетче, върху капачката, на което пише "БЕЗ РАЗТИТЕЛНИ МАЗНИНИ". Викам си брех, че яко и го завъртам да погледна етикета, лепнат на самата кофичка от страни. На него с почуда забелязвам някава черна линия, задраскала нещо @.@ Взимам друга кофичка и понеже задрасканото беше с химикал, на другата кофичка ясно си личеше надписа от долу, който беше "разтителни мазнини еди си колко %"...Е как може сега ви питам аз такова безобразие?! Няма да обсъждам в какво състояни са пресните продукти като зелнчуци и плодове, защото положението е трагично! Знам, че истински домати мога да ям само ляото на село при баба и се радвам, че имам такава възможност.
В Германия вече общините дават парцели обработваема земя под наем на граждани, които си отглеждат зеленчуци след работния ден. Да не говоря и колко са на почит БИО-продуктите там. Има ги почти във всички големи вериги хранителни магазини, както и в обособени специализирани такива. Малко по-скъпи са, но малко! Тук не знам къде има БИО-магазин, но предполагам, че ще е доста скъпо :/
Ако се навиете за протест пред парламнта, аз съм ЗА!

Но тук хората са прекалено слабохарактерни и липсва ясно самосъзнание за отстояване на правата. И все пак си мисля, че дори и малка групичка да започне систематично да се оплаква от каквото и да било (защото топиците са многобройни), биха привлекли повече хора все някога @.@ Трябва поне младите да се научат, че трябва да се оплакват! Ама...за жалост повечето са много развалени, захранение само с чалга и тъпизми и нищо друго не ги вълнува...божеее почнах да говоря като баба ~.~ Ще ме прощавате за което, но годините си казват думата

Та в крайна сметка съм ПРОТИВ! Дори и да не достига на населението, по-добре както природата реши, а не както му дойде на човека!