Silver-е,
Не ти е правилен подхода - ти си решил да си част от един социален кръг - в случая аниме средите - не виждам кое точно ти дава правото да критикуваш индивидуалността на когото и да било от хората в тази среда, ако не ти харесва средата, махни се от нея, не обяснявай какви са недостатъците на другите хора без въобще да хвърлиш поглед към себе си. Бъди сигурен, че ще се намери все някой, който да те смята за също толкова неугледен, колкото ти възприемаш Акио или Нилион или който и да било.
В крайна сметка или си част от аниме средите или не си - изборът е твой, но той не носи само позитивните страни със себе си.
Иначе гледането на аниме неминуемо води до някакъв статус и до етикетиране. В смисъл, гледането на аниме не се счита за най-готиното занимание на света от една голяма част от хората, следователно гледането на аниме може да стане приоритет на всякакви хора, включително гийкове и не виждам нищо лошо в това. Ти можеш да си избираш дали да общуваш с тях или не, както и да си правиш изводи за хората от това, което виждаш, но не смятам, че имаш правото да ги заклеймяваш публично.
И смятам, че е много тъпо да раздаваш морални оценки за хората, те са такива, каквито им харесва/могат да са на конкретния етап.
И значи да ти преведа как аз разбирам какво си написал:
Аз съм голям капацитет, който може да обясни на всеки как да се държи и какъв да е, защото аз съм много по-готин от 99% от хората, с които движа в едно общество. Те са тъпаци, пък аз съм много умен и много реализиран, защото съм с няколко години по-голям от тях и (най-вероятно) ходя на работа и съм се погрижил сериозно за живота си. А и много спортувам за разлика от всички аниме фенове, които само си стоят на гъза и гледат аниме.
Честно казано аз не бих могла да различа с какво си по-елитен от Акио например или от Манцикерт (или там както се изписва). А и ако наистина беше по-елитен, има много начини да го демонстрираш, вместо да критикуваш избора им на дрехи, грим и т.н.
Между другото и другите, които сте едни невероятно неповторими в тая тема не ме кефите. Я слезте на земята, ок?
_________________ 今でも会いたいよ、愛しくさせるよ 今でも聞こえて来るよ あの love song こぼれる涙は 花びらのよう 散って行く風とともに memories
|