Oк мен някак си не ми дреме много много, кой от каква раса е, (за религията малко ми дреме, щото аз по принцип мразя всякаква религия, а мюсюлманите са ултра религиозни за настоящия век, но както и да е) обаче това мнение по някакъв начин успя в мен да надигне еба си огромната кофа от етническа агресия и нетолерантност. Искат тоя човек да го видя и да го нашамаря с юмруци и крака, само ей така на общи основания, без дори да му обяснявам защо, а да има да си се чуди.
(Мнение от същата тема в която писах и в dnes.bg):
От: Ружди Мустафа
Тези гербери ли са, карамфили ли са, са толкова смешни. Единствената им цел е да попаднат във властта. Само че във властта човек е подложен на много изкушения, и са много малко хората като г-н Доган, които устояват на съблазните и работят не за себе си, а за благото на Отечеството. Ако по някаква случайност Бойко Борисов попадне във властта, съм сигурен че приятелката тутакси ще се сдобие с нова банка, хотели по морете, дял от мобилен оператор и пр. Вижте го как кметува в София, старите злоупотреби от времето на Софиянски процъфтяват и при Бойко. Дано някога г-н Доган намери време и състави план как ДПС да поеме управлението на София, че да имаме за столица един град с приветливо лице, столица на държава от ЕС. А за тези шегички, че г-н Доган е родител и настойник на правителството, какво да кажа, и бойковите хора виждат значи кой е двигателят на правителството, кой е големият политик на майка България. Г-н Доган вече е начертал стратегия за следващия мандат 2009-2013 и герберчетата пак ще кретат в опозиция. Кучетата си лаят, керванът си върви.
Някой явно много харесва вкуса на рязаният шпек на г-н Доган.
Edit: за Северин.
Тия другари с 45те години са имали генерално грешна представа за света и живота, за справка Съветския Съюз (а чакай то го няма). Комунизма е няква абсолютна ексцесия не подлежаща на обяснение. Строили са се градове на по 100 километра от всякви водоизточници и са се снъбдявали абсолютно всеки ден с водоноски, имало е проект за крастоска на прасе и стоножка... (като резултат от това, че доктори по всяки науки са ставали, най-изразените партийни дейци, а не най-изразените учени).
До толкова до колкото едно правителство позволява пазарна икономика (да не казваме капитализъм, че някой ще се разпищи, че е много грубо и виждате ли и тогава е имало еба си масата нещастни работници в америка) и не и пречи, като сере отгоре еба ти огромните лайна. Мисля, че българите са достатъчно способни да се оправят и сами. Ама като средата в която се развиваш се мени под краката ти непрекъснато без това дори да е гарантирано промяна за добро и става много hardcore. Нови правителства, нови закони, нови данъци, нови правила на играта + повечето от тия правила в началото са направени предимно така, че да може някое правителствено ведомство да си нахрани чиновниците... Всичко качествено на тоя свят се е получило на принципа на пробата и грешката и еволюцията, чрез предварително планиране да се управлява нещо толкова мащабно като държава е невъзможно (няма такива капацитети просто, или се разждат по един на хилядолетие, като последния се е казвал Симеон и е бил преди има няма 1000 години). 4 години за една държава са като 1 месец за един човек. Ти на края на тоя един месец тамън, ще си се адаптирал към новата си работа, ще знаеш кое как и защо, ще си пообъркал разни неща, ще си ги пооправил, ще си си изградил целия жизнен цикъл, ако щеш към нея (ставане, лягане, излизане, ала бала) и съответно продуктивността ти(ако имаш поне малко желание наистина да вършиш нещо) ще започне да се дига стремглаво нагоре по скалата и бам бият ти шута и слагат чистак нов човек, който почва от 0. Ся ако продължим образно да говорим ти си му оставил вярно там някви документи, посвършил си все пак за тоя един месец няква работа, ама той докато разбере кво се случва и направи нещо реално, бам и на него му бият шута...
_________________ Животът е един постоянен опит да се раздели десет на три.
|