Абе аре у лево тия с дима миризливци! Те са малцинството в България - те ще се съобразяват. Тва цигарите са като пръднята - лоша миризма, признак на лоша хигиена. Да ги питам ще им е кеф ли на пушачите на масата да им пръдне някой или до тях да седне някой дето не се е къпал и прал от седмица. От тая воня не можеш да избягаш - пропива в теб. Бахти, една пръдня ще направи по-малко беля.
Ебе ме мен, че им се пафка. Кат ти се пафка - дигаш си дирника и отиваш да си изпускаш газовете на открито. Няма кво да ми димиш в затвореното помещение около храната. Замърсяваш ми въздуха и смрадта ти е неприятна като високия децибел на чалгата на съседите ти. Ти харесваш ли високия децибел на чалгата на съседите ти? Не го, нали? Защо ми причиняваш нещо подобно тогава, че и по-лошо, щото това ми пречи да дишам, люти ми на очите и оставя миризма и по мен (забележете, че дори не повдигам въпроса за здравословните проблеми тука)? Щото си прост гъз затва и като опре до цигарите изведнъж всичките пушачи стават ебаси самозабравилите се простаци. Затова - категорична забрана за пушене на закрити публични места. Щото наркоманията от добро не разбира и й липсва сяква култура. Това разделение в заведенията нищо не върши. Са ще ми изреве някой пушач, че той не, съобразявал се бил и пушел само навън. Големия квадратен кур братче. Нема такъв филм - всичките сте димили системно на маса сред непушачи, няма кво да ми се правите на невинни.
Тук пушат навън. Отиваш на кръчма и дискотека и се прибираш и от теб не се носи воня, все едно си се въргалял в пепелник. Може да са се нарязали като свине, обаче пак ще си излезат пред заведението да запалят цигара. Заведението не губи нищо - народът продължава да се тълпи да си пие бирата, да гризе чикън уингс и да си гледа хокея с аверчетата. Елементарна култура и елементарни човешки обноски са това. Навън на открито са ме питали хора, при това някви оръфляци, дали могат да запалят цигара докато си чакаме рейса. Или пък са заставали така, че дима им да не стига до мен. Това в България - къде? Кога? За 26 години не ми се случи, за вас не знам. За сметка на това се случиха редица мащабни скандали със суперинтелигентните ми приятели (при това добри и близки приятели), когато се повдигнеше подобна тема някъде. Изведнъж се оказваше, че цигарите са по-важни от нас и че ние, видите ли, трябва да им търпим миризмата и порока, иначе се обиждат. Потискали сме ги били. Сиктир батенце - двама човека осмърдявате компания от 20! У лево, както казах!
Тук на пушачите не се гледа с добро око. Кат те смятат за убитак, а не за бахти му и якия пич когато пушиш, познайте дали им пропушват децата на по 12-13 годишна възраст. Те и да искат хлапетата не могат да си купят цигарите, щото за тях им искат АйДи. Ми аре и у нас бе! На мен ми писна от димящи вонещици в тая страна - навсякъде са и не мож им ограничи миризмите. Нали е ейр борн. Еби му майката и наглото малцинство, заклевам се! Не е истина колко ми е писнало вече от тоя изциклизирал скандал, дето без крути мерки законови ще се реши някой друг път. Отдавна съм се отказала да очаквам възпитание и комън сенс някъв от пушачите - вече съм на път да почна да вдигам скандали всеки път като седнем да ядем някъде. Добре, че болшинството ми приятели не пушат все пак.
_________________ And that, is without a doubt, that. ,
|