Аз пък съм сигурен че училището и умът нямат нищо общо по между си . Дори там основно затъпявам , но както и да е .
Тъй като в тази тема се говори усилено за интелект , без никой да е дал ясна дефиниция за това явление ( както и за красота , но там нещата са някак по-ясни , най-малкото инстинктивно знаем кое ни върши работа и кое не

) аз ще кажа това което мисля по въпроса :
Първо за общата култира която по моему ( е това как се пише ... ) е неделима част от интелекта .
Това са онези безброй много неща които помним от тук таме. Общата култура за разлика от конкретните знания не се научава , а се придобива с течение на времето и е мноого по дълготрайна . Пример : Знание е това което съм научил днес в час по биология и вече не помня ( ето вижте колко струва знанието , ако не се ползва по предназначение изчезва за секунди ) (ок това е малко преувеличено)
Обща култура е факта , че знам поетапно как протича менструалния цикъл на една жена и това никога не съм го учил за да го знам , а просто съм го прочел в някъв сайт преди година две .
Интелекта от своя страна е умението да съобразим кога дадена част от общата култура може да ни бъде полезна и да я вмъкнем по начин който да не се натрапва , а да изглежда като нещо напълно нормално и естествено за нас все едно сме се родили с това на езика .
Желания ефект е всички около нас които имат капацитета да асимилират казаното да си помислят " Ебаси пича майна " .
И това е проява на интелекта само при едната комуникация .
Иначе човек освен фрази , факти , etc. може да запаметява и действия резултати от действия и тем подобни и също да ги ползва по предназначение .
В общи линий интелекта е това което ни служи да разбираме околната информационна и физическа среда и да взаимодействаме с нея по начина който най ни изнася . ( Взаимодействаме може да се замени с експлоатираме

)
Като и при двата пола има начин липсата на достатъчно интелект да бъде компенсирана . В единия случай се изразява в обиколката на бицепса , а в другия тази на бюста ( оставям вие да се сетите кой случай кой е ) Ако даден екземпляр от съответния пол страда от липса както на интелект така и на неговия ( пък може и да е с пълен член , но тая част от правописа така и не я разбрах ) заместител :
" Еми сорка майна прецакан(а) си ) " .
~edit~ Забравих да спомена , че ако мъж притежава както интелект така и физизческа сила това за нищо не му се брои поради факта че живеем в " циливизовано общество " ( Всъщност лошото е че " уж " не се смята пък влиза в употреба много по-често от колкото би трябвало да става в " циливизованото общество " което го отрича ) , докато ако жената е умна и красива ( ахахах yeah right ) има бонус social skills x2 Щото featureите и се комбинират и силата им се се удвоява .
Говорете за fearplay

ако аз си ползвам превъзходсвтото в грубата сила спрямо една жена ще ме съдят , а тя като ме разиграва с късата си поличка никой нищо не и казва <-- Double Standart . ~edit~
Няма да говоря за хора способни да изчисляват на ум неща които ми причиняват главобол само като ги погледна , защото всички знаем че те са паднали от марс . Ако говорим сериозно това си е чиста проба дарба и не може да бъде придобито , затова и си има съответното название " Гений " .
Аз за съжаление дарби нямам никакви и затова си седя и дрънкам глупости в форума , вместо да си гледам живота както правят онези хора които ние тук категоризираме като " тъпи п*тки и прости чалгари " .