anime.ludost.net https://anime.ludost.net/forum/ |
|
Японска кухня https://anime.ludost.net/forum/viewtopic.php?f=49&t=31 |
Страница 1 от 5 |
Автор: | yolk [ Нед Май 11, 2003 3:07 am ] |
Заглавие: | Японска кухня |
Ð?ека това бъде мÑ?Ñ?тото за обмен на кулинарни умениÑ? и неумениÑ?. Жалко, че в БългариÑ? има толкова малко Ñ?понÑ?ки реÑ?торанти (в СофиÑ? знам Ñ?амо за един и не работеше в неделÑ?...). Тази вечер за пръв път Ñ?и Ñ?готвих Ñ?понÑ?ка манджичка, Ñ?тана много вкуÑ?но. Ето и рецептата за: =Киноко но таманеги = (Пълнен лук Ñ?ÑŠÑ? Ñ?оÑ?) Продукти: 4 Ñ?редно големи глави лук, 250 г Ñ?млÑ?но Ñ?винÑ?ко меÑ?о, 1 Ñ?йце, 100 г преÑ?ни гъби, 1 Ñ?упена лъжица раÑ?тително маÑ?ло, 2 чаени лъжички Ñ?оев Ñ?оÑ?, 2 чаени лъжички Ñ?аке (бÑ?ло вино), нишеÑ?те. За Ñ?оÑ?а: 2 чаени чаши бульон, 2 Ñ?упени лъжици Ñ?оев Ñ?оÑ?, 1 Ñ?упена лъжица захар, 2 чаени лъжички нишеÑ?те, 150 г тънък зелен фаÑ?ул от конÑ?ерва, Ñ?ол. Лукът Ñ?е почиÑ?тва, отрÑ?зва Ñ?е откъм горната чаÑ?Ñ‚ и Ñ?е издълбава внимателно, така че да оÑ?танат два Ñ?лоÑ?. Издълбаната чаÑ?Ñ‚ Ñ?е нарÑ?зва на Ñ?итно и Ñ?е запържва в мазнината заедно Ñ?ÑŠÑ? Ñ?итно нарÑ?заните гъби. СмеÑ?та Ñ?е добавÑ? към Ñ?млÑ?ното меÑ?о заедно Ñ? разбитото Ñ?йце, Ñ?оевиÑ? Ñ?оÑ? и виното и Ñ?е разбъркват добре. Издълбаните глави лук Ñ?е поръÑ?ват отвътре Ñ? малко нишеÑ?те (и брашно върши работа), напълват Ñ?е Ñ?ÑŠÑ? Ñ?меÑ?та и Ñ?е поръÑ?ват Ñ? нишеÑ?те и отвън. Слагат Ñ?е в дълбок тиган (тенджерка) и Ñ?е заливат Ñ? бульона и Ñ?оевиÑ? Ñ?оÑ?. ДобавÑ?Ñ‚ Ñ?е захарта и Ñ?ол на вкуÑ?. Лукът Ñ?е вари на умерен огън около 30 минути. След това Ñ?е добавÑ? отцедениÑ?Ñ‚ и нарÑ?зан зелен фаÑ?ул и Ñ?е вари още 5 минути. Ð?апълнените глави лук Ñ?е изваждат и Ñ?е Ñ?лагат в чиниÑ? за Ñ?ервиране. Ð’ Ñ?оÑ?а Ñ?е добавÑ? нишеÑ?тето, размито в малко вода, и Ñ?е вари още нÑ?колко минути до Ñ?гъÑ?Ñ‚Ñ?ване. Лукът Ñ?е залива Ñ?ÑŠÑ? Ñ?оÑ?а и Ñ?е поднаÑ?Ñ?. Забележки: Ð?ко ползвате готов бульон внимавайте Ñ?ÑŠÑ? Ñ?олта; ТрÑ?бват ви доÑ?та здрави нерви и нÑ?колко пакета ноÑ?ни кърпички под ръка докато дълбаете лука ![]() |
Автор: | noonedj [ Нед Май 11, 2003 5:43 am ] |
Заглавие: | mnqm |
wij sega du6ice ideqta ti e mnogo hubawa ama ima edin generalen problem. o6te sum waw Varna. Are purwo doda puk togawa mi go sgotwi. 4e aman ot woaiorstwo(da gledam otstrani 4ujdite recepti)Wreme e da se pohapne:) PSaaaaaaaaaaa da da ne zabrawq i TUK te obi4am=) a ma-ha smoderatori "nkoi ne te obi4a"..... |
Автор: | Eliks [ Нед Май 11, 2003 6:52 am ] |
Заглавие: | |
Преди извеÑ?тно време, ровейки Ñ?е из разни Ñ?айтове открих един, Ñ?ъздаден от Ñ?емейÑ?тво руÑ?нак и Ñ?понка. Тук Ñ‚Ñ? Ñ?и е Ñ?ложила и разни интереÑ?ни рецепти, който иÑ?ка може да погледне: http://www.home.ru/japan/kul.htm иначе Ñ?айтчето е Ñ?упер интереÑ?но, проблема е, че много хора не знаÑ?Ñ‚ много добре руÑ?ки.. вÑ?е пак може да му хвърлите едно око: http://www.home.ru/ |
Автор: | otaku [ Нед Май 11, 2003 10:47 am ] |
Заглавие: | |
Ихуууу, Ñ?понÑ?ки манджи! Я да разбъркам из Ñ?айтот да видим .. може би в "Раздели" им е мÑ?Ñ?тото... под форма на Ñ?татии ![]() |
Автор: | otaku [ Нед Май 11, 2003 11:29 am ] |
Заглавие: | |
Добавих "Рецепти" при Ñ?пециалните раздели, но малко трудно Ñ?е Ñ?тига до там. Както и да е, да знаете че ще копирам рецептите и там да ги има подредени нÑ?как. По принцип вÑ?еки може да праща рецепти там (като Ñ?татии за раздел Рецепти), но понеже е малко забутано мÑ?Ñ?тото, нема карам никого наÑ?ила ![]() |
Автор: | yolk [ Нед Май 11, 2003 3:40 pm ] |
Заглавие: | |
Охх а колко ми е куц руÑ?киÑ?... Eliks, като Ñ?готвиш нещо от тоÑ? Ñ?айт Ñ?подели го (не Ñ?амо рецептата) ![]() Ð’ нета намерих нÑ?колко на rozali.com или нещо подобно, но нещо не ми хареÑ?аха пък и беше фраш Ñ? банери... МоÑ? източник е една тъъничка книжка и ще пиша за нещата Ñ?лед като ги опитам ![]() |
Автор: | elfine [ Чет Май 15, 2003 8:07 pm ] |
Заглавие: | e tova ne e qponsko a kitaisko ama nali e mandja |
Eto recepta za kitaiski oriz sus zelenchuci i sos: Oriz po kitaiski sus sos: Produkti: 150g. oriz (po-dobre da e blanshiran);250g. presni gubi; 2-3morkova; 1-2 cherveni chushki; 2 iaica; maznina Za sosa: soev sos; 2-3 lujici med; ketchup (po vusmojnost da e liut); ocet; 2-3 skilitki chesun. Oriza se svarqva(da ne e prevaren) i suvsem leko se zapurjva, a zelenchucite se izpurjvat po otdelno v mazninata a qicata se rzbivat i se izpurjvat sled kato vsichko e gotovo zelenchucite i qicata se privavqt kum oriza i vsichko hubavo se razburkva . Chesunut se schukva i kum nego se pribavqt 150g ot ketchupa , meda,soeviq sos i oceta( na vkus) i se razbiva mnogo dobre do poluchavane na gladka smes . Tova e da vi e sladko! ![]() ![]() |
Автор: | Eliks [ Пон Май 26, 2003 1:24 pm ] |
Заглавие: | ~_~ |
Автор: | Atmos_Fear [ Вто Май 27, 2003 11:12 am ] |
Заглавие: | |
Автор: | Eliks [ Вто Май 27, 2003 12:36 pm ] |
Заглавие: | |
*_* ами аз Ñ?ъм по организациÑ?та, нÑ?маш проблеми ![]() Ñ?амо ми кажете кога евентуално иÑ?кате да го направим ![]() Ð?али знаете, Ñ?ега изпити, това онова.... |
Автор: | Nushinka [ Вто Май 27, 2003 5:28 pm ] |
Заглавие: | |
Автор: | Atmos_Fear [ Съб Май 31, 2003 9:42 am ] |
Заглавие: | |
Автор: | Atmos_Fear [ Вто Юни 03, 2003 12:58 pm ] |
Заглавие: | |
Автор: | Nushinka [ Вто Юни 03, 2003 5:23 pm ] |
Заглавие: | |
Автор: | binis [ Вто Юни 03, 2003 5:24 pm ] |
Заглавие: | |
Страница 1 от 5 | Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |