Амелия, добра статия за Гурен-Лаган-а, но се съмнявам, че някой ще се зариби по това аниме...просто повечето хора са "естети" и не биха приели такъв "грозен" арт и такъв "комерсиален" сюжет. Чудя се дали знаят, какво означават такива думи, като гротеска и карикатура. Спомням си една критика "...ама те накрая се замеряха с галактики...това е нереалистично...". Мухахахаха.
В статията "Аниме пролет 2008", авторите се оплакаха, че никой не бил забелязл статията им от преди 2 години, на същата тема.
Аз пък си спомням, че тук ги изпонаплюхме, че са представили 2/3-ти яои и 1/3 юри заглавия и твърдят, че са изчерпателни...Да не говорим, че от кръгозора им беше убегнал Black Lagoon-а, а и още 1-2 интересни и относително популярни заглавия.
Тази година нямаше чак такава хомо инвазия от предложения (май са писали само за 2-3 яоита). Изброените от излезлите тази пролет анимета определено са едни от най-гледаните в българската аниме общност. А и за голяма моя изненада Macross Frontier е получил добра оценка, въпреки че не е от любимите жанрове на авторите.
Но пък са попуснали да представят Soul Eater и Golgo 13.

Не твърдя, че са задължителни (не всеки може да изтърпи главен герой с такива огромни вежди, като на Того

), но поне от журналистическо любопитство, трябваше да им хвърлят едно око.
Ако някой от авторите на статията прочете горните разсъждения, не ме разбирайте грешно, не се заяждам и не смятам, че статията има серьозни пропуски. Просто съм дрънкало и мрънкало и не мога да не се сдържа да изкоментирам, как аз бих видял нещата

.