Е аз като един запален мморпг геймър, не мога да не ви попитам - какво цъкате, защо и къде!
Моите фаворити са Линидж 2 и Гилд Уорс. ЛоЛ не ме кефи, няма и да ме кефи никога, заради детската си визия. А защо харесвам Л2 и ГУ - защото и в двете всичко е мега аниме-ориентирано (нищо, че е 3Д). Лендскейпа и персонажите са като извадени от някое култово аниме. Анимацията е мн добра, а геймплеят е просто #1. И ако семи-ботовското 'жънене' при ЛоЛ и Л2 не ви допада - ето ви ГУ. За нула време (по-малко от 5 мин) имате герой с максималния лвл и топ лвл оръжия. Всичко, което ви остава е да се впуснете в разнообразни ПвП битки и да си отключвате скилове с точките от победите. С 8те скила, които можете да използвате и с екипът, който сте си избрали, построявате т.нар. билд. Билдовете варират от персонални (за собствения герой) до парти билд от по 8 души. ПвП системата е коренно различна от тази на повечето мморпг-та и затова е и много по-трудна. Колкото до Л2 - това за мен е най-красивата мморпг онлайн игра правена някога. Всичко е изпипано и повярвайте ми арт концепция въобще не е липсвала при направата на това невероятно произведение на изкуството! (лично мое е мнение, критиките ще бъдат игнорирани) Ето защо тази игрица я джиткам вече четвърта година и не мога да се откажа от нея за повече от 2 месеца. ГУ играя от 3 години.
Къде играя:
ГУ - има само официален сървър за съжаление и не може да се играе безплатно. Плюс тук е, че веднъж закупили играта, не трябва да плащате месечни такси, за да играете.
Л2 - играя на официалния сървър (теон), където има месечни такси. Също така и на няколко безплатни 'хай рейт'/пвп сървъра, където за 0 време се сдобивам с герой с макс. лвл и топ гиър (ПвП здравей, здравей!)
Някой, ако се интересува за повече инфо или някаква помощ - да пита смело.
1. Моля феновете на другите мморпг-та да бъдат така, добри да напишат и те защо предпочитат посоченото от тях заглавие.
2. Също така, нека оставим споровете настрана за това кое е дъ бест и кое не е, защото всеки си има собствено и непоклатимо мнение.
Ако спазим т.1 и т.2 може да помогнем на някой колебаещ се към кое мморпг да се насочи.
ВНИМАНИЕ! Честата игра в мморпг режим води до загуба на личен живот и всякакви риъл социални контакти. Забелязват се и проблеми с работата, семействата и още мн. други. Най-голямата глупост, до която може да се стигне е закупуването на предмети с реални пари, за по-висок статус в играта. Обърнете внимание, че това е по-опасно и от хазарта, защото няма дори и 0,00001% възвръщаемост! За пример - един мой адаш до момента е набил към $5000 и 3 години и пак не е дъ бест в теон.
Но пък си е друго да смачкаш някой отворко и да му кажеш Нуууб!