Мезе, ти ела да ми измериш пулса и нивата допамин докато гледам Хажиме но Иппо или чета Силмарилион под музикалния съпровод на Съмънинг. Или когато се люлея на гондолата, когато знам, че след секунди ще видя някой любим човек, когото не съм виждала отдавна, когато имам изпит, когато видя или чуя нещо наистина красиво, когато си отварям подаръка за рожденния ден и т.н.
Допамини, ендорфини и прочее се отделят НЕПРЕКЪСНАТО. Тия с крайните ММОРПГ зависимости търсят бягство от реалността и просто са си го намерили в ММОРПГтата. Изолирали са се от света и той съответно спира да ги интересува. Трябва да си наистина болен, за да цъкаш 50 часа без сън и храна и да пренебрегнеш всичките си задължения. Що не ми се случва на мен това? Що не се случва на гейм маниак като Александър?
Иначе като ти е интересно нещо, лесно можеш да забравиш сън и храна за кратки периоди от време - на мен ми се е случвало и с книги, и с анимета. Що никой не пише научни трудове за това колко пристрастяващи и опасни са те примерно? Изобщо, компът е медия-та, не е причината за пристрастяване. Ако те бяха причината, аз примерно щях вече да съм зависима към Диабло с абсолютна сигурност, както ще стана зависима от хероин с абсолютна сигурност, когато си го вкарам 20-ина пъти във вените. Изобщо, има разлика между насилствено стимулираното отделяне на допамини и ендорфини, което се постига с разни вълнуващи вещества и нормалното, което е отговор на някакъв външен фактор, който ни носи кеф. От което идва и разликата между физиологична и психическа зависимост, разбира се, ама ако ще приемаме игрите за медия, отговорна за психическа зависимост, то същото трябва да стане и с телевизора и книгите, примерно и малоумните изявления в пресата трябва да се съобразят с това.
А аз не мога без комп, щото, първо, такава ми е работата и второ той ми е заместил всички останали медии - телевизия, радио, книги, телефон. По-удобен е, дава ми повече свобода и контрол, сичкия ми кеф е на едно място и не ми се налага да ползвам други устройства. Хората дето плюят по комповете, кво мислиш правят? Блещят се часове срещу тъпата телевизия, като прекъсват малко за телефонни разговори и накрая лягат и хващат книгата (евентуално). Т.е. правят същото, което и аз - само дето аз си го правя на едно място и понякога накуп.
И трето - обществото тук функционира в нета много повече отколкото това в Бг. Тук мога наистина да получа информация и да си купя и платя всичко по нета. В болшинството случаи това е предпочитания вариант и от тия, на които плащам. Няма нищо страшно и пристрастяващо в това. Всичко е въпрос на удобство и възможности - както телефоните са изместили телеграмите, така нетът сега измества разни други по-стари и неудобни методи за информационно разпространение.
И изобщо, адски се дразня на някви прашасали в мисленето си лелки и чичковци, които са спрели преди 20 години. Майка ми и свекърва ми са от тях и ми късат нервите като почнат да ми разправят как трябва да живея здравословно и колко е вредно вечното ми кибичене пред компа. Като едната междувременно ми развява цигара под носа, а другата има супер наднормено тегло и един милион заебани здравословни проблеми. СИКТИР НА СИЧКИТЕ ТАКИВИ!!!