anime.ludost.net

Anime Ludost
Дата и час: Чет Мар 28, 2024 2:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2011 10:39 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Апр 11, 2005 2:56 pm
Мнения: 2346
Местоположение: Винаги съм се чудил от къде се въвежда това
Абе преди известно време ми дойде една идея в главата... тъй де поредната, ама тая искам да я споделя и да видя как ще рефлектира във вас.

Всеобщата заблуда на около е, че живеем в съвременна 'Джунгла" и че градът като цяло е точно това >>Джунгла<<. Какво да ви кажа... Не е. Това, че хората живеят под заблудата, че на около е Джунгла е защото не могат/ не искат да осъзнаят напълно/запомнят ако щете факта, че оцелява не >>Най-Силния<< както е условното правило на 1 джунгла, в Джунглата има горе-долу изобилие на ресурси и борба за надмощие, ареаели и т.н. Факта обаче е, че генералното правило е "Оцелява най-адаптивния", а съвременния свят за огромно, мое и ваше, съжаление според мен, арменския поп и филма Зайтгайст е базиран не на >>изобилие<< на ресурси и тяхното >>преразпределяне<< а на >>недостиг<< на ресурси и тяхното >>усвояване<<. Света/страната/града/квартала/населението на преди това изброените погледнати през тая призма се получават не >Джунгла< където да се блъскат чело у чело >титани<, а >>Пустиня<< в която оцеляват предимно: гущери, змии, кактуси тук таме по някоя камила и това е...

Живота в общи линии е това което си го направим и тая конкретно цивилизация дето се състои в момента точно това прави. Изцежда ти всичко. Една мега агресивна среда (Б-у-к-в-а-л-н-о :среда: като middle between outside и inside) която ти тегли живота разбит на съставните му части. Взима ти всичко парче по парче къс по къс. Жизнеността, радостта, бе всичко за което там се сетите- взема ви го. Как/защо се е получило така? Еми пфф. Като цяло според мен поне и тоя път като втори авторитет мога да цитирам само Арменския Поп. Принципа е горе долу следния. Всичко има някакво начало някъде и после каталист с който да резонира което да доведе до развитие и после там някъде край. Състояло се е горе долу следното:

Земята е една голяма буца от бая. По тая буца като цяло в действителност поне до време наистина е имало за всички всичко. При добра експлоатация се е намирало храна, вода, покрив, партньор/ка, щастие и т.н. Сега тук би трябвало да отворя скоба, ама ми писна да пиша в скоби, та дори и скоба няма да сложа и просто в средата на една мисъл ще сложа друга за да има, пък който иска да разбира. Защо слагам щастието между неща като храна, вода, покрив и т.н. Еми Щастието в най-чистият си възможен вид също е нищо повече от суровина (изходен материал, ха сложих и скоби), както да кажем на скоро чух май по телевизията сборното количество на тестостерона по земята и каво да ви кажа, платината е направо река на изобилието сравнение с тая цифра, добре че аз я дублирам само в лявото си мъдо, че да се намира за всеки случай... Та арабия имало е някакъв баланс в ситуацията.

Оф... Филма като цяло, като се абстрахираме от многото приказки които трябва да му послужат като прелюдие е, че Капацитета >>ни<< да усвояваме неща вече драстично надвишава капацитета на >>>заобикалящата ни околна не жива и жива не разумна среда<< да ни снабдява с такива- нещата да достигат до нас както и когато трябва.[Edit колосална скоба: Неща: Всичко- материално/не материално - Стоки/суровини витални/битови/луксозни /// Знание/усещане за контрол (власт)/Удоволствие/Задоволеност/Пълноценност/(баланс)Мир] А сме почнали не обратим процес на желание за >>усвояване<< (консумация) на всичко от всичко(ключовата под-дума на това всичко е Всеки). Арабия замислете се >>>Всееееекии<< който е искрен със себе си иска всичко (което единствения разумен аргумент който може да изскочи против това е, че не всеки може >>пълноценно<< да ползва всичко, но това пада също с твърде голяма скорост, щото днешния, 24 годишен настоящ,а може би/може би не бъдещ строителен работник който никога не е виждал/имал Iphone 4 точно 4 дена след получаването му ще може да ползва минимум 70% от капацитета до максимум от 100% щото има хора дето вече арабия почти като на магия вадят от неща до 120тина % от тях.. ). Дори това което сме си изградили като Теория на съвременния свят макар че това е чистата форма на Американския настоящ Барак Обама модел Yes We Can (което просто отказва дори правото да се признае състоянието No We Can`t) ни казва, че "Всеки може всичко, всичко е навсякъде за всеки стига въпросния всеки да си го >>>>>>>Вземе<<<<<<<< (усвои, изконсумира)". Простия пример обаче като контра на Теорията е, че злато има за всеки по земята да си направи поне едно синджирче, обаче то е в американски трезор. Наистина(тая дума в тоя момент ми прозвуча като насила) всеки който има Булдозер, базука, робокоп и десетина горили може да иде да си вземе златното синджирче от там, ама е на, някак си все още не всеки има златен синджир да не говорим за хората без сребърен, бронзов или тези които по настоящем са вече и без врат дори на който да си носят синджира...

_________________
Животът е един постоянен опит да се раздели десет на три.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2011 10:40 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Апр 11, 2005 2:56 pm
Мнения: 2346
Местоположение: Винаги съм се чудил от къде се въвежда това
Толкова за теорията, че всеки може да има всичко. Истината е че Практиката винаги ще разбива огромната част от Теорията. Това което обаче се опитва да направи/прави съвременния overzealous човек е супер много да приближи Теорията, която просто вече няма кой дори да се опитва да оспорва, към практиката. То един от начините изобщо да се опише човек в тоя конкретно случай за който говоря аз е Нещото между Теория която условно е отгоре и е концептуалната идея за това което трябва да се направи и практиката което е това което се прави и в същото време направо се и случва, а не седи като статична идея. Истината (отново) е че всъщност и без всъщност направо си искаме Мисълта ни да тече direct drive в реалността, като едва ли не skipнем себе си в процеса... Поне телата ни са 100%тов буфер (все още) между мисълта и реалността макар че реалността си е чиста проба концентрирана/компресирана(все още не декомпресирана) мисъл a.k.a. Информация. Source и зеленички поточета от неразбираеми буквички или тоя филм вече са го давали в ефира...

Ако отново просто заеба голяма част от това което ми се иска да кажа и направо казвам в не чак толкова разбираеми форми. Искаме толкова колкото вселената не поддържа в момента.(макар че помислете си само за това, колко аз знам за това което може или не може вселената...но аз пък и говоря за това което виждам, а това което виждам в крайна сметка пак не е кой знае какво освен да кажем... всичко което виждам като виждането сами разбират е твърде условно понятие), но тъй като ние продължаваме да си искаме на въпреки, а вселената направо ни е дала hard block и почваме да вземаме от самите себе си на микро и макро ниво.

Има привидно изобилие на всичко, което стимулира реално агресивно желание за консумация в всеки. А реалната консумация на привидни неща е... има ужасно много начини да се каже, но за момента- лудост.

В нещо ало послеслов. Преди наистина е има Хора и Заобикаляща среда, сега има Хора и Хора. Преди хората са се >>Хранили<< от заобикалящата среда, а сега любознателните да попълнят празното място в несъществуващото следващо изречение...

А пустинята в крайна сметка идва просто от факта, че от пусто в празно не може да се прелива и още по лошо- то че може може, ама какво дава а крайна сметка ... (Hint многоточието пак е задача за последователите нa супер Любо) Пък ся ми проблясна... помислете си след да кажем безкрайно време преливане от пусто в празно каква чистота може да се получи... Щото така наистина >всичко< изчезва.

_________________
Животът е един постоянен опит да се раздели десет на три.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2011 11:38 am 
Offline
Силвия
Аватар

Регистриран на: Пет Май 06, 2005 6:02 pm
Мнения: 9389
Принципно е правило, че материя не се губи. Следователно ресурсите винаги са си същите. Просто няма технология за рециклирането им. Да се надяваме, че с времето и такава ще проима в един момент. Засега се измислят алтернативни варианти на изчерпващите се ресурси.

Щастието далеч не го виждам като ресурс. По-скоро липса на възможност на определен индивид да си го създаде. За съжаление често е вързано с материалното. А проблема на материалното е, че човешката култура го издига в култ и всякакви проблеми започват още на социално ниво. Всичко е пари => всички правят каквото могат за да получат пари, защото те се равняват на материалното.

Също е заблуда, че всеки може да постигне всичко. Мозъците на хората се развиват различно, едни могат едно други други и никога едните не стават добри колкото другите. Също, ако приемем правилото за истина, то ще се гради върху "компромис". Постигаш нещо за сметка на друго. Както са свързани пари и време.

_________________
May God have mercy upon my enemies, because I won't!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2011 2:05 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Пон Апр 11, 2005 2:56 pm
Мнения: 2346
Местоположение: Винаги съм се чудил от къде се въвежда това
Щастието явно не го виждаш като ресурс защото явно не си взаимодействаш с достатъчно хора. Щастието е предетерминирана величина от която ситуация N ти се генерира количество N което или после само се dispersва за да се върнеш към състояние мъст finde more food или някой те избомбва, ако щеш само с появата си. Ако ти можеш да си самогенерираш щастие без алкохол(приятели)/онанизъм/храна/жена- еваларката, ама това значи в общи линии, само че си латентен хомосексуалист. Да си самогенерират щастие от нищото е дадено само на жените и то е за да може да си играят ролята на съпорт от която в момента са се отказали тотално (или ние сме ги отказали, ама те пък от кога изобщо имат право да се отказват от каквото и да е, пък това ние малко или много наистина сме им го дали). Жената трябва да има core от endless happines за да може да захранва мъжа от пред който и цепи перманентно камъни с глава(Само отбелязвам, че живота НЕ винаги е цепене на камъни с глава, ама когато се случи, мъжете изпитват колебания и това е нормално, защото ако имаха едновременно силата и да цепят камъните и да не им дреме, тогава грам нямаше да има/нужда от жени.) Това е както е трябвало да бъде и евентуално е било, ся е извращение. Щото всеки се оправя сам за себе си, ама на мъжа като му секнат secure source of endless happinesа и нещо не може вече да троши камъни с глава, а жените >>>ТОТАЛНО<<< са се объркали, че трябва на тях някой да им генерира щастие обаче и на техните глави ще прокапят камъни. А ако пък те, Вие... жени се научите и щастието да си запазите и камъните да си цепите по-добре някак си из между другото намерете начин колективно да ни застреляте в главите, щото арабия не се издържа.

_________________
Животът е един постоянен опит да се раздели десет на три.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Пон Окт 10, 2011 2:53 pm 
Offline
Силвия
Аватар

Регистриран на: Пет Май 06, 2005 6:02 pm
Мнения: 9389
Трябва да дефинираш щастие. За мен това е съвкупност от приятни моменти, които са сравнително често явление.
Приятни моменти можеш по много начини да си създадеш. Нищо не пречи да се събереш с приятели в няоя градинка. Или да лъснеш на безплатното порно, да свалиш някоя игра безплатно, да прочетеш книга, да гледаш филм, ако ще и на планина да отидеш и други.
Всеки си има интереси и се забавлява по много начини. Логично е, ако не знаеш как да се забавляваш или имаш апатия към всичко, да се чудиш щастието къде изчезва.

Доколкото разбирам, проблемът не е за щастието, колкото за споделеното такова с противоположния пол. Там вече някой друг да философства.

_________________
May God have mercy upon my enemies, because I won't!


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов